Spar - Folder van 01.01.2020 tot 31.01.2020 - Pagina 48
Hier is pagina 48 van 100 pagina's van de Spar folder, geldig van 01.01.2020 tot 31.01.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
Witlof met hesp, kaassaus en puree
Kaiserschmarren
4 personen e 40 min + oven: 30 min
4 personen + 30 min
900 g Spar bloemige aardappelen
250 g Boni Selection patisseriebloem
8 stronken witlof
500 ml Boni Selection melk
8 sneden Spar gekookte ham
4 Spar eieren
150 ml Boni Selection volle melk
% kl bakpoeder
50 g Spar gemalen kaas (gratinmix)
1 zakje vanillesuiker
80 ml kippenbouillon
30 g suiker
2 takken tijm
175 g Spar rozijnenmengeling
2 laurierblaadjes
pruimencompote of kersenconfituur
55 g Spar boter
20 g poedersuiker
kaassaus:
Spar boter
25 g Spar boter
T
30 g Boni Selection vloeiende bloem
Splits de eieren. Klop de dooiers los met de suiker, vanille-
500 ml Boni Selection volle melk
suiker en een snuifje zout.
150 g Spar gemalen kaas (spaghettimix)
Voeg de gezeefde bloem en bakpoeder toe.
nootmuskaat
Roer de melk er langzaam door en klop goed tot een glad
beslag.
Was het witlof. Verwijder met de punt van een mes een
Klop de eiwitten stijf en spatel door het beslag.
klein stukje van de kern.
Verhit 2 el boter in een koekenpan en bak % van het beslag.
Smelt 20 g boter in een kookpot. Stoof het witlof, kruid met
Verdeel de rozijnen over de koek.
zwarte peper, zout en nootmuskaat en blus met de kippen-
Laat bakken op een matig vuur tot de onderkant begint te
bouillon. Voeg tijm en laurier toe. Laat 10 min afgedekt stoven
bruinen.
Verwijder de kruiden en bewaar het stoofvocht.
Draai de koek om en laat ook de andere zijde lichtbruin bak-
Rol elk witlof in een snede ham en leg ze naast elkaar in een
ken.
ingevette ovenschotel.
Breek de pannenkoek met een vork in stukken. Voeg wat
Verwarm de oven voor op 200°C.
extra boter toe en roerbak voorzichtig 5 min.
10.
Kaassaus: smelt 25 g boter in een pot. Voeg de bloem toe en
Bak het overige deeg op dezelfde manier.
laat al roerend met een klopper wat drogen. Blus langzaam
11
Verdeel over borden en bestrooi met poedersuiker.
en al roerend met 500 ml melk en het bewaarde stoofvocht.
12
Serveer met pruimencompote of kersenconfituur.
Breng al roerend aan de kook en laat 5 min rustig koken.
Haal van het vuur en roer de gemalen kaas (spaghettimix)
erdoor tot deze mooi gesmolten is. Breng op smaak met
zwarte peper, zout en nootmuskaat.
Giet de kaassaus over de hespenrolletjes en bestrooi met de
overige gemalen gratinkaas.
Zet 30 min in de voorverwarmde oven.
ss |
10.
Plaats de schotel op het einde nog even onder de grill voor
Kaiserschmarren
een mooi korstje.
11,
Schil de aardappelen en kook gaar in ruim gezouten water.
12
Giet de aardappelen af en laat drogen op het vuur tot al het
Kaiserschmarrn (ook: Kaiserschmarren) is
vocht verdwenen is.
een zoet Beiers/Oostenrijks gerecht. Het is een
13
Voeg de melk en 25 g boter toe en stamp tot een fijne puree.
lichte, gekaramelliseerde pannenkoek, die in
14
grove stukken wordt gesneden en traditioneel
Breng op smaak met zwarte peper, zout en nootmuskaat.
15.
Serveer de witlofrolletjes met de puree.
geserveerd wordt met een soort pruimencompote.
Herkomst
De legende zegt dat keizer Franz Joseph tijdens
L
een jachtpartij in de Salzkammergut een
houthakkersschmarrn voorgeschoteld kreeg. Deze
werd speciaal voor hem met de beste ingrediënten
Net Kaisersmarren waan je jezelf
bereid, zoals melk, rozijnen en eieren. Zo werd uit
een eenvoudig gerecht de kaiserschmarrn geboren.
meteen op een Oostenrijkse skipiste!
ee im