Delhaize - Folder van 06.02.2020 tot 31.03.2020 - Pagina 62




Hier is pagina 62 van 124 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 06.02.2020 tot 31.03.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

KEUKENCHALLENGE

|

VOGELNESTJES

CHINESE SOEP MET EIEREN

verte

'g- Koolhydraten:12g

Vetten:118-Koolhydraten: 99

Vezel:

-Eiwitten:36g

0@

Vezdle:5g- Eiwitten:8g

|

+ 600 g biokippengehakt

+ 30 boter

» 2eieren

» 1bussel lente-uien

+ 2 zakjes pasta voor miso-

» deieren

+ 2takjes tim

+ 4 kleine wortelen

lui

soep Saitaku (2 x 18 8)

+ 50 gbloem

- Peper en zout

+ 100 gsluimererwten

+ Aklsesamzaadjes

+ 4 el Chinese wokolie

+ 2el aan

+ 125 gminimais

» 1,5 1water

+ Lrode peper

+ 110 g groeneaspergepunten

« 1 gevogeltebouilonblokje

+ L itroengrasstengel

+ 150 gwitte

+ 2elsojasaus

+ 3cm gember

u

© Verwarm de oven voor op 180°C. Dompel de

eieren voorzichtig in een grote steelpan kokend

shimejichampignons

N

IM

water met azijn en laat 5min kokentetellen vanaf

‘het moment dat het water opnieuw kookt. Gietde

© Snijd de geschilde wortelen, de sluimererwten, de minimais en

eieren af en laat ze schrikken in koud water. Pel ze

de aspergepunten fijn. Verwijder de steeltjes van de champignons.

m

voorzichtig.

Houd apart.

© Menghetkippengehakt met de gehakte tijm

@ Hak de uien de gember fijn. Snijd de citroengrasstengel in de

en breng verder op smaak met peper en zout.

lengte door en snijd de ontpitte rode peper in fijne plakjes. Fruit

Verdeel in 4 porties, druk elke portie plat en

alles 2 min op een matig vuurtje, in een stoofpan met de olie.

14

Voeg het water, het bouillonblokjeen de misopasta toe. Brengaan

verpaker telkens 1 ei in door een groot balletje te

vormen. Rol de balletjes in de bloem en bak ze kort

de kook, voeg de groenten toe en laat 2 min pruttelen.

© Klop deeieren los in een karafje. Haal het citroengras uitde

goudbruin aan de 2 kanten, in een braadpan met

de boter. Laat ze nog 30 min in de oven bakken.

soep, voeg de sojasaus toe en laat de stoofpan op een zacht vuurtje

staan. Meng de soep krachtig meteen garde, tot ze als het ware

|

© Serveer warm, met tomatencoulis en rijst.

kolkt. Giet er voorzichtig de eieren in: ze stollen onmiddellijk tot

Tp- Kook Lof 2 eieren extra, als back-up mochter een ei

filamenten.

lekken bij het pellen!

© Voeg de gesnipperde lente-uien toe, bestrooi met sesamzaadjes

Hi

en dien heet op.

À

GEVULDE BROODJES MET

MERINGUES MET LEMON CURD

IN)

Ei

CHAMPIGNONS EN EIEREN

ERE

6 PERS,

À

20 MIN + 15 MIN KOOKTUD © GEMAKKELUK

PERS

‚N

Vetten:9g-Koolhydraten:258

Vetten:23g-Koolhydraten:208

Ge

Vezels:0 g- Elwitten:3g

8

Vezels: 3g- Eiwitten: 14 g

» 2eieren

+ Lafgestreken el maizena

+ 100 g kristalsuiker

» deieren

+ 28lolifolie

» 2citroenen

+ 100 g bloemsuiker

+ 50 boter

+ 400 g champignons ‘Trio

+ 40g boter

M

gourmet bio

+ 1 teentje knoflook

@ Gebruik eieren op kamertemperatuur om ze gemakkelijk tot

+ Lsjalot

- Peper en zout

schuim te kunnen kloppen.

EN

+ Abiohamburgerbroodjes met

N

© Verwarmde oven voor op 110°C. Klop de eiwitten tot schuim

sesamzaadjes

(houd de eidooiers apart) en voeg beetje bij beetje, al kloppend

A

h

© Verwarm de oven voor op 180°C. Snijdeen

de bloemsuiker toe. Meng tot een gladde en glanzende meringue.

Bedek een ovenplaat met bakpapier, verdeel er de meringue over

hoedje uit de broodjes, haal er het kruim uit, schik

zein een schaal en smeer ze in met olijfolie. Bakde

in 6 ovale hoopjes en hol ze lichtjes uit. Schuifze1 uinde oven.

@ Maak de lemon curd: meng de maizena en het sap van de

broodjes 6 min goudbruin in de oven.

© Hakdesjalot fijn, plet het teentje knoflooken

citroenen (6 cl) in een steelpan. Voeg de boter in stukken toe,

samen met de kristalsuiker. Breng zachtjes en al kloppend aande

snijd de champignons in grote stukken. Bak alles

op een vrij hoog vuur, in een grote braadpan met

kook. Laat 2 min indikken, haal de pan van het vuur en voeg dan de

losgeklopte eidooiers toe, ter wijl je krachtig klopt. Laat afkoelen,

dehete boter. Kruid met peper en zout.

® Vul de broodjes met de champignonsen maak

giet de bereiding in een spuitzak en zet in de koelkast.

© Garneer deafgekoelde meringues met lemon curdengeefer de

een putje in het midden. Breek er de eieren in,

kruid met peper en zout. Laat naar eigen smaak

rest van de lemon curd apart bij.

12à 15 min inde oven stollen.

Tp- win je deze zoete eieren in trompe -Yceil een boost geven? Serveer ze

© Dien warm op, als voorgerecht of bij een

met wat passievruchtenpulp!

brunch. Ook heel lekker als kleine maaltijd, met

een slaatje.

Tp Nogeen paar pistolets over van gisteren?

Deste beter, ze zijn perfect voor dit recept!

60

D10_DéfWeekendEiindd 60

18122019 138