Delhaize - Folder van 09.10.2020 tot 30.11.2020 - Pagina 38




Hier is pagina 38 van 118 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 09.10.2020 tot 30.11.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

BÀ vannaag Koo IK...

GEBAKKEN GNOCCHI MET BUTTERNUT,

FRIETJES IN DE SCHIL EN

PANCETTA EN SALIEBOTER

BALLETJES IN TOMATENSAUS

© 1 U +35 MINKOOKTUD (+ 1.30 U RUSTTUD) @ GEMIDDELD © €

A A PERS.

Vetten: 29 - Koolhydraten: 73 g

Vetten: 55g -Koolhydraten:48g

©

Vezeis.äg- Eiwitien: 288

a@

Vezels 12g- Eiwikten: 318

« 120 pancetta carbonara

+ 100 gparmigiano

+ 600 g biovarkensgehakt

« 10 takjes tijm

«lei

«25 g boter

+ 800 g Nicola-aardappelen

« 1 teentje knoflook

+ 800 g bintjes

« 2elolifolie

+ 600 g biowortelen

« 1 Kel gerookte paprika

+ 400 g biobutternut

+ 2 takjes salie

+ Auien

+ 2 el komijnpoeder

+ 250 g bioëm

« Peper en zout

+ 800 g gepelde tomatenblokjes

« Peper en zout

(2 blikken)

« Fleur de sel

© Doe de ongeschilde aardappelen in een kookpot met koud

« Wet olijfolie

water, breng aan de kook en kook ze 35 min tot ze zacht zijn.

Schil de aardappelen en plet ze met een pureestamper fijn. Kneed

© Verwarm de oven voor op 220°C en bedek 2 ovenplaten met

ze met 200 g bloem, 1 kl zout en het ei tot een stevig deeg, Laat

bakpapier. Snijd de ongeschilde aardappelen in dikke frietjes.

30 min rusten.

Meng ze met 4 el olijfolie, 1 el gerookte paprika en 6 takjes geriste

© Bestuif je werkblad met bloem en rol worstjes van het deeg

tijm. Schik ze naast elkaar op een ovenplaat en schuif ze in de

€ 2,5 cm breed). Snijd ze in stukken van + 3 cm (wrijf je handen

oven. Snijd de wortelen schuin in dikke schijfjes (ongeschild als

ze bio zijn). Meng ze met 2 el olijfolie, verdeel ze over de andere

regelmatig in met bloem, dat vergemakkelijkt het werk). Bestuif

een dienschotel met bloem en leg er de gnocchi één voor één

ovenplaat en schuif ze ook in de oven. Reken 25 min baktijd

op. Kerf er streepjes in met een vork. Laat 1 u onafgedekt in de

(dus 30 min in totaal voor de frietjes).

koelkast rusten.

@ Hak intussen de uien en fruit ze 5 min op een zacht vuurtje

© Bak de pancetta op een zacht vuurtje in een grote

in een stoofpan met 3 el olijfolie, het geperste teentje knoflook

antiaanbakpan en verhoog het vuur zodra het vet begint te

en 2 takjes tijm. Voeg 1 el komijn, peper, zout en de tomaten toe.

Laat 15 min sudderen.

smelten. Laat de pancetta op keukenpapier uitlekken. Fruit

de salieblaadjes kort in het vet van de pancetta en laat ze ook

® Kneed het gehakt met 1 el komijn en % el gerookte paprika.

Breng verder op smaak. Rol het gehakt tot balletjes en bak ze kort

op keukenpapier uitlekken. Snijd de ongeschilde butternut

in kleine blokjes en fruit ze 10 min op een zacht vuurtje, in

goudbruin op een vrij hoog vuur, in een grote sauteerpan met

dezelfde braadpan.

de rest van de olijfolie. Overgiet de balletjes met de saus, zet het

deksel op de pan en laat 10 min op een zacht vuurtje pruttelen.

© Bak intussen de gnocchi 3 min per kant goudbruin op een

zacht vuurtje, in een grote braadpan met de gesmolten boter.

© Kruid de wortelen en de frietjes lichtjes met fleur de sel. Voeg

Voeg de butternut, de pancetta en de salie toe. Bak nog 1 min al

de wortelen toe in de sauteerpan met de balletjes, werk af met

roerend op een hoog vuur.

tijm en dien heel warm op.

@ Besprenkel met een scheutje olijfolie en serveer met de

8

geraspte parmigiano.

@- Geef je tomatensaus gerust een boost met wat Espelettepeper of chili.

GEVULDE AARDAPPELEN MET GEROOKTE FOREL

Vetten: 22g- Koolhydraten: 28g

a@

Vezels:3g- Ebvitien: 21

« 250 g gerookte foreffilets

@ Verwarm de oven voor op 200°C. Wikkel elke aardappel in

« 4 heel grote vastkokende aardappelen

aluminiumfolie en bak ze 1 u in de oven.

« 1 courgette

© Meng de verkruimelde forel met de helft van de room, de verse

« YA bussel radijzen

kaas, de fijngehakte lente-uitjes (houd een beetje apart voor de

« 2 lente-uitjes

afwerking), de helft van de 3 soorten fijngesneden kruiden, peper

2 dl zure room

+ 200 g verse kaas

en zout.

® snijd de courgette eerst in lange plakjes, dan in spaghetti. Snijd

« 4 takjes dragon

« 4 takjes bieslook

de radijzen in schijfjes.

« 4 takjes dille

© snijd de aardappelen overlangs in 2 open en beleg ze met het

« Peper en zout

forelmengsel. Voeg de rest van de zure room toe, samen met de

courgettespaghetti, de radijzen, en de rest van het lente-uitje en

PINOT GRIS INGERSHEIM

van de kruiden. Kruid met peper en serveer.

Frankrijk - Elzas

Deze uitgebalanceerde wijn met

aroma's van bloemen en fruit is

-W- Voeg geen zout toe zonder erst de hereiing te proeven: gerookte forel is op

5

zich al heel gezouten.

de perfecte match bij forel.

38 ONS VAKMANSCHAP DRINK JE MET VERSTAND.

D20_Aujourd huij achele.indd 38

®

1109/20 11:00