Delhaize - Folder van 09.10.2020 tot 30.11.2020 - Pagina 66
Hier is pagina 66 van 118 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 09.10.2020 tot 30.11.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
BÀ ne van pe CHEF
HELP! MIJN SAUS
wil niet indikken!
Je kunt saus op heel wat manieren indikken, inkoken of reduceren.
De beste manier? Geef je saus alle tijd om de perfecte consistentie te bereiken.
Alleen als het snel-snel moet gebeuren, kun je een hulpmiddel inschakelen.
JEROEN DE PAUW: “Velen gebruiken
kun je het vuur gerust wat hoger draaien.
bindmiddel om saus à la minute in te
Overdrijf wel niet, anders krijg je een
dikken, maar de beste manier is nog
korst op de bodem van je pot of pan die je
altijd om je saus op een natuurlijke
saus onnodig reduceert én bitter maakt”
manier te laten indikken. Wat ‘indikken’
precies inhoudt? Wel, je laat de saus in
je pot of pan zachtjes pruttelen zonder
“Bij een bouillon,
deksel, waardoor al het overtollige
vocht vanzelf verdampt. Je reduceert
een wijnsaus of
de hoeveelheid vloeistof best volgens
de aanwijzingen in het recept, zodat de
een pastasaus kun
27
structuur van je saus langzaamaan dikker
A
je het vuur gerust
wordt én de smaak van je saus bijgevolg
lekker intens is. Mmm!”
wat hoger draaien?”
“Hoelang duurt het precies om saus te
“Stel dat ik geen tijd heb om mijn saus
laten inkoken?”
te laten indikken. Welke hulpmiddelen
7
JEROEN: “Vaak staat er in een recept: “Laat
de saus tot de helft inkoken”, maar de
kan ik dan gebruiken?”
duur van het inkoken is variabel en
JEROEN: “Je kunt je saus ook binden
met aardappel, aardappelzetmeel,
hangt af van de temperatuur, de grootte
maiszetmeel, roux (/ boter + / bloem),
van je pot, de hoeveelheid saus … Het is
fü
room of eigeel. Let op: om Klonters te
dus geen exacte wetenschap. Mijn tip?
vermijden, voeg je beetje bij beetje wat
an
Steek je lepel in je saus, Als de saus aan je
saus toe aan je gekozen bindmiddel - en
lepel blijft kleven en je er een streep kunt
in trekken, heb je al ’n mooie consistente
niet omgekeerd. Meng goed en voeg beide
daarna pas toe aan de rest van je warme
saus. Wil je de saus nog wat verder laten
saus. Laat het geheel nog even verder
pruttelen, zonder dat hij dikker wordt?
pruttelen. Toch nog klonters? Haal dan de
Zet het deksel dan op je pot of pan”
mixer boven, want er is niets zo vervelend
als een saus met ongewenste brokjes!”
“Wat zijn vaak voorkomende fouten
EE
en
a:
tijdens het indikken?”
FANTASTISCHE SAUZEN DIE JE
JEROEN: “As je een saus op basis van
HERFSTMENU OP SMAAK BRENGEN
zuivelproducten maakt, mag je saus
niet koken, maar wél pruttelen net
Grand Veneur
onder het kookpunt. Anders gaat je saus
Pepersaus
schiften en dat is natuurlijk zonde. Bij een
Portosaus
bouillon, een wijnsaus of een pastasaus
Veenbessensaus
nm De 0 00 0 100000000060 00 senen eee
|
te,
OMA'S FAVORIET
kh
ar
Maizena — het product én het merk — siert al sinds.
Ns
mensenheugenis menig voorraadkast. Wist je dat je oma dit
I
hulpmiddel niet alleen gebruikt om haar sauzen in te dicken
maar ookom slagroom, pudding en meringue lekker stijf te
ONTDEK AL
krijgen? Ssst, niet doorvertellen!
ONZE SAUS-
RECEPTEN
HIER
Be;
E
Ps
|
2
4
D72_ Conseil de chei_DEFindd 66
1109/20 1422