Carrefour - Folder van 31.05.2020 tot 16.08.2020 - Pagina 29




Hier is pagina 29 van 104 pagina's van de Carrefour folder, geldig van 31.05.2020 tot 16.08.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

|

SEN

5 \

|

BIJ CARREFOUR | ONZE producent

Zot van sla

Carrefour stelt je driekleurige, krokante kroppen.

sla voor, met zorg en liefde geteeld door de familie

Vandoorne-Desmet. Pareltjes met 100% smaak,

De

menennennneennnennenn

en

u

Ee

=

Eikenblad, klassieke sla en groene

=

zij

krulsla... In hun kwekerij in het

+

Re

West-Vlaamse Izegem telen Mirjam

=?

FT

Vandoorne en Johan Desmet drie-

2

Kleurige sla die het beste van drie soor-



>

2

ten sla verenigt in één enkel, prachtig

boeket van krokante blaadjes.

Acht jaar geleden lanceerde het

ur

#

an.

landbouwkoppel zich in een innove-

LT

rende productietechniek, naast hun

NS

aanplantingen in de volle grond.

=

#

hydroponie

A

SNS

er

“pat iseen vorm van landbouw weg

er

van de bodem, in serres. De wortels

EN

van de planten staan in een systeem

SE Nee

van mobiele geulen dat MGS wordt

KUVEEK VAN SLA ZONDER GROND. HETIS EEN

VERNIEUWENDE TECHNIEK WAARDOOR ZE EEN

ë

genoemd (Mobile Gully System of

GROTE KEUZE KUNNEN LEVEREN AAN ULTRA

3

$

VERSE EN 100 % BELGISCHE)

NS,

=

Z

mobiele geulen systeem). Daarin cir-

ook de geulen zelf in de juiste positie

-

culeert water met voedingsstoffen”

voor een optimale bevloeiing. “Dat wil

£:

EN

legt Johan uit. “Om de drie dagen

niet zeggen dat wij zelf met de duimen

wordt het water onderzocht, om na

zitten te draaien”, zegt Johan. “Wij

te gaan of de sla alle voedingsstoffen

houden voortdurend de sla in het oog

die het nodig heeft voor zijn ontwik-

en houden controle over elke fase. We

keling uit het water kan halen. Deze

laten niets aan het toeval over’

natuurlijke techniek helpt de meeste

mogelijke ziekten te voorkomen.

Na strikt sorteren gebeurt de oogst

met de hand, net als het verpakken.

VERSHEID BOVEN ALLES

En al heel snel komen de driekleurige

De kroppen sla hebben zes weken

kroppen sla aan in de winkelrekken, in

nodig om uit te groeien. De eerste

alle seizoenen en altijd in topvorm.

AG

week staan ze in een aparte kamer, pas

‘We oogsten de wortels mee”, preci-

daarna worden ze in de grotere geulen

seert Johan. “Dat is een goede manier

geplant. Gedurende deze periode ver-

om de versheid te controleren: een

à]

mooi witte wortel is een onmiskenbaar

plaatst een robot automatisch de plan-

ten naargelang van hun groei. Hij zet

teken van de kwaliteit van onze sla.

eee

men

mn

zomer 2020 | Shoes 129