Delhaize - Folder van 09.10.2020 tot 30.11.2020 - Pagina 74




Hier is pagina 74 van 118 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 09.10.2020 tot 30.11.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

5 FOOD TRIP

LAMSTAJINE gacurea)

KIP YASSA (senesay

Vetten:7 - Koolhydraten: 56g,

Vetten: 24 g- Koolhydraten: 58g

06

Vezeis:8g- Elwitten:Arg

a@

Vezels: 9 g- Elwitten:46 g

+ Lamsbout van 1,2kg

+ 2el honing

+ 2 kaneelstokjes

+ Lkip

« 5dl kippenbouillon”

« 2kleine groene

+ Zuien

+ 2 di gevogettefond

+ 1 tube saffraandraadjes

« 1 kg wien

Fundo

pepertjes

+ 150 gzachte gedroogde

+ Lelolijfolie

+ LH gemberpoeder

+ 4 citroenen

+ 2el druivenpitolie

- Peper en zout

abrikozen

« Y kl kurkuma

« 2 teentjes knoflook

+ 250 g basmatirijst

+ 3 aurierblaadjes

+ 150 g mix 3rozjnen'

» 2elraselhanout

- Peper en zout

» 2 el mosterd

» Beentjes knoflook

© Schroei de lamsbout rondom dicht op een hoog vuur, in

© Snijd de kip in 8 stukken en de uien in reepjes. Meng ze in

een braadpan met de olijfolie. Doe hem in een tajine (of in een

een ovenschaal met het sap van de citroenen. Dek de schaal af

stoofpan) samen met de gesnipperde uien, de hele ongepelde

en laat 2 u in de koelkast marineren. Meng intussen af en toe.

teentjes knoflook, de abrikozen, de rozijnen, de honing,

© Laat de kip uitlekken en giet de rest van de marinade in

2 dl water, de gevogeltefond, de ras el hanout, de kaneelstokjes,

een stoofpan. Voeg de gepelde gehalveerde teentjes knoflook

het gemberpoeder en de kurkuma. Zet het deksel op de pan en

toe, samen met de gehalveerde ontpitte groene pepertjes, de

laat 2u op een heel zacht vuurtje pruttelen.

kippenbouillon, de mosterd en de laurierblaadjes. Brengaan

© Voeg de saffraan toe, laat nog 2 min pruttelen en breng

de kook, zet het deksel op de pan en laat 30 min op een zacht

verder op smaak. Serveer met plat brood en/of griesmeel.

vuurtje pruttelen.

® Bestrijk de stukken kip intussen langs alle kanten met olie

Voeg gen beetje oranjebloesem en/of verse koriander toe voor een heerlij

en schroei ze kort rondom dicht op een grote grill (of in een

geparfumeerde tajine.

antiaanbakpan). Kruid met peper en zout.

©@ Doe de stukken kip in de stoofpan en laat 30 min zonder

deksel sudderen. Kook de basmatirijst volgens de instructies op

de verpakking. Breng de kip verder op smaak en dien ze heel

warm op, met de basmatirijst.

RODE CURRY VAN EEND raarann)

DAHL VAN LINZEN MET SPINAZIE no)

Verten:41g- Koolhydraten: 82g

a0@

Vezels:5g - Ebvitien: 448

45 MIN © GEMAKKELIJK

E

4 PERS.

+ 2 grote eendenborstets

+ 250 g basmatirist

+ 1 maaltijdkit ‘Thaise rode

Vetten:39 g- Koolhydraten: 69 g

+ 4 dl kokosmelk

©oo®@

Vezels:30g - Elwitten:32g

+ 250 g kerstomaten

cury'Blue Elephant

« 3lento-uitjes

+ 2afgestreken el

+ 2el druivenpitalie

+ Lschaalje geschilde

rietsuiker

+ 1 bussel koriander

+ 300 g spinazie

+ Zel rietsuiker

+ Akruidnagels

ananas

+ Zuien

+ Gel ghee

+ 2ki garam masala

+ Peper en zut

+ 2el kurkuma

+ 50 g kokospoeder

+ Ateentjes knoflook

+ 4 el kokosschilfers

+ 2kleine rode pepertjes

- Peper en zout

@ Meng het kokospoeder uit de kit en 3 dl warm water in een

+ 500 g blonde biolinzen

+ cm gember

kom, tot kokoscreme. Fruit de rode currypasta 2 à 3 min in

« 1 dl zure room

» Zel kurkuma

een stoofpan met de olie. Giet er de kokosmelk, samen met de

kokoscrème bij en breng aan de kook. Voeg de suiker en de rest

© Kook de linzen 10 min langer dan op de verpakking is

van de ingrediënten uit de kit toe (vissaus en kruiden).

aangeduid (35 min).

Laat 10 min op een zacht vuurtje pruttelen.

© Snijd de uien in reepjes en hak 2 teentjes knoflook. Fruit

@ Maak kruisgewijs insnijdingen in het vel van de

ze in een grote stoofpan met 5 el gesmolten ghee. Voeg de

eendenborstfilets. Verwarm een braadpan zonder toevoeging

gehalveerde ontpitte rode pepertjes toe, samen met het

van vetstof op een matig vuurtje en leg er de filets in, met de

kokospoeder, de rietsuiker, de kruidnagels en 1 klgaram

velkant naar onder. Giet het vrijgekomen braadvet telkens weg

masala. Fruit nog 10 min op een zacht vuurtje.

en draai de filets om zodra er geen braadvet meer vrijkomt.

® Snijd intussen 2 teentjes knoflook in fijne plakjes en fruit ze

Laat nog 5 min bakken, op een matig vuurtje.

in Lel ghee en 1 kl garam masala. Gril de kokosschilfers in een

® Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.

antiaanbakpan, zonder toevoeging van vetstof.

© snijd de ananas in kleine stukjes en de kerstomaten in 2.

@ Rasp de gember grof en pers met de vingers het sap uit de

Pluk de blaadjes van de koriander. Kort de lente-uitjes in en

pulp, boven de stoofpan. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe

snipper ze overlangs fi

en laat ze slinken. Voeg de linzen, samen met de kurkuma toe

@ Verwijder de blaadjes uit de saus, voeg de ananasblokjes

en laat nog 5 min pruttelen. Breng verder op smaak (gebruik

toe en kook nog 5 min. Voeg de eendenborstfilets in sneetjes en

flink wat peper).

de tomaten toe. Haal de pan meteen van het vuur. Werk af met

@ Dien heel warm op, met de zure room. Bestrooi met

de koriander en de lente-uitjes. Serveer met de rijst.

gebakken knoflook en gegrilde kokosschilfers.

% Zet limoenpartjes op tafel om de saus naar eigen smaak meer pit te geven!

Serveer gegrilde naanbroden bij je dahl.

14

D17_FoodTripMijtéindd 74

1109/2020 13:50