Delhaize - Folder van 09.10.2020 tot 30.11.2020 - Pagina 50
Hier is pagina 50 van 118 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 09.10.2020 tot 30.11.2020.

Hier is pagina 50 van 118 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 09.10.2020 tot 30.11.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.Delhaize - Folder van 09.10.2020 tot 30.11.2020 - Pagina 50
mr 5 EEN GOEBEZIGER ACHTER DE SCHERMEN okaal eten wordt — zeker gezien de recente BIANCA: “En zouden je kinderen het bedrijf op termijn dan L ontwikkelingen — steeds meer een evidentie. ook willen overnemen?” We lichten met plezier (en 't water in de mond) toe KATLEEN: “Blijkbaar wel. En dat doet ons veel plezier, waarom het zinvol is om bij Delhaize voor lokaal want het is écht geen evidentie. We zijn er nooit van rundvlees te kiezen. uitgegaan dat onze kinderen in onze voetstappen zouden treden. Ze hebben immers van dichtbij gezien We eten vandaag steeds minder vlees en kiezen daarbij dat het geen 9-to-5-job is. Maar blijkbaar is onze passie 7 meestal voor kwaliteit boven kwantiteit (wat op zich toch overgeslagen op het nageslacht.” natuurlijk een geweldig idee is). Maar dat betekent ook dat de producenten onze steun zéker kunnen BIANCA: “Waar ligt jouw passie binnen de boerenstiel?” gebruiken. Om ervoor te zorgen dat zij hun vak kunnen KATLEEN: “Voor mij is het altijd al het Belgisch witblauw voortzetten en ons kunnen blijven verwennen met hun (een 100% Belgisch ras dat in ons land ontwikkeld fantastisch rundvlees, hebben we bij Delhaize enkele werd) geweest. Melkveekoeien zeggen mij persoonlij belangrijke knopen doorgehakt: we willen nog nauwer minder. Dus hebben mijn man en ik op natuurlijke met de veetelers samenwerken en hen op een correcte wijze de taken verdeeld. Zodoende verdiep ik mij al manier vergoeden voor het geweldige werk dat ze jaren in de prijskampen en onderhoud ik contacten doen. Nicolas Colanbeen (aankoper vlees bij Delhaize) met alle grote kwekers. Het is een vak dat wel enige licht toe: “Delhaize werkt samen met verschillende kennis en inzicht vereist. Maar ik houd ook wel gewoon lokale boeren. Dit is een nationale aanpak (Vlaanderen van onze dieren. Alle witblauw-runderen zijn hier en Wallonie) waarbij Delhaize garant staat voor een op de boerderij geboren. En ondanks de financiële korte keten en waarbij tussenpersonen zoveel mogelijk uitdagingen en de vele regels die we in acht moeten worden uitgeschakeld. Dat geeft ons de kans om elke nemen, blijft het een plezier om voor deze zachtaardige winkel te koppelen aan de dichtstbijzijnde producent. dieren te zorgen.” Zo willen we ultralokaal gaan bevoorraden.” “Duurzaamheid was Een van die producenten — of ja, eerder een familie van producenten — waar we nu nauwer mee samenwerken, is het gezin Lemaire-Taelemans. Guido en Katleen altijd al hot op de runnen samen met hun vier kinderen een boerderij van 130 hectaren. De rollen zijn duidelijk verdeeld: boerderij, maar het krijgt Guido houdt zich bezig met de teelt van de gewassen nu pas een trendy label” 5 en de melkkoeien, terwijl Katleen zich met passie over het Belgisch witblauw-ras ontfermt. Oudste zoon Jonas (23) werkt na het behalen van zijn bachelor BIANCA: “Wat geven jullie de koeien te eten?” Agro- en Biotechnologie elders, maar wil mettertijd KATLEEN: “Nog voor het hip werd, was er bij ons op de volledig mee in het familiebedrijf stappen. Hetzelfde boerderij al sprake van een circulaire economie. We geldt voor dochter Jasmien (21). Haar interesse gaat voederen onze dieren met gras en stro, granen, gerst, — net zoals bij Katleen — uit naar de runderveeteelt. tarwe en mais van onze eigen akkers. Daar voegen we Jongste zonen Maarten (16) en Sander (16) zitten nog in alleen nog soja, lijnschilfers en extra vitaminen aan toe. het middelbaar, maar staan in hun vrije tijd ook al met En de stalmest, die belandt dan weer op de akkers. Zo beide benen in de boerenstiel. Een echt familieverhaal. zijn we al jarenlang duurzaam bezig, alleen krijgt het pas sinds kort zo’n trendy label! En het is die natuurlijke BIANCA SMET: “Dag Katleen. Hoe zi en je man voeding die achteraf voor de geweldige smaak van het » veehouders geworden?” vlees zorgt” KATLEEN TAELEMANS: “Mijn man Guido en ik namen beide de landbouwbedrijven van onze ouders over, voegden BIANCA: “Vind je het belangrijk om vandaag voor lokale voeding ze samen en breidden ze verder uit tot de boerderij (en dus ook lokaal rundvlees) te kiezen?” waar je vandaag staat. En vandaag kunnen we het echt KATLEEN: “Absoluut. Niet alleen steun je zo de een familiegebeuren, want ook onze eigen kinderen landbouwers uit je buurt — die nota bene mee voor het hebben de boerenstiel met de paplepel meegekregen. landschap zorgen waar jij in leeft — maar het past ook Dat is dus ook meteen wat ik het fijnste vind aan deze binnen een duurzaam ecosysteem. Bovendien heeft job: dat het net iets is dat je in familieverband kan rundvlees wat mij betreft heel wat voordelen: het heeft 8 doen en waarbij de generaties in elkaar overvloeien. een niet te onderschatten nutritionele waarde, is vrij Onze kinderen waren altijd bij ons in de buurt. En ook mager vlees én het is snel te bereiden. Op vijf minuten vandaag staan ze steeds klaar om een handje te helpen.” zet je een lekkere steak op tafel!” LA [he 50 dd 7 D12 InterviewBoeuBelgeindd 50 1109/20 15:48
Delhaize - Folder van 09.10.2020 tot 30.11.2020 - Pagina 50