Delhaize - Folder van 06.02.2020 tot 31.03.2020 - Pagina 44
Hier is pagina 44 van 124 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 06.02.2020 tot 31.03.2020.

Hier is pagina 44 van 124 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 06.02.2020 tot 31.03.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.Delhaize - Folder van 06.02.2020 tot 31.03.2020 - Pagina 44
n januari en februari hebben weallemaaleen ALESSANDRO: “Het zijn verschillende I nijpendtekort aan zon. Gelukkig is dat net het appelsiensoorten. Een gewone appelsien in Sicil: moment dat de bloedappelsienen rijp zi gaat nooit rood worden, zelfs als je hem aan grote Maar hoe worden deze lekkernijen gekweekt? En temperatuurschommelingen blootstelt, want waarom zijn ze bloedrood vanbinnen? Om meer te hij produceert dat fameuze pigment niet. En dat weten te komen over deze zurige citrusvruchten, maakt nu net het verschil. Het verandert niet bezochten we de boomgaarden van Alessandro, alleen de kleur, het heeft ook een invloed op het de kleinzoon van de Barberafamilie. Hun vitamine C-gehalte. Zo kan een bloedappelsien tot citrusbomen staan aan de voet van de Etna, de wel 40% meer vitamine C dan een normale hoogste nog actieve vulkaan in Europa. Alessandro appelsien bevatten! De bloedappelsien is ietwat iser geboren en getogen. Hij heeft de passie van zuriger en zijn smaak heeft wat weg van rode bosvruchten” zijn grootvader geërfd en verzorgt zijn fruit met dezelfde vakkennis en toewijding. MÉLANIE: “Alsil jullie bloedsinaasappelen koop, Alessandro troont ons mee naar de bron onderaan hoe weet ik dan of ze goed rijp zijn?” zijn appelsienenboomgaard, waar een beekje ALEsSANDRo: “Het belangrijkste is om de met natuurzuiver water ontspringt. “Dit is het oogstperiodete respecteren (de pluk). Daar zien begin van alles”, legt hij uit. “Met dit natuurlijke wij nauwlettend optoe. Je moet geduld aan de dag bronwater bevloei ik mijn bomen.” “En waar leggen en wachten tot de appelsienen helemaal komt dat water dan vandaan?”, vraagt Mélanie. rijp zijn vooraleer je ze plukt. Om ditte bepalen, “In de winter ligt er veel sneeuw op de Etna (tot voeren we regelmatig steekproeven uit (een paar groot genoegen van de skiërs, n.var). Wanneer de appelsienen worden door de kwaliteitscontroleur sneeuw in de lente smelt, voedt het smeltwater van Alessandro onder de loep genomen, n. ).En onze bron.” ikkan je garanderen dat al mijn appelsienen 100% rijp zijn voor ze bij jou in de winkel aankomen” OnzeSiciliaanse gastheer neemt ons mee opeen wandeling door zijn boomgaard. Hij vertelt ons het geheim van zijn bloedappelsienen: koude nachten “In een bloedsinaasappel kan er en warme dagen. En aan de voet van de Etna is het tot 40% meer vitamine C zitten © inderdaad overdag warmen 's nachts fris. Maar de dan in een gewone sinaasappel.” ondergronds ook van groot belang. De Siciliaanse vulkanische grond is bijzonder vruchtbaar en, uitermate geschikt voor citrusbomen. MÉLANIE: “Hoe natuurlijk zijn jullie productiemethoden?” Webeginnen alte watertanden van zijn uitleg. ALESSANDRO: “Mijn appelsienbomen zijn mijn Alessandro plukt een paar appelsienen en snijdt kinderen. Daarom gebruik ik geen water uitde ze voor ons in kwartjes. We hebben allemaal onze rivier, maar enkel bronwater om mijn bomen te mening klaar: “Mmm... Lekker fris!”, “Wat een zalig bevloeien. En zelfs het bronwater filter ik, zodat evenwicht tussen zoet en zuur”, “Proef jij ook die het goed proper is. Het spreekt voor zich dat ik subtiele nasmaak van bosvruchten?” Vanuit dat mijn kindjes geen vuil water ga geven! Het sap in de perspectief isde winter een prachtseizoen. sinaasappelen is dus puur natuur. Ik gebruik ook geen glyfosaat om het onkruid rond mijn bomen te MÉLANIE TURCHET: “Dag Alessandro. Waarom heb verwijderen. Wij wieden met de hand of met de tractor” je koude nachten en warme dagen nodig voor bloedappelsienen?” ALESSANDRO BARBERA: “Buongiorno Mélanie. De Geen glyfosaat. Dat zullen reden is heel eenvoudig: om zich te wapenen tegen de goebezigers graag horen! grote temperatuurschommelingen, produceren desinaasappelen het pigment anthocyaan (een natuurlijke stof die je ook in braambessen, MÉLANIE: “Hoe eten Sicilianen bloedappelsienen?” kersen en aubergines vindt, nva.r) en dat geeft ALESSANDRO: “Op heel wat verschillende manieren. de appelsienen hun rode kleur. Het winterse Weeten ze natuurlijk gewoon zo, puur natuur. microklimaat hier aan de voet van de Etna is dus Maar we gebruiken ze ook in gebak of confituur. ideaal. Overdag wordt het zo’n 15 à 19°C, terwijlde En natuurlijk in de vermaarde Siciliaanse salade! temperaturen’s nachtstot 2°C kunnen dalen” Dat is een mengeling van lente-uitjes, schijfjes bloedappelsien, oregano en een scheutje olijfolie. MÉLANIE: “Wat is het verschil tussen een Dat is een echte Siciliaanse lekkernij (Italiaans bloedappelsien en een klassieke appelsien?” handgebaar om zijn woorden kracht bij te zetten)! pr D12 InterviewOrangeSanguineindd 42 18122018 13:29
Delhaize - Folder van 06.02.2020 tot 31.03.2020 - Pagina 44