Delhaize - Folder van 06.02.2020 tot 31.03.2020 - Pagina 80

Hier is pagina 80 van 124 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 06.02.2020 tot 31.03.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
TIP VAN DE CHEF
Surfnaar
Jeroen De Pauw
„Ken je ook van …
Kookprogramma's op njam! zoals
Winters grillen en Zomers tafelen.
Ontwikkelde APERO: een kant-en-
klare zak voor 4 personen, die bestaat
uit een selectie van bits & bites en
HELP!
een heerlijke frisse fles voor een
authentiek aperitiefmoment.
https:/canape-apero.be
Qatdeeikmet
„Houdt van … Je mag me altijd
wakker maken voor een pasta met
gebakken boschampignons
„ Houdt niet van … Ossentong!
restjes kaas,
„Favoriete chef
Gennaro Contaldo
Je hebt een fondue, raclette of kaas- en wijnavond
georganiseerd. De wijn is op (duh!), maar van de
kaas blijven er nog enkele restjes over. Weggooien
of hergebruiken? Jeroen, onze chef, weet raad!
s
_
JEROEN: “Kaas is goud waard. Letterlijk
blauwschimmelkazen mag je de
k
Le
en figuurlijk. Er komtheel wat
korstopeten. Let wel: bij sommige
A\
WE
vakmanschap en tijd kijken bijde
kazen ziter nog een label op de
productie. Daarnaastis hetgeen
korst, dus eerst kijken alvorens je
goedkoop ingrediënt. Reden te meer
enthousiast begintte smikkelen.
om je kaas tot op de laatste kruimel
Bij halfharde kaassoorten - zoals
Ni
te gebruiken. En datis niet eens
goudaen raclette -is het nietde
zo’n gek idee, want verschillende
bedoeling dat je de korst verorbert.
klassieke gerechten kun je pimpen
Die kazen hebben vaak een plastic-
met kaas. Denk bijv. aan een omelet,
achtige coating, die voorkomt dat
een croque-monsieur, een (pasta)-
de kaas uitdroogt tijdens de rijping.
ENA
saus … Koop hier geen aparte kaas
De kaaskorst onder dat plastic laagje
voor, maar gebruik (ingevroren)
is wél eetbaar”
restjes kaas.”
“Kun je kaas invriezen?”
je
JEROEN: “Natuurlijk! Je hoeft je
kaasrestjes niet ineens te gebruiken.
A?
Je kunt ze ook invriezen voor later.
Doe dat wel in een afgesloten plastic
©.
zakje of doosje, zodatjekaas geen
e
aroma's van andere producten
overneemten er geen ijskristallen
3 stelle copter |
ontstaan die de originele structuur
van je kaas kunnen aantasten. Ik heb
mot restjes kaas
standaard een korst van parmigiano
CRESPELLE: Italiaanse pannenkoek
in mijn diepvries zitten. Ideaal om
een vinaigrette, minestrone of risotto
waarin je allerhande restjes smeuïge
Italiaanse kaas kwijt kunt.
meete infuseren. Het zorgt voor een
CACIO E PEPE: klassieke spaghetti
lekkere zilte toets”
met olijfolie, r
tjes pecorino en
zwarte peper. Etutto!
“Welke kaaskorst is eetbaar?”
N,
JEROEN: “Je kunt stellen datde meeste
MAC’N CHEESE: wordt normaal
ee
kaaskorsten eetbaar zijn. Zeker
gemaakt met cheddar, maar is ook
die van zachte witschimmelkazen
lekker met andere afsmakende kaas
zoals brie en camembert. Ook van
zoals raclette.
LE]
D72 Conseil de chefindd 78
1712/2019 15:52