Carrefour - Folder van 22.03.2021 tot 05.04.2021 - Pagina 11




Hier is pagina 11 van 68 pagina's van de Carrefour folder, geldig van 22.03.2021 tot 05.04.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

GROENTEN VAN BIJ ONS

IS

dan

Gegrilde paksoi met

deaal

OO

krokante ui,

maa

a

veggieballetjes en

Kantonsaus

zelsc

ap.

4 personen - Voorbereiding 40 min

Rusten 30 min - Bereiding 20 min -

Makkelijk - €

1teentje knoflook | verse gember | {rood pepertje |

250 g basmatirijst | 500 g paksoi | 400 g vegetarische

dn

balletjes | 1bosje basilicum arachideolie | zout, peper

VOOR DEKANTONSAUS

Zel oestersaus |1 tl sojasaus | 1tl vissaus |2 4 suiker |

1el maïszetmeel! Gel water | 2el plantaardige olie

VOOR DEKROKANTEUI

2 dikke witte uien | 250 ml melk | 1 ei! 150 g bloem |

2el zonnebloemolie | zout

2

a

»r

Ter voorbereiding: pel de uien en snij ze in dun-

ne ringen. Leg ze in een schaal ijswater en laat ze

30 min staan. Pel de knoflook, schil en rasp 5 cm

#

„AA

gember. Verwijder de zaadjes uit het pepertje en

hak het vruchtvlees fin.

& jn

al

@) Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de

KE

verpakking en zet opzij. Meng alle ingrediënten

voor de Kantonsaus in een pannetje, verwarm op

een laag vuur en zet opzij

à

4

Snij het groene deel van de paksoi weg

en gebruik het voor een andere bereiding. Snij

de witte stelen in de lengte in tweeën. Pers de

1;

knoflook en meng hem in een schaaltje met 2 el

=

geraspte gember, het pepertje en een scheutje

LE

arachideolie. Besprenkel hiermee de paksoi en

gril op een hoog vuur in een braadpan, tot de

paksoi beetgaar en licht gekleurd is,

er

(® Maak nu de krokante ui Klop in een kom de

LU

melk met het ei, de bloem, 2 el zonnebloemolie

en een snuifje zout tot een gladde massa. Verhit

een groot volume frituurolie, Laat de uiringen uit-

Pe

PERPORTIE

850 KCAL

lekken en dep ze droog met keukenpapier. Dom-

356 ETEN

pel ze in het beslag en fituur ze dan goudbruin

936 KOOLMDRATEN

en krokant in de hete olie. Bak de vegetarische

166 VAES

156 SUIKERS

®

326 EMITEN

balletjes in een scheutje plantaardige olie. Schik

de rijst, de paksoi en de balletjes op een serveer-

chaal. Werk af met de gefrituurde ui en basilicum

Frankrijk,

en serveer met de Kantonsaus.

Bourgogne, Chablis,

_ Mathilde Lafleur, Wit

NS NAKWANSCHAP DRINKJE WET VERSTAND.

Carrefour Food Magazine | april 2021 11