Delhaize - Folder van 09.10.2020 tot 30.11.2020 - Pagina 63
Hier is pagina 63 van 118 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 09.10.2020 tot 30.11.2020.

Hier is pagina 63 van 118 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 09.10.2020 tot 30.11.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.Delhaize - Folder van 09.10.2020 tot 30.11.2020 - Pagina 63
KEUKENCHALLENGE Pi OOSTENDSE TONGFILETS EENDENBORSTFILETS MET SINAASAPPEL ‘verten:36g - Koolhydraten: 44g verten: 14 g- Koolhydraten: 45g ® Vezels:6 g- Eiwitten: 408 a@ Vezels:3g- Eiwitten: 378 + 2 dl room + 2 eendenborstfilets + 16 tongfilets (2 500 g) + 250 gwitte + 6elhoning + Atakjes tiim + Lkg mosselen champignons + 1 diwitte vermout + A sinaasappelen + 15 g boter - Peper en zout + 100 g gepelde grijze « 1sjabt + 30€ boter + leitroen gamalen + A takjes krulpeterselie © Haal de eendenborstfilets 30 min op voorhand uit de + 300 g mosselgroenten + 600 g pommes + 2 laurierblaadjes koelkast. Schil de sinaasappelen à vif en snijd de partjes (L zakje) duchesse - Peper en zout tussen de vliezen uit. Doe dit boven een grote kom om het sap op te vangen. Plaats een zeef op de kom en laat er de partjes in uitlekken. @ Spoel de mosselen en doe ze in een stoofpan met 5 el water, © snijd wat vet weg van de rand van de filets en maak de mosselgroenten, % van de boter, peper en zout. Zet het deksel op de pot en verwarm + 5 min op een hoog vuur, tot alle inker vingen in de rest van het vet zonder in het vlees zelf te snijden. Kruid ze met peper en zout. Leg de filets met de velkant mosselen open zijn. Schud de pan intussen af en toe. Giet het kookvocht van de mosselen door een zeef in een kom en laat naar onder in een braadpan met de gesmolten boter. Bak de velkant kort goudbruin, draai de eendenborstfilets om en voeg het rusten. Haal de mosselen uit hun schelp. © Bak de pommes duchesse volgens de instructies op de de helft van de tijm toe. Besprenkel met honing en laat 5 min op een vrij hoog vuur karamelliseren. Giet er het sinaasappelsap verpakking (liefst in de oven). bij, roer de aanbaksels los en voeg de sinaasappelpartjes toe. ® Rol de tongfilets op, met de velkant naar binnen en schik Laat 10 min op een zacht vuurtje sudderen en besprenkel het ze rechtop in een sauteerpan. Voeg de vermout, het kookvocht vlees regelmatig met het braadvocht. van de mosselen, de laurierblaadjes en de peterselietakjes toe. Breng zachtjes aan de kook en laat 2 min pruttelen. © Leg de eendenborstfilets op een snijplank, bedek ze met aluminiumfolie en laat 5 min rusten. Snijd de filets in sneetjes en © Snijd de champignons in 4 en fruit ze met het gehakte sjalotje in een braadpan met de rest van de boter. Voeg het dien ze meteen op, met de saus. Werk af met tijm. citroensap toe en fruit nog 5 min op een vrij hoog vuur. Giet er de room en het braadvocht van de tongrolletjes bij. Laat op ®- En wat serveer je hierbij? Wortelen uit de oven, prinsessenboontjes, kroketjes, rüsti’s, rijst, puree … aan jou de keuze! een hoog vuur voor de helft inkoken. Voeg de garnalen, de mosselen en de rest van de gehakte peterselie toe. Breng verder op smaak, voeg de tongrolletjes toe en laat nog 1 min sudderen. @ Dien meteen op en geef er de pommes duchesse bij. KALFSNIERTJES MET MOSTERD ROSBIEF, WORTELEN EN KRIELTJES UIT DE OVEN 20 NIN @ GEMIDDELD A 4 PERS. ‘Vetten: 25 g - Koolhydraten:35 g Vetten: 34 g- Koolhydraten:5g a@ Vezels: 9g- Etwitten:47g 9 Vezels: 1g- Eiwitten:23g « 1 rosbief van 1,2 kg + 3 elolifolie + 3takjes rozemarijn + 600 g kalfsniertes + 2 dl kalfsfond + 2takjes tiim « 1 % bussel wortelen + 100 gboter + Atakjestijm + 2 dl room + 50 g boter - Peper en zout » 2 el mosterd + Lkg krieltjes + 2aurierblaadjes Peper en zout + Ztakjes dragon © Verwijder indien nodig het vet en de pezen van de niertjes © Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de wortelen en doe ze in een ovenschaal. Kruid ze met peper, met zout, bestrooi met een scherp mesje. Spoel ze onder koud water en dep ze droog met keukenpapier. ze met tijm en met de helft van de boter in kleine stukjes. Meng de hele ongeschilde krieltjes in een andere ovenschaal met de © Bak de niertjes, met de ontvette kant naar onder, op een vrij olijfolie, peper, zout, de laurierblaadjes en de rozemarijn. Schuif hoog vuur goudbruin, in een braadpan met de hete boter. Draai de 2 ovenschalen in het bovenste deel van de oven. ze om en bak ook de bolle kant goudbruin (+ 5 min in totaal). @ Bak de rosbief op een vrij hoog vuur rondom goudbruin, in Kruid met peper, met zout en bestrooi met geriste tijm. een braadpan met de rest van de hete boter. Kruid met peper en © Haal de niertjes uit de braadpan en roer de aanbaksels goed zout. Leg het vlees in een ovenschaal, besprenkel het met het los met de kalfsfond. Laat voor de helft inkoken op een vrij hoog braadvocht en schuif 20 min in het onderste deel van de oven vuur. Voeg de mosterd, de room en de gehakte dragon toe. Laat (de krieltjes en de wortelen bakken dus in totaal + 30 min). 5 min sudderen. Snijd de niertjes in stukken en warm ze 30 s in © Laat de rosbief 5 min rusten, snijd hem in sneetjes en serveer de saus op. met het braadvocht, de wortelen en de krieltjes. Breng verder op smaak en dien meteen op. Serveer er mil stis of krieltjes uit de oven bij en veldsla. @- is je rosbief groter of kleiner? Reken gewoon + 15 min/kg op 180°C, als j je vlees saignant wilt eten. En als het wat meer rosé en malser mag zijn, - Alsje de kalfsniertjes in 1 stuk wilt dienen, prik je er best 2 houten spiesj, 5 reken je 10 min baktijd per 300 9, op 150°C. diagonaal dwars door, zo blijven ze tijdens het bakken mooi vlak. 63 D10_DéfWeekendOmaKeuken.ndd 63 1109/20 1445
Delhaize - Folder van 09.10.2020 tot 30.11.2020 - Pagina 63