Delhaize - Folder van 06.02.2020 tot 31.03.2020 - Pagina 28




Hier is pagina 28 van 124 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 06.02.2020 tot 31.03.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

SEIZOENSFRUIT EN -GROENTEN

BROCCOLIFLANS MET GEROOKTE HEILBOT

RISOTTO MET BROCCOLINI EN CULATELLO

PANNENKOEKEN MET GROENE KOOL,

GRIJZE GARNALEN EN KAASSAUS

Vetten:30g-Koolhydraten:548

M Vetten:24g- Koolhydraten:3g

®

Vezels:5g-Eiwitten: 238

Vetten:31g-Koolhydraten:37g

©

Vezels:3g- Eiwitten: 14 g

8

Vezeis:3g-Eiwirten:27g

Breng 6 dl water aan de kook met

Verdeel 1 broeeoli in roosjes. Schil de

1 gevogeltebouillonblokje. zet

Snipper 300 g groene kool fijn en

steel en snijd hem in blokjes. Houd een

het deksel op de pan en houd warm.

fruit hem 10 min op een zacht vuurtje,

handvol broccoliroosjes apart en kook

Snijd telkens + 4cm van de steeltjes

in 20 g boter. Kruid met peper en zout.

de rest, samen met de steel, gedurende

van 400 g broccolini fijn. Fruit ze,

Voeg 1 dl room toe en laat nog 5 min

10 min in kokend gezouten water. Giet af

pruttelen. Klop beetje bij beetje

en laat schrikken in ijskoud water. Laat

samen met 1gehakte grote rode ui,

gedurende 5 min op een zacht vuurtje,

125 gzelfrijzende bloem los met

de broccoli goed uitlekken en mix hem

in een stoofpan met 50 g boter, 1 takje

2,5 dl melk. Meng met 2 kleine

fijn. Meng 300 g van deze puree met

Te

eieren, peper, zout en 4 gehakte

2.dl room, 2 eieren, 8 fijngehakte

rozemarijn en 1 takje tijm. Strooi

bussel bieslook. Bak 4 dikke

er 250 garboriorijst bij, meng 2 min

grote basilicumblaadjes, peper

en besprenkel met 2 dl droge witte

pannenkoeken, met 1 klein klontje

en zout. Giet de bereiding in 4 vuurvaste

boter. Laat 20 g boter in een

potjes en verdeel er de rauwe broccoli

wijn. Laat op een zacht vuurtje inkoken

en voeg dan 2 pollepels bouillon

steelpan smelten, bestuif hem met

roosjes over. Zet de potjes in een

toe. Laat * 20 min sudderen en voeg

20 g bloem en meng 1 min opeen

grote ovenschaal en giet warm water

‘bouillon toe naarmate hij door de rijst

zacht vuurtje. Giet er beetje bij beetje

in de schaal, tot op halve hoogte

geabsorbeerd wordt. Kook de roosjes

en al kloppend 2,5 dlmelk bij.

van de kommetjes. Schuif 40 min

van de broccolini1 min in kokend

Laat 2 min op een zacht vuurtje

in een voorverwarmde oven van

gezouten water en laat ze schrikken

indikken. Kruid met peper en zout.

140°C. Werk af met 140 g gerookte

in ijskoud water. Schik ze ineen

Voeg 25 ggeraspte emmentalen

zwarte heilbot, imoenpartjesen

ovenschaal, besprenkel ze met

een beetje gemalen nootmuskaat

basilicumblaadjes.

toe. Meng goed en haal de pan van het

2 el olijfolie, breng ze op smaak

en schuif de schaal 10 min in een

vuur. Garneer de pannenkoeken met de

voorverwarmde oven van 180°C.

kool en overgiet ze met een beetje saus.

SPRUITJES UIT DE OVEN MET

Werk af met 200 g gepelde grijze

Roer 20 gboter en 100 g geraspte

SPEKBLOKJES, ROZIJNEN EN FETA

parmigiano onder de risotto. Zet het

garnalen en bestrooi met

deksel op de pan en laat 2 min rusten.

gehakte bieslook.

Meng en breng verder op smaak.

Verdeel de broccolinien

Vetten:27g- Koolhydraten: 258

100 g culatello over de rijst en

Tp- winje een glad pannenkoekenbeslag?

Mixhetdan even kort.

ag

Vezels:23g- Eiwitten: 21g

dien meteen op.

Tp Decutatello kun je ook vervangen

door gerookte zalm.

Maak 2,5 kg spruitjes schoon en

dompel ze in een grote kookpot kokend

gezouten water. Reken 5 min kooktijd

FUNKY DURUMS MET EEN SLAATJE VAN WITTE KOOL

zodra het water opnieuw kookt en

EN GEKARAMELLISEERD VARKENSVLEES

giet de spruitjes dan af. Bak

300 g gerookte spekblokjes, zonder

toevoeging van vetstof, maar laat ze niet

Vetten:19g-Koolhydraten:72g

teveel kleuren. Gril heel lichtjes

@

Vezels:4g-Elwitten:288

100 g pijnboompitten, zonder

toevoeging van vetstof. Doe de spruitjes

met een mes of met de mandoline.

Snipper 4 witte kool (+ 400 g) heel fi

in een grote ovenschaal. Meng er de

Verwarm 2 dl witte azijn met 200 g kristalsuiker, 1 dl water,

spekblokjes met hun braadvocht onder,

1kl komijnpoeder, peper en zout, tot de suiker gesmolten is en roer het mengsel

samen met 125 gmix van 3 rozijnen,

onder de kool. Laat minstens 30 min in de koelkast rusten en meng intussen af en

de gegrilde pijnboompitten,

toe. Snijd 2 stukken voorgegaarde spareribs ‘Western’ (+ 1,3 kg) in 2 en

2 el agavesiroop, peper en zout. Bak

bak ze 30 min in een voorverwarmde oven van 180°C. Laat ze lauw worden, trek

30 min goudbruin in het bovenste deel

‘het vlees los en verkruimel het. Meng 200g volle Griekse yoghurt met

van een voorverwarmde oven van

1 geperst klein teentje knoflook, peper en zout. Warm& wrapstussen

180°C. Besprenkel met 2 el olijfolie,

2 borden op, in de microgolfoven (2 min op 800 W). Warm het vlees in een

bestrooi met 4takjes tijmen

braadpan op, zonder toevoeging van vetstof. Zet alle bereidingen optafel zodat

200 g verkruimelde feta. Serveer

ieder zijn durum naar eigen smaak kan garneren met het vlees, de uitgelekte kool,

als bijgerecht bij gebraden kip, rosbief,

de yoghurtsaus, 8 hele of gesnipperde gepekelde groene pepertjes, de

varkenskoteletten …

blaadjes van Y bussel koriander en een beetje srirachasaus.

26

D03_DeSaisanChouxindd 26

18122018 1254