Delhaize - Folder van 06.02.2020 tot 31.03.2020 - Pagina 29




Hier is pagina 29 van 124 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 06.02.2020 tot 31.03.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

SEL

ENTEN

#LESSWASTI

IP

1

=

Gooi de bladeren, stengels en stammetjes van

je kool niet weg! Ze zijn net zo lekker

en voedzaam als de ‘mooie’ delen „

van de kool en verdienen dus ook

nd

+

4

een plaats op je bord

Ni

(of in je smoothie)

de

RESTJ

Ds >

.

Je

x

a

1

sa

Verbruik minder

KOOL

&

water: biobool moet

minder grondig

wassen wor U

hew eet.

Als je enkel 7.

deroosjes van

an

je bloemkool

WAT DOE JE M

opeet, gooi

DE BLADEREN

40%

je maar liefst

De bladeren van bloemkool zijn heerlijk rauw

0% van je groente weg. Die 40%

(in stukjes gesneden) in een salade, of blancheer

ze om er gevulde kool mee te maken. Net zoals

is A perfect eetbaar. Dus

broccolibladeren kun je ze ook in een soep

geniet ervan!

verwerken, of kook ze samen met je aardappelen

voor een verrukkelijke stoemp.

DE STENGELS

Geen winter

De stengels van boerenkool bevatten meer vezels

dan de bladeren, maar hebben dezelfde smaak. Mix

zonder kool

ze dus gewoon in je smoothie! Broccolinistengels

Kool is erg gegeerd in de winter voor zijn

kun je dan weer zoals groene asperges klaarmaken:

schil ze en laat ze een paar minuten koken of stomen.

uitzonderlijke voedingswaarde. Kool heeft

immers weinig calorieën maar wel heel wat

DE STAMMETJES

vezels. Hij is een goede bron van vitamine C

Verwijder de buitenkant van de stam van je kool

en mineralen (vooral calcium en kalium).

(die is wat harder) en snijd de rest van je stammetje

in kleine blokjes. Stoof ze in een beetje boter in de

Aldeze voedingstoffen vind je natuurlijk

pan (superlekker bij een stuk vlees of gebakken vis).

ook terug in de restjes. Nog een extra reden

Of snijd ze in staafjes voor bij het aperitief, met een

om ze niet weg

passend dipsausje.

tegooien!

Je vindt onze initiatieven op

21

DO3_DeSaisonChouxindd 27

18122018 1254