Delhaize - Folder van 09.10.2020 tot 30.11.2020 - Pagina 66




Hier is pagina 66 van 118 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 09.10.2020 tot 30.11.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

BÀ ne van pe CHEF

HELP! MIJN SAUS

wil niet indikken!

Je kunt saus op heel wat manieren indikken, inkoken of reduceren.

De beste manier? Geef je saus alle tijd om de perfecte consistentie te bereiken.

Alleen als het snel-snel moet gebeuren, kun je een hulpmiddel inschakelen.

JEROEN DE PAUW: “Velen gebruiken

kun je het vuur gerust wat hoger draaien.

bindmiddel om saus à la minute in te

Overdrijf wel niet, anders krijg je een

dikken, maar de beste manier is nog

korst op de bodem van je pot of pan die je

altijd om je saus op een natuurlijke

saus onnodig reduceert én bitter maakt”

manier te laten indikken. Wat ‘indikken’

precies inhoudt? Wel, je laat de saus in

je pot of pan zachtjes pruttelen zonder

“Bij een bouillon,

deksel, waardoor al het overtollige

vocht vanzelf verdampt. Je reduceert

een wijnsaus of

de hoeveelheid vloeistof best volgens

de aanwijzingen in het recept, zodat de

een pastasaus kun

27

structuur van je saus langzaamaan dikker

A

je het vuur gerust

wordt én de smaak van je saus bijgevolg

lekker intens is. Mmm!”

wat hoger draaien?”

“Hoelang duurt het precies om saus te

“Stel dat ik geen tijd heb om mijn saus

laten inkoken?”

te laten indikken. Welke hulpmiddelen

7

JEROEN: “Vaak staat er in een recept: “Laat

de saus tot de helft inkoken”, maar de

kan ik dan gebruiken?”

duur van het inkoken is variabel en

JEROEN: “Je kunt je saus ook binden

met aardappel, aardappelzetmeel,

hangt af van de temperatuur, de grootte

maiszetmeel, roux (/ boter + / bloem),

van je pot, de hoeveelheid saus … Het is



room of eigeel. Let op: om Klonters te

dus geen exacte wetenschap. Mijn tip?

vermijden, voeg je beetje bij beetje wat

an

Steek je lepel in je saus, Als de saus aan je

saus toe aan je gekozen bindmiddel - en

lepel blijft kleven en je er een streep kunt

in trekken, heb je al ’n mooie consistente

niet omgekeerd. Meng goed en voeg beide

daarna pas toe aan de rest van je warme

saus. Wil je de saus nog wat verder laten

saus. Laat het geheel nog even verder

pruttelen, zonder dat hij dikker wordt?

pruttelen. Toch nog klonters? Haal dan de

Zet het deksel dan op je pot of pan”

mixer boven, want er is niets zo vervelend

als een saus met ongewenste brokjes!”

“Wat zijn vaak voorkomende fouten

EE

en

a:

tijdens het indikken?”

FANTASTISCHE SAUZEN DIE JE

JEROEN: “As je een saus op basis van

HERFSTMENU OP SMAAK BRENGEN

zuivelproducten maakt, mag je saus

niet koken, maar wél pruttelen net

Grand Veneur

onder het kookpunt. Anders gaat je saus

Pepersaus

schiften en dat is natuurlijk zonde. Bij een

Portosaus

bouillon, een wijnsaus of een pastasaus

Veenbessensaus

nm De 0 00 0 100000000060 00 senen eee

|

te,

OMA'S FAVORIET

kh

ar

Maizena — het product én het merk — siert al sinds.

Ns

mensenheugenis menig voorraadkast. Wist je dat je oma dit

I

hulpmiddel niet alleen gebruikt om haar sauzen in te dicken

maar ookom slagroom, pudding en meringue lekker stijf te

ONTDEK AL

krijgen? Ssst, niet doorvertellen!

ONZE SAUS-

RECEPTEN

HIER

Be;

E

Ps

|

2

4

D72_ Conseil de chei_DEFindd 66

1109/20 1422