Delhaize - Folder van 06.02.2020 tot 31.03.2020 - Pagina 29

Hier is pagina 29 van 124 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 06.02.2020 tot 31.03.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
SEL
ENTEN
#LESSWASTI
IP
1
=
Gooi de bladeren, stengels en stammetjes van
je kool niet weg! Ze zijn net zo lekker
en voedzaam als de ‘mooie’ delen „
van de kool en verdienen dus ook
nd
+
4
een plaats op je bord
Ni
(of in je smoothie)
de
RESTJ
Ds >
.
Je
x
a
1
sa
Verbruik minder
KOOL
&
water: biobool moet
minder grondig
wassen wor U
hew eet.
Als je enkel 7.
deroosjes van
an
je bloemkool
WAT DOE JE M
opeet, gooi
DE BLADEREN
40%
je maar liefst
De bladeren van bloemkool zijn heerlijk rauw
0% van je groente weg. Die 40%
(in stukjes gesneden) in een salade, of blancheer
ze om er gevulde kool mee te maken. Net zoals
is A perfect eetbaar. Dus
broccolibladeren kun je ze ook in een soep
geniet ervan!
verwerken, of kook ze samen met je aardappelen
voor een verrukkelijke stoemp.
DE STENGELS
Geen winter
De stengels van boerenkool bevatten meer vezels
dan de bladeren, maar hebben dezelfde smaak. Mix
zonder kool
ze dus gewoon in je smoothie! Broccolinistengels
Kool is erg gegeerd in de winter voor zijn
kun je dan weer zoals groene asperges klaarmaken:
schil ze en laat ze een paar minuten koken of stomen.
uitzonderlijke voedingswaarde. Kool heeft
immers weinig calorieën maar wel heel wat
DE STAMMETJES
vezels. Hij is een goede bron van vitamine C
Verwijder de buitenkant van de stam van je kool
en mineralen (vooral calcium en kalium).
(die is wat harder) en snijd de rest van je stammetje
in kleine blokjes. Stoof ze in een beetje boter in de
Aldeze voedingstoffen vind je natuurlijk
pan (superlekker bij een stuk vlees of gebakken vis).
ook terug in de restjes. Nog een extra reden
Of snijd ze in staafjes voor bij het aperitief, met een
om ze niet weg
passend dipsausje.
tegooien!
Je vindt onze initiatieven op
21
DO3_DeSaisonChouxindd 27
18122018 1254