Delhaize - Folder van 09.10.2020 tot 30.11.2020 - Pagina 74
Hier is pagina 74 van 118 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 09.10.2020 tot 30.11.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
5 FOOD TRIP
LAMSTAJINE gacurea)
KIP YASSA (senesay
Vetten:7 - Koolhydraten: 56g,
Vetten: 24 g- Koolhydraten: 58g
06
Vezeis:8g- Elwitten:Arg
a@
Vezels: 9 g- Elwitten:46 g
+ Lamsbout van 1,2kg
+ 2el honing
+ 2 kaneelstokjes
+ Lkip
« 5dl kippenbouillon”
« 2kleine groene
+ Zuien
+ 2 di gevogettefond
+ 1 tube saffraandraadjes
« 1 kg wien
Fundo
pepertjes
+ 150 gzachte gedroogde
+ Lelolijfolie
+ LH gemberpoeder
+ 4 citroenen
+ 2el druivenpitolie
- Peper en zout
abrikozen
« Y kl kurkuma
« 2 teentjes knoflook
+ 250 g basmatirijst
+ 3 aurierblaadjes
+ 150 g mix 3rozjnen'
» 2elraselhanout
- Peper en zout
» 2 el mosterd
» Beentjes knoflook
© Schroei de lamsbout rondom dicht op een hoog vuur, in
© Snijd de kip in 8 stukken en de uien in reepjes. Meng ze in
een braadpan met de olijfolie. Doe hem in een tajine (of in een
een ovenschaal met het sap van de citroenen. Dek de schaal af
stoofpan) samen met de gesnipperde uien, de hele ongepelde
en laat 2 u in de koelkast marineren. Meng intussen af en toe.
teentjes knoflook, de abrikozen, de rozijnen, de honing,
© Laat de kip uitlekken en giet de rest van de marinade in
2 dl water, de gevogeltefond, de ras el hanout, de kaneelstokjes,
een stoofpan. Voeg de gepelde gehalveerde teentjes knoflook
het gemberpoeder en de kurkuma. Zet het deksel op de pan en
toe, samen met de gehalveerde ontpitte groene pepertjes, de
laat 2u op een heel zacht vuurtje pruttelen.
kippenbouillon, de mosterd en de laurierblaadjes. Brengaan
© Voeg de saffraan toe, laat nog 2 min pruttelen en breng
de kook, zet het deksel op de pan en laat 30 min op een zacht
verder op smaak. Serveer met plat brood en/of griesmeel.
vuurtje pruttelen.
® Bestrijk de stukken kip intussen langs alle kanten met olie
Voeg gen beetje oranjebloesem en/of verse koriander toe voor een heerlij
en schroei ze kort rondom dicht op een grote grill (of in een
geparfumeerde tajine.
antiaanbakpan). Kruid met peper en zout.
©@ Doe de stukken kip in de stoofpan en laat 30 min zonder
deksel sudderen. Kook de basmatirijst volgens de instructies op
de verpakking. Breng de kip verder op smaak en dien ze heel
warm op, met de basmatirijst.
RODE CURRY VAN EEND raarann)
DAHL VAN LINZEN MET SPINAZIE no)
Verten:41g- Koolhydraten: 82g
a0@
Vezels:5g - Ebvitien: 448
45 MIN © GEMAKKELIJK
E
4 PERS.
+ 2 grote eendenborstets
+ 250 g basmatirist
+ 1 maaltijdkit ‘Thaise rode
Vetten:39 g- Koolhydraten: 69 g
+ 4 dl kokosmelk
©oo®@
Vezels:30g - Elwitten:32g
+ 250 g kerstomaten
cury'Blue Elephant
« 3lento-uitjes
+ 2afgestreken el
+ 2el druivenpitalie
+ Lschaalje geschilde
rietsuiker
+ 1 bussel koriander
+ 300 g spinazie
+ Zel rietsuiker
+ Akruidnagels
ananas
+ Zuien
+ Gel ghee
+ 2ki garam masala
+ Peper en zut
+ 2el kurkuma
+ 50 g kokospoeder
+ Ateentjes knoflook
+ 4 el kokosschilfers
+ 2kleine rode pepertjes
- Peper en zout
@ Meng het kokospoeder uit de kit en 3 dl warm water in een
+ 500 g blonde biolinzen
+ cm gember
kom, tot kokoscreme. Fruit de rode currypasta 2 à 3 min in
« 1 dl zure room
» Zel kurkuma
een stoofpan met de olie. Giet er de kokosmelk, samen met de
kokoscrème bij en breng aan de kook. Voeg de suiker en de rest
© Kook de linzen 10 min langer dan op de verpakking is
van de ingrediënten uit de kit toe (vissaus en kruiden).
aangeduid (35 min).
Laat 10 min op een zacht vuurtje pruttelen.
© Snijd de uien in reepjes en hak 2 teentjes knoflook. Fruit
@ Maak kruisgewijs insnijdingen in het vel van de
ze in een grote stoofpan met 5 el gesmolten ghee. Voeg de
eendenborstfilets. Verwarm een braadpan zonder toevoeging
gehalveerde ontpitte rode pepertjes toe, samen met het
van vetstof op een matig vuurtje en leg er de filets in, met de
kokospoeder, de rietsuiker, de kruidnagels en 1 klgaram
velkant naar onder. Giet het vrijgekomen braadvet telkens weg
masala. Fruit nog 10 min op een zacht vuurtje.
en draai de filets om zodra er geen braadvet meer vrijkomt.
® Snijd intussen 2 teentjes knoflook in fijne plakjes en fruit ze
Laat nog 5 min bakken, op een matig vuurtje.
in Lel ghee en 1 kl garam masala. Gril de kokosschilfers in een
® Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
antiaanbakpan, zonder toevoeging van vetstof.
© snijd de ananas in kleine stukjes en de kerstomaten in 2.
@ Rasp de gember grof en pers met de vingers het sap uit de
Pluk de blaadjes van de koriander. Kort de lente-uitjes in en
pulp, boven de stoofpan. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe
snipper ze overlangs fi
en laat ze slinken. Voeg de linzen, samen met de kurkuma toe
@ Verwijder de blaadjes uit de saus, voeg de ananasblokjes
en laat nog 5 min pruttelen. Breng verder op smaak (gebruik
toe en kook nog 5 min. Voeg de eendenborstfilets in sneetjes en
flink wat peper).
de tomaten toe. Haal de pan meteen van het vuur. Werk af met
@ Dien heel warm op, met de zure room. Bestrooi met
de koriander en de lente-uitjes. Serveer met de rijst.
gebakken knoflook en gegrilde kokosschilfers.
% Zet limoenpartjes op tafel om de saus naar eigen smaak meer pit te geven!
Serveer gegrilde naanbroden bij je dahl.
14
D17_FoodTripMijtéindd 74
1109/2020 13:50