Delhaize - Folder van 09.10.2020 tot 30.11.2020 - Pagina 63




Hier is pagina 63 van 118 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 09.10.2020 tot 30.11.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

KEUKENCHALLENGE Pi

OOSTENDSE TONGFILETS

EENDENBORSTFILETS MET SINAASAPPEL

‘verten:36g - Koolhydraten: 44g

verten: 14 g- Koolhydraten: 45g

®

Vezels:6 g- Eiwitten: 408

a@

Vezels:3g- Eiwitten: 378

+ 2 dl room

+ 2 eendenborstfilets

+ 16 tongfilets (2 500 g)

+ 250 gwitte

+ 6elhoning

+ Atakjes tiim

+ Lkg mosselen

champignons

+ 1 diwitte vermout

+ A sinaasappelen

+ 15 g boter

- Peper en zout

+ 100 g gepelde grijze

« 1sjabt

+ 30€ boter

+ leitroen

gamalen

+ A takjes krulpeterselie

© Haal de eendenborstfilets 30 min op voorhand uit de

+ 300 g mosselgroenten

+ 600 g pommes

+ 2 laurierblaadjes

koelkast. Schil de sinaasappelen à vif en snijd de partjes

(L zakje)

duchesse

- Peper en zout

tussen de vliezen uit. Doe dit boven een grote kom om het sap

op te vangen. Plaats een zeef op de kom en laat er de partjes

in uitlekken.

@ Spoel de mosselen en doe ze in een stoofpan met 5 el water,

© snijd wat vet weg van de rand van de filets en maak

de mosselgroenten, % van de boter, peper en zout. Zet het

deksel op de pot en verwarm + 5 min op een hoog vuur, tot alle

inker vingen in de rest van het vet zonder in het vlees zelf te

snijden. Kruid ze met peper en zout. Leg de filets met de velkant

mosselen open zijn. Schud de pan intussen af en toe. Giet het

kookvocht van de mosselen door een zeef in een kom en laat

naar onder in een braadpan met de gesmolten boter. Bak de

velkant kort goudbruin, draai de eendenborstfilets om en voeg

het rusten. Haal de mosselen uit hun schelp.

© Bak de pommes duchesse volgens de instructies op de

de helft van de tijm toe. Besprenkel met honing en laat 5 min op

een vrij hoog vuur karamelliseren. Giet er het sinaasappelsap

verpakking (liefst in de oven).

bij, roer de aanbaksels los en voeg de sinaasappelpartjes toe.

® Rol de tongfilets op, met de velkant naar binnen en schik

Laat 10 min op een zacht vuurtje sudderen en besprenkel het

ze rechtop in een sauteerpan. Voeg de vermout, het kookvocht

vlees regelmatig met het braadvocht.

van de mosselen, de laurierblaadjes en de peterselietakjes toe.

Breng zachtjes aan de kook en laat 2 min pruttelen.

© Leg de eendenborstfilets op een snijplank, bedek ze met

aluminiumfolie en laat 5 min rusten. Snijd de filets in sneetjes en

© Snijd de champignons in 4 en fruit ze met het gehakte

sjalotje in een braadpan met de rest van de boter. Voeg het

dien ze meteen op, met de saus. Werk af met tijm.

citroensap toe en fruit nog 5 min op een vrij hoog vuur. Giet

er de room en het braadvocht van de tongrolletjes bij. Laat op

®- En wat serveer je hierbij? Wortelen uit de oven, prinsessenboontjes,

kroketjes, rüsti’s, rijst, puree … aan jou de keuze!

een hoog vuur voor de helft inkoken. Voeg de garnalen, de

mosselen en de rest van de gehakte peterselie toe. Breng verder

op smaak, voeg de tongrolletjes toe en laat nog 1 min sudderen.

@ Dien meteen op en geef er de pommes duchesse bij.

KALFSNIERTJES MET MOSTERD

ROSBIEF, WORTELEN EN KRIELTJES UIT DE OVEN

20 NIN @ GEMIDDELD

A 4 PERS.

‘Vetten: 25 g - Koolhydraten:35 g

Vetten: 34 g- Koolhydraten:5g

a@

Vezels: 9g- Etwitten:47g

9

Vezels: 1g- Eiwitten:23g

« 1 rosbief van 1,2 kg

+ 3 elolifolie

+ 3takjes rozemarijn

+ 600 g kalfsniertes

+ 2 dl kalfsfond

+ 2takjes tiim

« 1 % bussel wortelen

+ 100 gboter

+ Atakjestijm

+ 2 dl room

+ 50 g boter

- Peper en zout

» 2 el mosterd

+ Lkg krieltjes

+ 2aurierblaadjes

Peper en zout

+ Ztakjes dragon

© Verwijder indien nodig het vet en de pezen van de niertjes

© Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de wortelen en doe

ze in een ovenschaal. Kruid ze met peper, met zout, bestrooi

met een scherp mesje. Spoel ze onder koud water en dep ze

droog met keukenpapier.

ze met tijm en met de helft van de boter in kleine stukjes. Meng

de hele ongeschilde krieltjes in een andere ovenschaal met de

© Bak de niertjes, met de ontvette kant naar onder, op een vrij

olijfolie, peper, zout, de laurierblaadjes en de rozemarijn. Schuif

hoog vuur goudbruin, in een braadpan met de hete boter. Draai

de 2 ovenschalen in het bovenste deel van de oven.

ze om en bak ook de bolle kant goudbruin (+ 5 min in totaal).

@ Bak de rosbief op een vrij hoog vuur rondom goudbruin, in

Kruid met peper, met zout en bestrooi met geriste tijm.

een braadpan met de rest van de hete boter. Kruid met peper en

© Haal de niertjes uit de braadpan en roer de aanbaksels goed

zout. Leg het vlees in een ovenschaal, besprenkel het met het

los met de kalfsfond. Laat voor de helft inkoken op een vrij hoog

braadvocht en schuif 20 min in het onderste deel van de oven

vuur. Voeg de mosterd, de room en de gehakte dragon toe. Laat

(de krieltjes en de wortelen bakken dus in totaal + 30 min).

5 min sudderen. Snijd de niertjes in stukken en warm ze 30 s in

© Laat de rosbief 5 min rusten, snijd hem in sneetjes en serveer

de saus op.

met het braadvocht, de wortelen en de krieltjes.

Breng verder op smaak en dien meteen op. Serveer er

mil

stis of krieltjes uit de oven bij en veldsla.

@- is je rosbief groter of kleiner? Reken gewoon + 15 min/kg op 180°C, als j

je vlees saignant wilt eten. En als het wat meer rosé en malser mag zijn,

- Alsje de kalfsniertjes in 1 stuk wilt

dienen, prik je er best 2 houten spiesj,

5

reken je 10 min baktijd per 300 9, op 150°C.

diagonaal dwars door, zo blijven ze tijdens het bakken mooi vlak.

63

D10_DéfWeekendOmaKeuken.ndd 63

1109/20 1445