Delhaize - Folder van 09.10.2020 tot 30.11.2020 - Pagina 47
Hier is pagina 47 van 118 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 09.10.2020 tot 30.11.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
LOKAAL VERHAAL APR
un
KONIJNTERRINE EN UIENKONFIJT
RODE VRUCHTEN IN PAPILLOT
MET CUBERDONS
MET CUBERDONS
Vetten: 20 g- Koolhydraten: 7g
Vetten-7g -Kaalhydraten:55g
9
Vezels:2g- Elwitien: 238
a@
Vezels. lag Eiwiten:4g
+ 2konijnenruggen
+ 2takjes tjm
+ 300 frambozen
+ 230 g konijnenlevertjes
+ 2takjes rozemarijn
+ 300 g bosvruchten
(schaaltje)
- Peper en zout
+ 25 dl vanille-ijs —
+ 100 gontbitspek in sneetjes
Voor de uienkonfijt met
+ 8cuberdons
+ Zeieren
cuberdons:
+ Ltakje munt
>
+ 25 gnoten- en rozijnenmix
+ A groterode uien (800 g)
+ 50 g gepelde pistachenoten
+ 1 citroen
© Laatde vruchten op voorhand in een zeef ontdooien.
« Ldl porto
+ 200 g cuberdons
© Verwarm de oven voor op 180°C. Leg 4 grote
+ 10 boter
+ 2,5 dl ode wijn
vierkante vellen bakpapier op het werkblad en verdeel de
« 1 zakje stoofvleeskruiden (25 )
uitgelekte vruchten over het midden van elk stuk. Voeg de
gehalveerde cuberdons toe, sluit de papillotten en schuif
\
© Maak de terrine: verwarm de oven voor op 180°C
ze 15 min in de oven.
Snijd het vlees los en snijd het in stukken. Kuis de
niertjes, maar gooi het vet niet weg en houd de niertjes
© Werk af met munt en dien warm op, met een bolletje
vanille-ijs
apart. Hak het vet, het konijnenvlees, de levertjes en
|
de eieren in de hakmolen fijn. Giet in een slakom en
voeg de niertjes in stukjes, de kruidenmix, de noten-en,
@- sZomer kun je de papillotten op de barbecue bakken. Wikkel
-
v
ze dan in een extra laag aluminiumfolie, als bescherming
rozijnenmix, de pistachenoten, de porto, peper en zout
tegen het vuur.
toe. Beboter lichtjes een patévorm of een kleine stoofpan
)
inhoud: 1) Leg de tijm op de bodem en bekleed de vorm
met speksneetjes, die je over de rand laat uitsteken. Vul
de vorm met de bereiding, druk goed aan, plooi er de
speksneetjes bovenop en sluit het deksel. Zet de patévorm
in een ovenschaal die je tot halve hoogte met warm water
vult. Bak de terrine 1 u au bain-marie in de oven. Laat
volledig afkoelen
@ Maak de konfijt: pel de uien en snipper ze fijn. Doe
de uien, het citroensap en de wijn in een stoofpan met
dikke bodem. Zet het deksel op de pan en laat 30 min
op een heel zacht vuurtje pruttelen. Voeg de gehalveerde
cuberdons toe en laat nog 5 min zonder deksel pruttelen
(voeg indien nodig een beetje water toe). Giet meteen in
potten (dompel de potten en hun deksel op voorhand in
kokend water en laat ze drogen), sluit de potten, draai ze
om en laat volledig afkoelen.
Daar vind
® Snijd de terrine in sneetjes en bestrooi ze met
a
»
je de enige
rozemarijn. Serveer als voorgerecht, met de uienkonfil
CUBERDONS
echte neusjes.
Tenzij je de bokalen steriliseert, bewaar je de uienkonfijt best in
+
zoog
de koelkast (of zelfs in de diepvriezer). Past ook prima bij kazen,
vleesbrood, a
ST HUBERTUS
S'HUBERTUS
AMBERTRIPEL
a
‚Alcohol: 7,2%
Een amberkleurig, mooi parelend bier met een fijn
YY
wit schuim. Je proeft acht gebrande mout, lichte
kruiding en geroosterde tonen die nog lang blijven
hangen in je mond.
BIER MET LIEFDE GEBROUWEN DRINK JE MET VERSTAND. 41
D70_Peile histdireindd 47
®
1109/20 15:11