Delhaize - Folder van 06.02.2020 tot 31.03.2020 - Pagina 51
Hier is pagina 51 van 124 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 06.02.2020 tot 31.03.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
LOKAAL VERHAAL
#HALLOGOEBEZIGERS
EEN UNIEK RAS:
de
Koop Belgisch en zorg ervoor
PIÉTRAIN
PRODUCTIEMETHODE
dat fantastische producten
De Ardense ham heeft zijn
zoals deze blijven bestaan!
@
naam en faam oorspronkelijk
Oe basis
W
te danken aan een zwijnenras
Alles begintmet een
uit de streek: Piétrain.
verse ham. Voor een
kwaliteitsham is het
Het Belgische varkensras
>
>
heeft een lichte huid met
noodzakelijk dat de
ú
he
zwarte en soms bruinrode
varkens duurzaam
de
D
gevoed en opgevoed
vlekken. Het levert een grote
worden, met voedsel op basis van
vleesproductie in verhouding
Belgische grondstoffen.
€?
tot zijn gewicht. Vandaar
Nr
de bijnaam ‘varken met
vier hammen’.
Ontbenen
A
fs
De cœur is, zoals haar naam al verklapt,
het mooiste stuk van de ham.
GOED BEWAARD GEHEIM
Het is ontbeend en weegt
A
=65kg. De ham wordt
A
|
Elke vakman weet dat
onderworpen aan
het zouten van ham geen
nauwkeurige controles,
eenvoudige klusis. De ham
want een perfect
moet voldoende gezouten.
streekproduct vereist
N
|
\
zijnomte bewaren. Maar
een perfecte grondstof.
\
u
eenté zoute ham is dan weer
\
waardeloos en pekelinjectie
Pekelen
N
u
N EN
is verboden. Bij Saint-Hubert
Vervolgens wordt deham
gebeurt de zouting in twee
drooggezouten om enkele
stappen: eerst droogzouten
dagen later in een
À
met Guérandezout, dan pas
lichte pekelte baden.
>
À
|
pekelbaden. Het resultaat?
Deze pekel werd
N
N
tE
Een uniforme, stabiele zouting
gearomatiseerd met
N
N
kruiden, waaronder tijm,
meteen lager zoutgehalte dan
si
andere hammen.
laurier, jeneverbes en kruidnagel.
|
Het volledige recept is uiteraard
een goed bewaard geheim.
À
BEDANKT, BOUDEWIJN!
5
SIE
Sinds 1974 wordt onze Ardense
Raken
#4
ham beschermd door een
De ham wordt licht gerockt
boven smeulend eïken- en
Belgisch Koninklijk Besluit
en sinds 1996 kreeg de ham
beukenhout. Nadien droogt
ook het Europese IGP-label.
hij +3 maanden in de zuivere
Dat label garandeert dat
lucht van het Ardense
hoogplateau.
de Ardense ham van Saint-
Hubert in de Ardennen wordt
gezouten, gerijpt én gerookt.
Ye
De ham krijgt die
mooie Cobourgvorm
enis volledig
ontzwoerd.
N,
Da
S
[ELEN Ng AN
ma
=
ARDENSE HAM TASTE OF INSPIR,
ATIONS (80 G)
Wil
Je,
Deze Ardense ham krijgt zijn typische smaak door
ike. 2 recepten von
2
Nobels op bege
5
het roken met zaagsel van eik en beuk, gemengd
m
met wilde jeneverbessen.
Adere hen!
49
D70_Peite histaireindd 49
18122018 1328