Delhaize - Folder van 06.02.2020 tot 31.03.2020 - Pagina 106




Hier is pagina 106 van 124 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 06.02.2020 tot 31.03.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

CAFE LIEGEOIS PUBLIREPORTAGE

BE

hir

Wat

À

=

>

El

KOP

E?

Hoewel koffie vaak wordt gebrand in België of in onze buurlanden, komen de bonen

van heel ver. Ze worden geteeld in Azië, Afrika en Latijns-Amerika door koffieboeren,

die eigenaar zijn van kleinschalige percelen en hun kennis doorgeven van generatie

op generatie. Het is de expertise van deze koffietelers, en van koffiebranders zoals

Café Liégeois, die elke slok koffie zo lekker doet smaken.

)

+

Café Liégeois krijgen boeren

x

toegangtot opleidingen enleren ze

Se

x,

ww

om zich aan te passen aan het

ae

ni

jan

veranderende klimaat. We steken

de Stille Oceaan over naar Kerala,

|

15

India. Daar verbouwen de boeren

PS

van de Manarcadu Social Service

Society Puissant Mano Mano. De

Orzerüendnnen

2

‘boeren ontwikkelden een compost:

programma om hun gewassen om

Taito:

ele ri =

Cols Colombia

te zetten in biomassa en leveren zo

zelf denodigeenergieominde

Rn

behoeften vandelokale

Café Liégeois is het verhaal van een

die de kleinschalige koffietelers

gemeenschappente voorzien. De

treffen. Mano Manoiser zich al

Belgische familie met een boontje

coöperatieinvesteert ook in

voor koffie. Charles begon al in1955

langer van bewust dat het tijd is om

verschillende onderwijs-en

koffie te branden, en bouwde door de

actiete ondernemen: eerlijke

gezondheidsprojecten. Verder

jaren heen het familiebedrijf verder

handelishetkloppende hart van

heeft de coöperatie in Peru

hun koffie. Fairtrade

uit, gepassioneerd door dereizen

machinesaangekochtom Discret

naar dekoffieboeren. Zijn zonen

gecertificeerde koffietelers

Mano Mano gecontroleerd te

Benoît en Michel zijn nu zaakvoerder

ontvangen een gegarandeerde

drogen, zelfs wanneer de

en zetten de familietraditie verder.

mn

minimumprijs, die minimaalde

weersomstandigheden dit niet

Ze zien koffie als meer dan enkel een

kosten van duurzame productie

toelaten. Je merkt het al: Mano

consumptieproduct: hetis een

dekten fungeertals vangnet

Mano staat voor een respectvolle

instrument voor duurzame

wanneer de marktprijs daalt, zoals

vertrouwensrelatie tussen de

ontwikkeling. Met ditinhet

nuhet geval is. Wanneer de

producenten de consument,

achterhoofd creëren Benoit en

marktprijs hoger is dan de

want dat gaathandin hand.

Michel het koffiemerk Mano Mano,

Fairtrade minimum-prijswordt

met zowel een Fairtrade als bio-

volgens de hogere marktprijs

label. Een assortiment van eerlijke

verhandeld. De koffie-boeren

Jin in eenkopje

en smakelijke koffie, dat voldoet aan

kunnen ook rekenen op een

duutzame koffie?

de eisen van klanten die duurzamer

Fairtrade premie en beslissen zelf

willen consumeren.

op democratische manier hoezedit

bedrag investeren.

Belgen houden van koffie, maar er

woedt een crisis in de koffiesector.

Subtil Mano Mano, een fruitigeen

Lan

eur

De diversiteit van smaken en aroma's

kwalitatief hoogstaande koffie,

wordt bedreigd door armoede onder

komt uit Bolivia, waar 8.000

AU

koffieboeren wonen inde Yungas.

de koffietelers, de gevolgen van

klimaatverandering en de

Door Fairtrade certificatie en de

inzet vanactoren zoals

verspreiding van schimmelziekten.

PUB_ADV_MANO_MANOiindd 104

1712/2019 13:49