Delhaize - Folder van 06.02.2020 tot 31.03.2020 - Pagina 106

Hier is pagina 106 van 124 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 06.02.2020 tot 31.03.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
CAFE LIEGEOIS PUBLIREPORTAGE
BE
hir
Wat
À
=
>
El
KOP
E?
Hoewel koffie vaak wordt gebrand in België of in onze buurlanden, komen de bonen
van heel ver. Ze worden geteeld in Azië, Afrika en Latijns-Amerika door koffieboeren,
die eigenaar zijn van kleinschalige percelen en hun kennis doorgeven van generatie
op generatie. Het is de expertise van deze koffietelers, en van koffiebranders zoals
Café Liégeois, die elke slok koffie zo lekker doet smaken.
)
+
Café Liégeois krijgen boeren
x
toegangtot opleidingen enleren ze
Se
x,
ww
om zich aan te passen aan het
ae
ni
jan
veranderende klimaat. We steken
de Stille Oceaan over naar Kerala,
|
15
India. Daar verbouwen de boeren
PS
van de Manarcadu Social Service
Society Puissant Mano Mano. De
Orzerüendnnen
2
‘boeren ontwikkelden een compost:
programma om hun gewassen om
Taito:
ele ri =
Cols Colombia
te zetten in biomassa en leveren zo
zelf denodigeenergieominde
Rn
behoeften vandelokale
Café Liégeois is het verhaal van een
die de kleinschalige koffietelers
gemeenschappente voorzien. De
treffen. Mano Manoiser zich al
Belgische familie met een boontje
coöperatieinvesteert ook in
voor koffie. Charles begon al in1955
langer van bewust dat het tijd is om
verschillende onderwijs-en
koffie te branden, en bouwde door de
actiete ondernemen: eerlijke
gezondheidsprojecten. Verder
jaren heen het familiebedrijf verder
handelishetkloppende hart van
heeft de coöperatie in Peru
hun koffie. Fairtrade
uit, gepassioneerd door dereizen
machinesaangekochtom Discret
naar dekoffieboeren. Zijn zonen
gecertificeerde koffietelers
Mano Mano gecontroleerd te
Benoît en Michel zijn nu zaakvoerder
ontvangen een gegarandeerde
drogen, zelfs wanneer de
en zetten de familietraditie verder.
mn
minimumprijs, die minimaalde
weersomstandigheden dit niet
Ze zien koffie als meer dan enkel een
kosten van duurzame productie
toelaten. Je merkt het al: Mano
consumptieproduct: hetis een
dekten fungeertals vangnet
Mano staat voor een respectvolle
instrument voor duurzame
wanneer de marktprijs daalt, zoals
vertrouwensrelatie tussen de
ontwikkeling. Met ditinhet
nuhet geval is. Wanneer de
producenten de consument,
achterhoofd creëren Benoit en
marktprijs hoger is dan de
want dat gaathandin hand.
Michel het koffiemerk Mano Mano,
Fairtrade minimum-prijswordt
met zowel een Fairtrade als bio-
volgens de hogere marktprijs
label. Een assortiment van eerlijke
verhandeld. De koffie-boeren
Jin in eenkopje
en smakelijke koffie, dat voldoet aan
kunnen ook rekenen op een
duutzame koffie?
de eisen van klanten die duurzamer
Fairtrade premie en beslissen zelf
willen consumeren.
op democratische manier hoezedit
bedrag investeren.
Belgen houden van koffie, maar er
woedt een crisis in de koffiesector.
Subtil Mano Mano, een fruitigeen
Lan
eur
De diversiteit van smaken en aroma's
kwalitatief hoogstaande koffie,
wordt bedreigd door armoede onder
komt uit Bolivia, waar 8.000
AU
koffieboeren wonen inde Yungas.
de koffietelers, de gevolgen van
klimaatverandering en de
Door Fairtrade certificatie en de
inzet vanactoren zoals
verspreiding van schimmelziekten.
PUB_ADV_MANO_MANOiindd 104
1712/2019 13:49