Carrefour - Folder van 22.03.2021 tot 05.04.2021 - Pagina 40




Hier is pagina 40 van 68 pagina's van de Carrefour folder, geldig van 22.03.2021 tot 05.04.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

vleu:

filet

-

er 2 onderbout

m

de kip

NL

van Weleer

w — Het malse vlees van een Kip van Weleer

is zalig in superklassieke bereidingen van

EL

bij ons. Maar ook als ze pittige aroma's

afgeeft, is ze onweerstaanbaar.

0

5

Versnijden als een chef

bevenb

‚Al wat je nodig hebt, is een perfect gebraden kip, een vleesvork,

een mes die naam waardig, en een snijplank.

Prik de vork in een bil en laat het mes tussen de bil en de

#

x

kipfilet glijden. Snij terwijl je de bil naar buiten trekt, tot ze

helemaal loskomt.

Maak de bovenbout los van de onderbout: snij door het

gewricht en maak daarbij gebruik van het kraakbeen, dat

AA

snel loskomt. Doe hetzelfde met de tweede kippenbil.

AN

Snij nu de kipfilets (het wit of de kippenborst) los. Maak over

de hele lengte een insnijding in de borstkas. Snij er de kip-



filets vanaf de bovenkant van de kip uit, langs het karkas. Kom

stelselmatig naar beneden tot aan het gewricht met de vleugel.

Zo snij je er de volledige kipfilet én vleugel uit.

Maak de filet los van de vleugels, net zoals je de onder-

bout en de bovenbout hebt gescheiden.

x

Herhaal metde andere kant.

ai

f

ed

Fi

Tips voor lekker bruingebakken vel

« Haal de kip 1 uur voor het

+ De perfecte garing begint

braden uit de koelkast. Dep ze

op 1bil: leg de kip op een zijde

LE

binnenin én aan de buitenkant

voor je ze in de oven zet.

Sk

droog.

Draai ze na 15 min op haar

%

andere zijde. Draai ze nanog

* Smeer het volledige vel goed

eens 15 min op de rug, laat ze

en

a:

in met olie of met heel malse

zo 30 min braden en draai ze

a

pr

boter.

dan voor nog eens 30 min op

de buik.

+ Giet 12 glas water of bouillon



in

braadslee en bedruip de

« Reken 1 u braadtijd voor een

4

kip tijdens het braden geregeld



kip van 1kg, 1u 30 min voor

7

=.

met het braadvocht.

een kip van1,5 kg.

Carrefour Food Mag:

sr

april 2021