Carrefour - Folder van 22.03.2021 tot 05.04.2021 - Pagina 19
Hier is pagina 19 van 68 pagina's van de Carrefour folder, geldig van 22.03.2021 tot 05.04.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
MEER OMEGA 3 OP JE BORD
De top 3
van omega 3
U
Behalve het voedingssupplement levertraan
(waaraan sommige oudere mensen heel slechte
jeugdherinneringen hebben!) zijn dit de
rt
Stoppers:
>
Schaalvruchten, zaden en olie
houden Mijn tip? Simpele
barsten vande omega
gerechten met essentiële ingrediën-
ee
SE
7 |
“Gelukkig zijner andere
ten. Zovindiik zalm in papillot uit de
voedingsmiddelen die rijk zijn aan
oven erg lekker, gewoon met wat
Lijnzaad bevat er 835 mg per theelepel van.
omega 3-vetzuren, want niet
groenten van het seizoen, verse
Lekker in zelfgebakken brood, maar evengoed
in slaatjes.
iedereen is dol op vis,en mensen die
kruidenen een scheutje olijfolie.
vegetarisch of vegan eten, kiezen
Eengezond gerecht, makkelijk te
ervoor om geen viste eten.
maken en je hebt bijna geen afwas.
Walnoten, amandelen, pistaches en
Dat is een win-win-schotel !” besluit
2 ni
=:
hazelnoten, maar ook lijnzaad en
Pieter-Jan.
À
ne
zonnebloempitten bevatten veel
omega 3. Je vindt die heilzame
#
stoffen ook in olie gemaakt van
Welke vetstof
noten, zoals lijnzaadolie,
moet je kiezen?
Koolzaadolie is bijzonder interessant in de keuken.
arachideolie en olijfolie”, legt
Vind je de smaak wat vreemd, meng ze dan met
Pieter-Jan uit.
een neutrale olie zoals arachideolie.
Koud gebruik:
Koolzaadolie, walnootolie, ha-
Omega 3-rijk koken: makkelijk
zelnootolie,
inzaadolie en extra
i
en gezond
vierge olifolie zijn grotendeels
ee
rijk aan poly-onverzadigde
Wilje gezonder gaan leven. dan
vetzuren. Maar je kan er niet
moet je nieuwe voedingsgewoontes
in bakken of stoven, want ze
zn
aannemen, en voor veel mensen is
verbranden snel.
evenwichtiger koken een hele
AT
uitdaging, stelt Pieter-Jan elke dag
Warm gebruik:
Koudgeperste olijfolie en
an.
p
tijdens het werk vast. “Bij onze
geraffineerde olijfolie zijn rijk
Makreel, die kleine vette vis, is een echte bom
coaching moedigen we klanten aan
aan mono-onverzadigde
zich het leven zo makkelijk mogelijk
vetzuren en perfect om op een
‘omega 3: liefst 2.590 mg per 100 g!
‘te maken. Dat is de beste manier om
hoog vuur groenten, vlees en
goede voornemens ook volte
vis te bakken,
Carrefour Food Magazine | april 2021 19
NS VAKMANSCHAP DRIE WET VERSTAND.