Spar - Folder van 01.01.2020 tot 31.01.2020 - Pagina 48




Hier is pagina 48 van 100 pagina's van de Spar folder, geldig van 01.01.2020 tot 31.01.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Witlof met hesp, kaassaus en puree

Kaiserschmarren

4 personen e 40 min + oven: 30 min

4 personen + 30 min

900 g Spar bloemige aardappelen

250 g Boni Selection patisseriebloem

8 stronken witlof

500 ml Boni Selection melk

8 sneden Spar gekookte ham

4 Spar eieren

150 ml Boni Selection volle melk

% kl bakpoeder

50 g Spar gemalen kaas (gratinmix)

1 zakje vanillesuiker

80 ml kippenbouillon

30 g suiker

2 takken tijm

175 g Spar rozijnenmengeling

2 laurierblaadjes

pruimencompote of kersenconfituur

55 g Spar boter

20 g poedersuiker

kaassaus:

Spar boter

25 g Spar boter

T

30 g Boni Selection vloeiende bloem

Splits de eieren. Klop de dooiers los met de suiker, vanille-

500 ml Boni Selection volle melk

suiker en een snuifje zout.

150 g Spar gemalen kaas (spaghettimix)

Voeg de gezeefde bloem en bakpoeder toe.

nootmuskaat

Roer de melk er langzaam door en klop goed tot een glad

beslag.

Was het witlof. Verwijder met de punt van een mes een

Klop de eiwitten stijf en spatel door het beslag.

klein stukje van de kern.

Verhit 2 el boter in een koekenpan en bak % van het beslag.

Smelt 20 g boter in een kookpot. Stoof het witlof, kruid met

Verdeel de rozijnen over de koek.

zwarte peper, zout en nootmuskaat en blus met de kippen-

Laat bakken op een matig vuur tot de onderkant begint te

bouillon. Voeg tijm en laurier toe. Laat 10 min afgedekt stoven

bruinen.

Verwijder de kruiden en bewaar het stoofvocht.

Draai de koek om en laat ook de andere zijde lichtbruin bak-

Rol elk witlof in een snede ham en leg ze naast elkaar in een

ken.

ingevette ovenschotel.

Breek de pannenkoek met een vork in stukken. Voeg wat

Verwarm de oven voor op 200°C.

extra boter toe en roerbak voorzichtig 5 min.

10.

Kaassaus: smelt 25 g boter in een pot. Voeg de bloem toe en

Bak het overige deeg op dezelfde manier.

laat al roerend met een klopper wat drogen. Blus langzaam

11

Verdeel over borden en bestrooi met poedersuiker.

en al roerend met 500 ml melk en het bewaarde stoofvocht.

12

Serveer met pruimencompote of kersenconfituur.

Breng al roerend aan de kook en laat 5 min rustig koken.

Haal van het vuur en roer de gemalen kaas (spaghettimix)

erdoor tot deze mooi gesmolten is. Breng op smaak met

zwarte peper, zout en nootmuskaat.

Giet de kaassaus over de hespenrolletjes en bestrooi met de

overige gemalen gratinkaas.

Zet 30 min in de voorverwarmde oven.

ss |

10.

Plaats de schotel op het einde nog even onder de grill voor

Kaiserschmarren

een mooi korstje.

11,

Schil de aardappelen en kook gaar in ruim gezouten water.

12

Giet de aardappelen af en laat drogen op het vuur tot al het

Kaiserschmarrn (ook: Kaiserschmarren) is

vocht verdwenen is.

een zoet Beiers/Oostenrijks gerecht. Het is een

13

Voeg de melk en 25 g boter toe en stamp tot een fijne puree.

lichte, gekaramelliseerde pannenkoek, die in

14

grove stukken wordt gesneden en traditioneel

Breng op smaak met zwarte peper, zout en nootmuskaat.

15.

Serveer de witlofrolletjes met de puree.

geserveerd wordt met een soort pruimencompote.

Herkomst

De legende zegt dat keizer Franz Joseph tijdens

L

een jachtpartij in de Salzkammergut een

houthakkersschmarrn voorgeschoteld kreeg. Deze

werd speciaal voor hem met de beste ingrediënten

Net Kaisersmarren waan je jezelf

bereid, zoals melk, rozijnen en eieren. Zo werd uit

een eenvoudig gerecht de kaiserschmarrn geboren.

meteen op een Oostenrijkse skipiste!

ee im