Delhaize - Folder van 06.02.2020 tot 31.03.2020 - Pagina 53




Hier is pagina 53 van 124 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 06.02.2020 tot 31.03.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

LOKAAL VERHAAL

ARDENSE HAM, RODE UIEN

MET CRÈME DE CASSIS EN

Seppe Nobels

RODEBIETENPUREE

30MIN + 2.30 UKOOKTUD © GEMAKKELUK

PERS.

- Ken je ook van

zijn bekende restaurant

Yetten: 16 8-Koolhydraten: 248

Graanmarkt 13 in Antwerpen.

Vezels:7g- Eiwitten: 13g

Bovendien heeft hij meerdere

kookboeken op zijn naam staan

en is hij een vast jurylid in het

tv-programma Grillmasters op Vier.

+ 160 Ardense ham

Voor de

taste of Inspirations

rodebietenpuree:

ER

+Houdt van ... lentegroenten,

« 4 rode bieten

want die zorgen voor een prachtig

+ 2 grote rode uien

kleurenpalet.

a

150 gzwarte bio-oljven

+ 3 el koolzaadolie

Rl

Ya limoen

« 5 takjes tijm

D

- Houdt niet van …

a

1dl water

+ 5 takjes rozemarijn

®“

platgekookte groenten zonder structuur.

El

1dl crème de cassis

+ 1 knoflookbol

+ Favoriete chef

+ Zout

+ 5jeneverbessen

à

Frank Fol

+ 5 kruidnagels

« Espelettepeper

+ Fleur de sel

© Maak derodebietenpureeklaar:

verwarm de oven voor op 170°C.

Leg de hele, ongeschilde rode bieten

ineen schaal. Voeg de horizontaal

gehalveerde knoflookboltoe en

besprenkel alles met de koolzaadolie.

Leger de andere ingrediënten ronden

CROQUE MADAME MET ARDENSE HAM, PIGKLES VAN RADIJZEN

schuif 1.30 uin de oven. Laat afkoelen.

© 30 MIN (+ 2 U AFKOELTUD)

EEKE ©

AA 4 PERS.

© Verlaagde temperatuur van de oven

tot 120°C. Ont pit de zwarte olijven en

Vetten:37g-Koolhyaraten:408

@

Vezels:4g- Eiwitten:31g

hak zefij

„Bedek de ovenplaat met

bakpapier en verdeel er de olijven over.

+ 160 g Ardense ham taste Voor de pickles van

© Belegde helft van de sneetjes brood

Laat ze lu in de oven drogen.

of Ispirations

radijzen:

@ Pel de rode uien, zonder hun basis

telkens met 1 sneetje kaas, verdeeler

« 4 eidooiers

« 2bussels radijzen

de ham over en bedek met de andere

tebeschadigen. Snijd ze in 4en doe ze

« % bussel radijzen

+ 75 kistalsuiker

ineen kleine steelpan met het water, de

» 1 biocitroen

+ 75 honing

sneetjes brood. Grilde croques zonder

toevoeging van vetstof, in een grillof

crème de cassis, het sap van de limoen

+ 8 sneetjes bruin brood

» 3,5 di water

enzout. Brengaandekooken laat

Le Fermier

+ 1dl wittewijnaziin

ineen braadpan.

+ 8 sneetjes Averbodekaas

« 2laurierblaadjes

@ snijd intussen de radijzen in 2en

10 min op een zacht vuurtje pruttelen.

mengde mayonaise naar eigen smaak

Laat daarna rusten.

+ 3 el mayonaise (liefst

+ Sjeneverbessen

homemade)

+ 2kruidnagels

met wat harissa.

© Schil de rodebieten, mixhun

+ Harissa in tube

« 2steranizen

© Snijd de croques in 2. Breek een

vruchtvlees met Espelettepeper en

breng op smaak met zout. Doe deze

+ Sumak

+ 30gzout

eidooier op iedere croque en rasp

» Fleur de sel

er een beetje citroenzeste bovenop.

puree in een spuitzak.

@ Verfrommeldesneetjes ham en

Ser veer met de mayonaise, de rauwe

© Begin met de pickles: maak de

radijzen en de pickles. Breng op smaak.

schik ze op de borden. Trek delagen

radijzen schoon, maar verwijder hun

van de uien los en beleg de grootste met

met een beetje sumak en fleur de sel.

steeltjes niet volledig. Doe ze in een

rodebietenpuree. Leg ze op de borden

Weckpot of een gelijkaardige bokaal.

en bestrooi alles met verkruimelde

Tp- Maak je pickles gerusteen paar dagen

Brenghet water met alle andere

op voorhand: hoe langer je wacht, hoe

gedroogde olijven. Serveer op

ingrediënten aan de kook. Overgieter

kamertemperatuur.

lekkerder ze zijn. Haal de korst niet van

de radijzen mee (ze moeten volledig

de kaas en geef je croques extra pit!

ondergedompeld zijn), sluit de poten

‘bewaar tot 3 weken op een koele plek,

Tp Gebruik de rest van de gedroogde

olijven in een slaatje, op spiegeleieren …

maar nietin de koelkast.

or

51

D70_Peñle histareindd 51

18122018 1328