Spar - Folder van 01.10.2020 tot 31.10.2020 - Pagina 88




Hier is pagina 88 van 108 pagina's van de Spar folder, geldig van 01.10.2020 tot 31.10.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

ONZE LIEVELINGSOVENSCHOTEL

ES

a

Frédéric: “Ik ga graag aan de slag met lokale producten. De

gekonfijte eendenbouten komen van bij Louis Legrand, een

boerderij in het naburige dorp Templeuve.”

+

3 -

Le.

RE

ar

%

ks

ae

u),

jl

d

Le

Le

Los

4 personen

30 min + oven: 12 min

1 stuk Parmezaanse kaas

3 gekonfijte eendenbouten*

1ui

(voor 8 el geraspte kaas)

3 rijpe tomaten

Spar rucola

250 g Spar champignons

20 cl kippenbouillon

æ

600 g Spar bintjes

50 g Spar boter

aardappelen

paneermeel

3 el eendenvet

Boni olijfolie

30 cl Boni melk

Ë

_

1 potje Boni zure room

individuele ovenpotjes

Schil de aardappelen en snij in gelijke stukjes. Kook de

aardappelen gaar en giet af.

a

a

u

re: doe de zure room in een pannetje en

warm op. Roer met een klopper los.

\

Rasp de Parmezaanse kaas erin en meng, laat volledig

oplossen in de warme room. Kruid met peper en zout.

à }

Pel de ui en snipper fijn. Reinig de champignons en snij in

fijne plakjes.

Smelt enkele el eendenvet in een pan en stoof de ui aan.

Voeg de champignons toe en laat garen.

Spoel de tomaten, droog af en snij in kleine stukjes.

Voeg de tomaten toe aan de champignons. Giet de

kippenbouillon erbij en laat minstens 5 min garen.

Haal het vlees van de eendenbouten en trek in kleine

4

stukken. Voeg toe aan de tomaten-champignonsaus.

U nd

Stamp de aardappelen fijn voor een puree. Voeg de melk

en boter toe. Meng alles tot een gladde puree. Kruid met

peper en zout.

Verwarm de oven voor op 200°C.

Vul de ovenpotjes eerst met een dikke laag van het vlees

met de champignons en tomaten. Druk goed aan.

Ta

Lepel er een laagje Parmezaancrème op.

Bedek met een mooie laag puree. Werk af met paneermeel

en een klontje boter.

Zet de ovenpotjes in de voorverwarmde oven en laat nog

10 à 12 min gratineren.

ES

hel

Ri

en

Haal uit de oven en serveer met een slaatje van rucola,

Oer

afgewerkt met wat olijfolie en Parmezaanschilfers.

a

Fes

* Vind je geen gekonfijte eendenbouten in de winkel? Vervang ze



er

dan door een gekookt hammetje.

.