Spar - Folder van 01.10.2020 tot 31.10.2020 - Pagina 24


Hier is pagina 24 van 108 pagina's van de Spar folder, geldig van 01.10.2020 tot 31.10.2020.



Spar Folder 01.10.2020

Hier is pagina 24 van 108 pagina's van de Spar folder, geldig van 01.10.2020 tot 31.10.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Spar - Folder van 01.10.2020 tot 31.10.2020 - Pagina 24

I u À er zi er N ni oi + N ed ee N Eu F2 EAN mm ER En N AN N mn x ——. José Manuel Sousa pares test elke dag port, hij is de directeur van de oenologen. 3 = TE in a El Van vallei naar kelder Cr - mie José Manuel Sousa Soares, directeur van Fin p de oenologen of wijnbouwtechnische Fi te =| u wetenschappers, test elke dag port. Hij a = vertelt over het proces. “Alle druiven =S / voor de productie van port moeten Al E A afkomstig zijn uit de streek van de at Ex à We Dourovallei. Vila Nova de Gaia, ten et x: zuiden van Porto en aan de oevers van | + de Douro, is het centrum van de port- fn productie. De oogst gebeurt van augus- / re tus tot oktober. Daarna komt de persing, de maceratie of het weken, de gisting en Dn de mutatie die de porto zijn kenmerken- | de uiterlijk, geur en smaak geeft.” dj mj “We onderbreken de gisting door eau de vie, een sterk alcoholisch goedje gemaakt van verschillende vruchten, Kap Pe Eila): Er toe te voegen. Zo behouden de druiven Md ti | hun natuurlijke suiker en krijgt de port en een hoog alcohol- en suikergehalte. De ‘gemuteerde’ wijnen worden getrans- porteerd naar Vila Nova de Gaia om te rijpen. Elke wijn wordt geselecteerd voor een specifieke rijping in een klein of groot vat, citerne of fles. De kelders 3 1 hebben een constante temperatuur. Elk vat wordt geanalyseerd. De wijn gaat in oude eiken vaten om te verouderen. Afhankelijk van de soort port, blijft hij langer in de vaten.”

Spar - Folder van 01.10.2020 tot 31.10.2020 - Pagina 24