Spar - Folder van 01.01.2020 tot 31.01.2020 - Pagina 91
Hier is pagina 91 van 100 pagina's van de Spar folder, geldig van 01.01.2020 tot 31.01.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
zap en tap @
Uit het oo
8
uitheth
art?
Sommige dranken zijn een tijdje populair en verdwijnen
dan stilletjes aan uit beeld. Picon Amer, Jägermeister
en Clairette de Die zijn er zo enkele van. Uit het oog,
uit het hart? Nee hoor, schenk ze nog eens vol!
|
Clairette de Die
Franse schuimwijn
Smaak:
tot stand. Een Gallische herder
34
een heerlijke zoete muskaat-
wou zijn fles plaatselijke wijn
wd
verkoelen in de wateren van
NY
Gi
smaak die eindigt in een
levendige en zachte afdronk
La Drôme — een zijrivier van de
|
LÀ
Herkomst:
Rhône. Hij vergat zijn fles, en die
||
bleef er heel de winter liggen.
Clairette de Die is een regio die
ergens tussen de noordelijke
Toen de wijn in de lente werd
en zuidelijke helft van de Cötes
gevonden, was hij min of meer
Picon
du Rhône zweeft. De Rhôneval-
een schuimwijn geworden. Dat
Franse bitterlikeur
lei is de oudste wijnstreek van
was lang zo slecht nog niet,
vonden de plaatselijke Galliërs.
Frankrijk. De wijntraditie gaat
Alcoholpercentage: 21%
terug tot 600 voor Christus,
En aldus maakten ze er een
toen de Grieken hier reeds aan
gewoonte van om hun wijnen te
CLAIRETTE
Smaak:
DEDIE
bittere sinaasappelsmaak
wijnbouw deden.
laten overwinteren in de rivier.
Tradition
un {à
Ontstaan:
Drinken:
Bereidingswijze:
naar verluidt kwam het idee
het is een distillaat van verse
bij het aperitief of een winterse
en gedroogde sinaasappel-
achter het procedé toevallig
salade
EENES BEER RER AES SIE
schillen, geweekt in alcohol en
=
EE le SI li el BE Ale le le ee eeen ee
gedistilleerd. Daar voegen ze
gentiaanwortel, quinquina (een
mem
Jägermeister
gearomatiseerde wijn), suiker-
Duitse kruidenlikeur
siroop en karamel aan toe.
É
Ontstaan:
Alcoholpercentage:
Ontstaan:
35%
Mast-Jägermeister is een fami-
uitgevonden door Fransman
Smaak:
liebedrijf opgericht in 1878 in
Gaetan Picon. Hij werkte als
Wolfenbuttel, Duitsland. Het
leerjongen bij distilleerderijen
pure, natuurlijke smaak met
in Aix-en-Provence, Toulon en
toetsen van citrus, gember en
drankje werd oorspronkelijk
D
opgedragen aan Sint-Hubertus,
Marseille. Later, toen hij met
steranijs
het Franse leger in Algerije
44
patroonheilige van de jagers.
Bereidingswijze:
Daarom het logo met herten-
vertoefde, bedacht hij Picon als
een complexe melange van 56
kop en kruis tussen het gewei.
medicijn voor koorts. Al snel
56
natuurlijke ingrediënten vormt
Drinken:
mocht hij het drankje aan het
de basis. Zijn unieke smaak
hele Franse leger leveren.
st
ijskoud!
krijgt hij van een jaar rijping op
Drinken:
eikenhouten vaten in combina-
als aperitief of in een cocktail
tie met het vakmanschap van
met droge witte wijn
orbs Tesse Bases
de meester-distilleerders.