Spar - Folder van 01.01.2020 tot 31.01.2020 - Pagina 45




Hier is pagina 45 van 100 pagina's van de Spar folder, geldig van 01.01.2020 tot 31.01.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

>

mijn keuken @

Koken met reblochon

Ontdek de ingrediënten

66 Tabitha: “Tartiflette wou ik

JPS

in promo in de folder

BR

REB

a és

altijd al eens maken. Maar hoe

van 10 t.e.m.

ei

EFD

begin je eraan?”

29 Ane

PL

Geen tartiflette zonder …

Reblochon AOP

va

Rauwe melk geeft reblochon een uitzonderlijke smaak en

kwaliteit. Met fierheid en als allereerste kaas draagt hij het

>

AOP-label (Appellation d'Origine Protégée of beschermde

oorsprongsbenaming). Zo mag enkel kaas die voldoet aan

vastgelegde productiecriteria de naam reblochon dragen.

Wist je dat …

de naam reblochon komt van reblocher ofwel opnieuw melken?

Vroeger moest de veeboer een deel van zijn melk afstaan aan de

eigenaar van de weide. Wanneer die weg was, melkte de boer de

koeien opnieuw en maakte van de melk reblochon.

5

ne |

Tartiflette

Fi

4 personen + 40 min + oven: 20 min

1,5 kg Spar Charlotte-aardappelen

100 ml witte wijn

200 g Spar gerookte spekblokjes

500 g reblochon

3 uien

nootmuskaat

ss

2 tenen look

Spar boter

Kook de aardappelen in de schil gaar in gezouten water.

Pel de ui en snij in ringen. Pel de look en pers fijn.

N

Smelt boter in een pan.

Bak de uienringen 25 min op een zacht vuur.

U1 PB W N

Verhoog het vuur en voeg de spekjes en look toe. Bak het geheel tot de

spekjes gaar zijn.

Blus met de witte wijn en laat droog koken.

Schil de aardappelen en snij in schijfjes van 1 cm dik.

Warm de oven voor op 180°C.

© œ No

Verdeel % van de aardappelen over een ingeboterde ovenschotel. Kruid

met zwarte peper en nootmuskaat.

10.

Verdeel hier % van de ui- en spekjesmengeling over.

ds

11

Ga verder met de andere helft aardappelschijfjes. Kruid met zwarte

peper en nootmuskaat. Eindig met een laag ui en spek.

12

Snij de reblochonkaas in de dikte in 2. Snij elk deel in 4 kwarten. Verdeel

en 0

de stukken kaas met schil over de ovenschotel.

2

13

Zet 20 min in de voorverwarmde oven.

ARS