Delhaize - Folder van 09.10.2020 tot 30.11.2020 - Pagina 47




Hier is pagina 47 van 118 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 09.10.2020 tot 30.11.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

LOKAAL VERHAAL APR

un

KONIJNTERRINE EN UIENKONFIJT

RODE VRUCHTEN IN PAPILLOT

MET CUBERDONS

MET CUBERDONS

Vetten: 20 g- Koolhydraten: 7g

Vetten-7g -Kaalhydraten:55g

9

Vezels:2g- Elwitien: 238

a@

Vezels. lag Eiwiten:4g

+ 2konijnenruggen

+ 2takjes tjm

+ 300 frambozen

+ 230 g konijnenlevertjes

+ 2takjes rozemarijn

+ 300 g bosvruchten

(schaaltje)

- Peper en zout

+ 25 dl vanille-ijs —

+ 100 gontbitspek in sneetjes

Voor de uienkonfijt met

+ 8cuberdons

+ Zeieren

cuberdons:

+ Ltakje munt

>

+ 25 gnoten- en rozijnenmix

+ A groterode uien (800 g)

+ 50 g gepelde pistachenoten

+ 1 citroen

© Laatde vruchten op voorhand in een zeef ontdooien.

« Ldl porto

+ 200 g cuberdons

© Verwarm de oven voor op 180°C. Leg 4 grote

+ 10 boter

+ 2,5 dl ode wijn

vierkante vellen bakpapier op het werkblad en verdeel de

« 1 zakje stoofvleeskruiden (25 )

uitgelekte vruchten over het midden van elk stuk. Voeg de

gehalveerde cuberdons toe, sluit de papillotten en schuif

\

© Maak de terrine: verwarm de oven voor op 180°C

ze 15 min in de oven.

Snijd het vlees los en snijd het in stukken. Kuis de

niertjes, maar gooi het vet niet weg en houd de niertjes

© Werk af met munt en dien warm op, met een bolletje

vanille-ijs

apart. Hak het vet, het konijnenvlees, de levertjes en

|

de eieren in de hakmolen fijn. Giet in een slakom en

voeg de niertjes in stukjes, de kruidenmix, de noten-en,

@- sZomer kun je de papillotten op de barbecue bakken. Wikkel

-

v

ze dan in een extra laag aluminiumfolie, als bescherming

rozijnenmix, de pistachenoten, de porto, peper en zout

tegen het vuur.

toe. Beboter lichtjes een patévorm of een kleine stoofpan

)

inhoud: 1) Leg de tijm op de bodem en bekleed de vorm

met speksneetjes, die je over de rand laat uitsteken. Vul

de vorm met de bereiding, druk goed aan, plooi er de

speksneetjes bovenop en sluit het deksel. Zet de patévorm

in een ovenschaal die je tot halve hoogte met warm water

vult. Bak de terrine 1 u au bain-marie in de oven. Laat

volledig afkoelen

@ Maak de konfijt: pel de uien en snipper ze fijn. Doe

de uien, het citroensap en de wijn in een stoofpan met

dikke bodem. Zet het deksel op de pan en laat 30 min

op een heel zacht vuurtje pruttelen. Voeg de gehalveerde

cuberdons toe en laat nog 5 min zonder deksel pruttelen

(voeg indien nodig een beetje water toe). Giet meteen in

potten (dompel de potten en hun deksel op voorhand in

kokend water en laat ze drogen), sluit de potten, draai ze

om en laat volledig afkoelen.

Daar vind

® Snijd de terrine in sneetjes en bestrooi ze met

a

»

je de enige

rozemarijn. Serveer als voorgerecht, met de uienkonfil

CUBERDONS

echte neusjes.

Tenzij je de bokalen steriliseert, bewaar je de uienkonfijt best in

+

zoog

de koelkast (of zelfs in de diepvriezer). Past ook prima bij kazen,

vleesbrood, a

ST HUBERTUS

S'HUBERTUS

AMBERTRIPEL

a

‚Alcohol: 7,2%

Een amberkleurig, mooi parelend bier met een fijn

YY

wit schuim. Je proeft acht gebrande mout, lichte

kruiding en geroosterde tonen die nog lang blijven

hangen in je mond.

BIER MET LIEFDE GEBROUWEN DRINK JE MET VERSTAND. 41

D70_Peile histdireindd 47

®

1109/20 15:11