Spar - Folder van 01.10.2020 tot 31.10.2020 - Pagina 88
Hier is pagina 88 van 108 pagina's van de Spar folder, geldig van 01.10.2020 tot 31.10.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
ONZE LIEVELINGSOVENSCHOTEL
ES
a
Frédéric: “Ik ga graag aan de slag met lokale producten. De
gekonfijte eendenbouten komen van bij Louis Legrand, een
boerderij in het naburige dorp Templeuve.”
+
3 -
Le.
RE
ar
%
ks
ae
u),
jl
d
Le
Le
Los
4 personen
30 min + oven: 12 min
1 stuk Parmezaanse kaas
3 gekonfijte eendenbouten*
1ui
(voor 8 el geraspte kaas)
3 rijpe tomaten
Spar rucola
250 g Spar champignons
20 cl kippenbouillon
æ
600 g Spar bintjes
50 g Spar boter
aardappelen
paneermeel
3 el eendenvet
Boni olijfolie
30 cl Boni melk
Ë
_
1 potje Boni zure room
individuele ovenpotjes
Schil de aardappelen en snij in gelijke stukjes. Kook de
aardappelen gaar en giet af.
a
a
u
re: doe de zure room in een pannetje en
warm op. Roer met een klopper los.
\
Rasp de Parmezaanse kaas erin en meng, laat volledig
oplossen in de warme room. Kruid met peper en zout.
à }
Pel de ui en snipper fijn. Reinig de champignons en snij in
fijne plakjes.
Smelt enkele el eendenvet in een pan en stoof de ui aan.
Voeg de champignons toe en laat garen.
Spoel de tomaten, droog af en snij in kleine stukjes.
Voeg de tomaten toe aan de champignons. Giet de
kippenbouillon erbij en laat minstens 5 min garen.
Haal het vlees van de eendenbouten en trek in kleine
4
stukken. Voeg toe aan de tomaten-champignonsaus.
U nd
Stamp de aardappelen fijn voor een puree. Voeg de melk
en boter toe. Meng alles tot een gladde puree. Kruid met
peper en zout.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Vul de ovenpotjes eerst met een dikke laag van het vlees
met de champignons en tomaten. Druk goed aan.
Ta
Lepel er een laagje Parmezaancrème op.
Bedek met een mooie laag puree. Werk af met paneermeel
en een klontje boter.
Zet de ovenpotjes in de voorverwarmde oven en laat nog
10 à 12 min gratineren.
ES
hel
Ri
en
Haal uit de oven en serveer met een slaatje van rucola,
Oer
afgewerkt met wat olijfolie en Parmezaanschilfers.
a
Fes
* Vind je geen gekonfijte eendenbouten in de winkel? Vervang ze
”
er
dan door een gekookt hammetje.
.