Carrefour - Folder van 22.03.2021 tot 05.04.2021 - Pagina 40
Hier is pagina 40 van 68 pagina's van de Carrefour folder, geldig van 22.03.2021 tot 05.04.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
vleu:
filet
-
er 2 onderbout
m
de kip
NL
van Weleer
w — Het malse vlees van een Kip van Weleer
is zalig in superklassieke bereidingen van
EL
bij ons. Maar ook als ze pittige aroma's
afgeeft, is ze onweerstaanbaar.
0
5
Versnijden als een chef
bevenb
‚Al wat je nodig hebt, is een perfect gebraden kip, een vleesvork,
een mes die naam waardig, en een snijplank.
Prik de vork in een bil en laat het mes tussen de bil en de
#
x
kipfilet glijden. Snij terwijl je de bil naar buiten trekt, tot ze
helemaal loskomt.
Maak de bovenbout los van de onderbout: snij door het
gewricht en maak daarbij gebruik van het kraakbeen, dat
AA
snel loskomt. Doe hetzelfde met de tweede kippenbil.
AN
Snij nu de kipfilets (het wit of de kippenborst) los. Maak over
de hele lengte een insnijding in de borstkas. Snij er de kip-
“
filets vanaf de bovenkant van de kip uit, langs het karkas. Kom
stelselmatig naar beneden tot aan het gewricht met de vleugel.
Zo snij je er de volledige kipfilet én vleugel uit.
Maak de filet los van de vleugels, net zoals je de onder-
bout en de bovenbout hebt gescheiden.
x
Herhaal metde andere kant.
ai
f
ed
Fi
Tips voor lekker bruingebakken vel
« Haal de kip 1 uur voor het
+ De perfecte garing begint
braden uit de koelkast. Dep ze
op 1bil: leg de kip op een zijde
LE
binnenin én aan de buitenkant
voor je ze in de oven zet.
Sk
droog.
Draai ze na 15 min op haar
%
andere zijde. Draai ze nanog
* Smeer het volledige vel goed
eens 15 min op de rug, laat ze
en
a:
in met olie of met heel malse
zo 30 min braden en draai ze
a
pr
boter.
dan voor nog eens 30 min op
de buik.
+ Giet 12 glas water of bouillon
—
in
braadslee en bedruip de
« Reken 1 u braadtijd voor een
4
kip tijdens het braden geregeld
‘
kip van 1kg, 1u 30 min voor
7
=.
met het braadvocht.
een kip van1,5 kg.
Carrefour Food Mag:
sr
april 2021