Delhaize - Folder van 06.02.2020 tot 31.03.2020 - Pagina 51




Hier is pagina 51 van 124 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 06.02.2020 tot 31.03.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

LOKAAL VERHAAL

#HALLOGOEBEZIGERS

EEN UNIEK RAS:

de

Koop Belgisch en zorg ervoor

PIÉTRAIN

PRODUCTIEMETHODE

dat fantastische producten

De Ardense ham heeft zijn

zoals deze blijven bestaan!

@

naam en faam oorspronkelijk

Oe basis

W

te danken aan een zwijnenras

Alles begintmet een

uit de streek: Piétrain.

verse ham. Voor een

kwaliteitsham is het

Het Belgische varkensras

>

>

heeft een lichte huid met

noodzakelijk dat de

ú

he

zwarte en soms bruinrode

varkens duurzaam

de

D

gevoed en opgevoed

vlekken. Het levert een grote

worden, met voedsel op basis van

vleesproductie in verhouding

Belgische grondstoffen.

€?

tot zijn gewicht. Vandaar

Nr

de bijnaam ‘varken met

vier hammen’.

Ontbenen

A

fs

De cœur is, zoals haar naam al verklapt,

het mooiste stuk van de ham.

GOED BEWAARD GEHEIM

Het is ontbeend en weegt

A

=65kg. De ham wordt

A

|

Elke vakman weet dat

onderworpen aan

het zouten van ham geen

nauwkeurige controles,

eenvoudige klusis. De ham

want een perfect

moet voldoende gezouten.

streekproduct vereist

N

|

\

zijnomte bewaren. Maar

een perfecte grondstof.

\

u

eenté zoute ham is dan weer

\

waardeloos en pekelinjectie

Pekelen

N

u

N EN

is verboden. Bij Saint-Hubert

Vervolgens wordt deham

gebeurt de zouting in twee

drooggezouten om enkele

stappen: eerst droogzouten

dagen later in een

À

met Guérandezout, dan pas

lichte pekelte baden.

>

À

|

pekelbaden. Het resultaat?

Deze pekel werd

N

N

tE

Een uniforme, stabiele zouting

gearomatiseerd met

N

N

kruiden, waaronder tijm,

meteen lager zoutgehalte dan

si

andere hammen.

laurier, jeneverbes en kruidnagel.

|

Het volledige recept is uiteraard

een goed bewaard geheim.

À

BEDANKT, BOUDEWIJN!

5

SIE

Sinds 1974 wordt onze Ardense

Raken

#4

ham beschermd door een

De ham wordt licht gerockt

boven smeulend eïken- en

Belgisch Koninklijk Besluit

en sinds 1996 kreeg de ham

beukenhout. Nadien droogt

ook het Europese IGP-label.

hij +3 maanden in de zuivere

Dat label garandeert dat

lucht van het Ardense

hoogplateau.

de Ardense ham van Saint-

Hubert in de Ardennen wordt

gezouten, gerijpt én gerookt.

Ye

De ham krijgt die

mooie Cobourgvorm

enis volledig

ontzwoerd.

N,

Da

S

[ELEN Ng AN

ma

=

ARDENSE HAM TASTE OF INSPIR,

ATIONS (80 G)

Wil

Je,

Deze Ardense ham krijgt zijn typische smaak door

ike. 2 recepten von

2

Nobels op bege

5

het roken met zaagsel van eik en beuk, gemengd

m

met wilde jeneverbessen.

Adere hen!

49

D70_Peite histaireindd 49

18122018 1328