Spar - Folder van 01.10.2020 tot 31.10.2020 - Pagina 24
Hier is pagina 24 van 108 pagina's van de Spar folder, geldig van 01.10.2020 tot 31.10.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
I
u
À
er zi
er
N
ni
oi
+
N
ed
ee
N
Eu
F2
EAN
mm
ER
En
N
AN
N
mn
x
——.
José Manuel Sousa pares test elke dag port,
hij is de directeur van de oenologen.
3 =
TE in
a
El
Van vallei naar kelder
Cr
-
mie
José Manuel Sousa Soares, directeur van
Fin
p
de oenologen of wijnbouwtechnische
Fi
te
=|
u
wetenschappers, test elke dag port. Hij
a
=
vertelt over het proces. “Alle druiven
=S
/
voor de productie van port moeten
Al
E
A
afkomstig zijn uit de streek van de
at
Ex
à
We
Dourovallei. Vila Nova de Gaia, ten
et
x:
zuiden van Porto en aan de oevers van
|
+
de Douro, is het centrum van de port-
fn
productie. De oogst gebeurt van augus-
/
re
tus tot oktober. Daarna komt de persing,
de maceratie of het weken, de gisting en
Dn
de mutatie die de porto zijn kenmerken-
|
de uiterlijk, geur en smaak geeft.”
dj
mj
“We onderbreken de gisting door eau
de vie, een sterk alcoholisch goedje
gemaakt van verschillende vruchten,
Kap
Pe Eila):
Er
toe te voegen. Zo behouden de druiven
Md
ti
|
hun natuurlijke suiker en krijgt de port
en
een hoog alcohol- en suikergehalte. De
‘gemuteerde’ wijnen worden getrans-
porteerd naar Vila Nova de Gaia om
te rijpen. Elke wijn wordt geselecteerd
voor een specifieke rijping in een klein
of groot vat, citerne of fles. De kelders
3
1
hebben een constante temperatuur. Elk
vat wordt geanalyseerd. De wijn gaat
in oude eiken vaten om te verouderen.
Afhankelijk van de soort port, blijft hij
langer in de vaten.”