Delhaize - Folder van 06.02.2020 tot 31.03.2020 - Pagina 80




Hier is pagina 80 van 124 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 06.02.2020 tot 31.03.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

TIP VAN DE CHEF

Surfnaar

Jeroen De Pauw

„Ken je ook van …

Kookprogramma's op njam! zoals

Winters grillen en Zomers tafelen.

Ontwikkelde APERO: een kant-en-

klare zak voor 4 personen, die bestaat

uit een selectie van bits & bites en

HELP!

een heerlijke frisse fles voor een

authentiek aperitiefmoment.

https:/canape-apero.be

Qatdeeikmet

„Houdt van … Je mag me altijd

wakker maken voor een pasta met

gebakken boschampignons

„ Houdt niet van … Ossentong!

restjes kaas,

„Favoriete chef

Gennaro Contaldo

Je hebt een fondue, raclette of kaas- en wijnavond

georganiseerd. De wijn is op (duh!), maar van de

kaas blijven er nog enkele restjes over. Weggooien

of hergebruiken? Jeroen, onze chef, weet raad!

s

_

JEROEN: “Kaas is goud waard. Letterlijk

blauwschimmelkazen mag je de

k

Le

en figuurlijk. Er komtheel wat

korstopeten. Let wel: bij sommige

A\

WE

vakmanschap en tijd kijken bijde

kazen ziter nog een label op de

productie. Daarnaastis hetgeen

korst, dus eerst kijken alvorens je

goedkoop ingrediënt. Reden te meer

enthousiast begintte smikkelen.

om je kaas tot op de laatste kruimel

Bij halfharde kaassoorten - zoals

Ni

te gebruiken. En datis niet eens

goudaen raclette -is het nietde

zo’n gek idee, want verschillende

bedoeling dat je de korst verorbert.

klassieke gerechten kun je pimpen

Die kazen hebben vaak een plastic-

met kaas. Denk bijv. aan een omelet,

achtige coating, die voorkomt dat

een croque-monsieur, een (pasta)-

de kaas uitdroogt tijdens de rijping.

ENA

saus … Koop hier geen aparte kaas

De kaaskorst onder dat plastic laagje

voor, maar gebruik (ingevroren)

is wél eetbaar”

restjes kaas.”

“Kun je kaas invriezen?”

je

JEROEN: “Natuurlijk! Je hoeft je

kaasrestjes niet ineens te gebruiken.

A?

Je kunt ze ook invriezen voor later.

Doe dat wel in een afgesloten plastic

©.

zakje of doosje, zodatjekaas geen

e

aroma's van andere producten

overneemten er geen ijskristallen

3 stelle copter |

ontstaan die de originele structuur

van je kaas kunnen aantasten. Ik heb

mot restjes kaas

standaard een korst van parmigiano

CRESPELLE: Italiaanse pannenkoek

in mijn diepvries zitten. Ideaal om

een vinaigrette, minestrone of risotto

waarin je allerhande restjes smeuïge

Italiaanse kaas kwijt kunt.

meete infuseren. Het zorgt voor een

CACIO E PEPE: klassieke spaghetti

lekkere zilte toets”

met olijfolie, r

tjes pecorino en

zwarte peper. Etutto!

“Welke kaaskorst is eetbaar?”

N,

JEROEN: “Je kunt stellen datde meeste

MAC’N CHEESE: wordt normaal

ee

kaaskorsten eetbaar zijn. Zeker

gemaakt met cheddar, maar is ook

die van zachte witschimmelkazen

lekker met andere afsmakende kaas

zoals brie en camembert. Ook van

zoals raclette.

LE]

D72 Conseil de chefindd 78

1712/2019 15:52