Spar - Folder van 01.01.2020 tot 31.01.2020 - Pagina 45
Hier is pagina 45 van 100 pagina's van de Spar folder, geldig van 01.01.2020 tot 31.01.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
>
mijn keuken @
Koken met reblochon
Ontdek de ingrediënten
66 Tabitha: “Tartiflette wou ik
JPS
in promo in de folder
BR
REB
a és
altijd al eens maken. Maar hoe
van 10 t.e.m.
ei
EFD
begin je eraan?”
29 Ane
PL
Geen tartiflette zonder …
Reblochon AOP
va
Rauwe melk geeft reblochon een uitzonderlijke smaak en
kwaliteit. Met fierheid en als allereerste kaas draagt hij het
>
AOP-label (Appellation d'Origine Protégée of beschermde
oorsprongsbenaming). Zo mag enkel kaas die voldoet aan
vastgelegde productiecriteria de naam reblochon dragen.
Wist je dat …
de naam reblochon komt van reblocher ofwel opnieuw melken?
Vroeger moest de veeboer een deel van zijn melk afstaan aan de
eigenaar van de weide. Wanneer die weg was, melkte de boer de
koeien opnieuw en maakte van de melk reblochon.
5
ne |
Tartiflette
Fi
4 personen + 40 min + oven: 20 min
1,5 kg Spar Charlotte-aardappelen
100 ml witte wijn
200 g Spar gerookte spekblokjes
500 g reblochon
3 uien
nootmuskaat
ss
2 tenen look
Spar boter
Kook de aardappelen in de schil gaar in gezouten water.
Pel de ui en snij in ringen. Pel de look en pers fijn.
N
Smelt boter in een pan.
Bak de uienringen 25 min op een zacht vuur.
U1 PB W N
Verhoog het vuur en voeg de spekjes en look toe. Bak het geheel tot de
spekjes gaar zijn.
Blus met de witte wijn en laat droog koken.
Schil de aardappelen en snij in schijfjes van 1 cm dik.
Warm de oven voor op 180°C.
© œ No
Verdeel % van de aardappelen over een ingeboterde ovenschotel. Kruid
met zwarte peper en nootmuskaat.
10.
Verdeel hier % van de ui- en spekjesmengeling over.
ds
11
Ga verder met de andere helft aardappelschijfjes. Kruid met zwarte
peper en nootmuskaat. Eindig met een laag ui en spek.
12
Snij de reblochonkaas in de dikte in 2. Snij elk deel in 4 kwarten. Verdeel
en 0
de stukken kaas met schil over de ovenschotel.
2
13
Zet 20 min in de voorverwarmde oven.
ARS