Delhaize - Folder van 09.10.2020 tot 30.11.2020 - Pagina 63

Hier is pagina 63 van 118 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 09.10.2020 tot 30.11.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
KEUKENCHALLENGE Pi
OOSTENDSE TONGFILETS
EENDENBORSTFILETS MET SINAASAPPEL
‘verten:36g - Koolhydraten: 44g
verten: 14 g- Koolhydraten: 45g
®
Vezels:6 g- Eiwitten: 408
a@
Vezels:3g- Eiwitten: 378
+ 2 dl room
+ 2 eendenborstfilets
+ 16 tongfilets (2 500 g)
+ 250 gwitte
+ 6elhoning
+ Atakjes tiim
+ Lkg mosselen
champignons
+ 1 diwitte vermout
+ A sinaasappelen
+ 15 g boter
- Peper en zout
+ 100 g gepelde grijze
« 1sjabt
+ 30€ boter
+ leitroen
gamalen
+ A takjes krulpeterselie
© Haal de eendenborstfilets 30 min op voorhand uit de
+ 300 g mosselgroenten
+ 600 g pommes
+ 2 laurierblaadjes
koelkast. Schil de sinaasappelen à vif en snijd de partjes
(L zakje)
duchesse
- Peper en zout
tussen de vliezen uit. Doe dit boven een grote kom om het sap
op te vangen. Plaats een zeef op de kom en laat er de partjes
in uitlekken.
@ Spoel de mosselen en doe ze in een stoofpan met 5 el water,
© snijd wat vet weg van de rand van de filets en maak
de mosselgroenten, % van de boter, peper en zout. Zet het
deksel op de pot en verwarm + 5 min op een hoog vuur, tot alle
inker vingen in de rest van het vet zonder in het vlees zelf te
snijden. Kruid ze met peper en zout. Leg de filets met de velkant
mosselen open zijn. Schud de pan intussen af en toe. Giet het
kookvocht van de mosselen door een zeef in een kom en laat
naar onder in een braadpan met de gesmolten boter. Bak de
velkant kort goudbruin, draai de eendenborstfilets om en voeg
het rusten. Haal de mosselen uit hun schelp.
© Bak de pommes duchesse volgens de instructies op de
de helft van de tijm toe. Besprenkel met honing en laat 5 min op
een vrij hoog vuur karamelliseren. Giet er het sinaasappelsap
verpakking (liefst in de oven).
bij, roer de aanbaksels los en voeg de sinaasappelpartjes toe.
® Rol de tongfilets op, met de velkant naar binnen en schik
Laat 10 min op een zacht vuurtje sudderen en besprenkel het
ze rechtop in een sauteerpan. Voeg de vermout, het kookvocht
vlees regelmatig met het braadvocht.
van de mosselen, de laurierblaadjes en de peterselietakjes toe.
Breng zachtjes aan de kook en laat 2 min pruttelen.
© Leg de eendenborstfilets op een snijplank, bedek ze met
aluminiumfolie en laat 5 min rusten. Snijd de filets in sneetjes en
© Snijd de champignons in 4 en fruit ze met het gehakte
sjalotje in een braadpan met de rest van de boter. Voeg het
dien ze meteen op, met de saus. Werk af met tijm.
citroensap toe en fruit nog 5 min op een vrij hoog vuur. Giet
er de room en het braadvocht van de tongrolletjes bij. Laat op
®- En wat serveer je hierbij? Wortelen uit de oven, prinsessenboontjes,
kroketjes, rüsti’s, rijst, puree … aan jou de keuze!
een hoog vuur voor de helft inkoken. Voeg de garnalen, de
mosselen en de rest van de gehakte peterselie toe. Breng verder
op smaak, voeg de tongrolletjes toe en laat nog 1 min sudderen.
@ Dien meteen op en geef er de pommes duchesse bij.
KALFSNIERTJES MET MOSTERD
ROSBIEF, WORTELEN EN KRIELTJES UIT DE OVEN
20 NIN @ GEMIDDELD
A 4 PERS.
‘Vetten: 25 g - Koolhydraten:35 g
Vetten: 34 g- Koolhydraten:5g
a@
Vezels: 9g- Etwitten:47g
9
Vezels: 1g- Eiwitten:23g
« 1 rosbief van 1,2 kg
+ 3 elolifolie
+ 3takjes rozemarijn
+ 600 g kalfsniertes
+ 2 dl kalfsfond
+ 2takjes tiim
« 1 % bussel wortelen
+ 100 gboter
+ Atakjestijm
+ 2 dl room
+ 50 g boter
- Peper en zout
» 2 el mosterd
+ Lkg krieltjes
+ 2aurierblaadjes
Peper en zout
+ Ztakjes dragon
© Verwijder indien nodig het vet en de pezen van de niertjes
© Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de wortelen en doe
ze in een ovenschaal. Kruid ze met peper, met zout, bestrooi
met een scherp mesje. Spoel ze onder koud water en dep ze
droog met keukenpapier.
ze met tijm en met de helft van de boter in kleine stukjes. Meng
de hele ongeschilde krieltjes in een andere ovenschaal met de
© Bak de niertjes, met de ontvette kant naar onder, op een vrij
olijfolie, peper, zout, de laurierblaadjes en de rozemarijn. Schuif
hoog vuur goudbruin, in een braadpan met de hete boter. Draai
de 2 ovenschalen in het bovenste deel van de oven.
ze om en bak ook de bolle kant goudbruin (+ 5 min in totaal).
@ Bak de rosbief op een vrij hoog vuur rondom goudbruin, in
Kruid met peper, met zout en bestrooi met geriste tijm.
een braadpan met de rest van de hete boter. Kruid met peper en
© Haal de niertjes uit de braadpan en roer de aanbaksels goed
zout. Leg het vlees in een ovenschaal, besprenkel het met het
los met de kalfsfond. Laat voor de helft inkoken op een vrij hoog
braadvocht en schuif 20 min in het onderste deel van de oven
vuur. Voeg de mosterd, de room en de gehakte dragon toe. Laat
(de krieltjes en de wortelen bakken dus in totaal + 30 min).
5 min sudderen. Snijd de niertjes in stukken en warm ze 30 s in
© Laat de rosbief 5 min rusten, snijd hem in sneetjes en serveer
de saus op.
met het braadvocht, de wortelen en de krieltjes.
Breng verder op smaak en dien meteen op. Serveer er
mil
stis of krieltjes uit de oven bij en veldsla.
@- is je rosbief groter of kleiner? Reken gewoon + 15 min/kg op 180°C, als j
je vlees saignant wilt eten. En als het wat meer rosé en malser mag zijn,
- Alsje de kalfsniertjes in 1 stuk wilt
dienen, prik je er best 2 houten spiesj,
5
reken je 10 min baktijd per 300 9, op 150°C.
diagonaal dwars door, zo blijven ze tijdens het bakken mooi vlak.
63
D10_DéfWeekendOmaKeuken.ndd 63
1109/20 1445