Spar - Folder van 01.10.2020 tot 31.10.2020 - Pagina 24




Hier is pagina 24 van 108 pagina's van de Spar folder, geldig van 01.10.2020 tot 31.10.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

I

u

À

er zi

er

N

ni

oi

+

N

ed

ee

N

Eu

F2

EAN

mm

ER

En

N

AN

N

mn

x

——.

José Manuel Sousa pares test elke dag port,

hij is de directeur van de oenologen.

3 =

TE in

a

El

Van vallei naar kelder

Cr

-

mie

José Manuel Sousa Soares, directeur van

Fin

p

de oenologen of wijnbouwtechnische

Fi

te

=|

u

wetenschappers, test elke dag port. Hij

a

=

vertelt over het proces. “Alle druiven

=S

/

voor de productie van port moeten

Al

E

A

afkomstig zijn uit de streek van de

at

Ex

à

We

Dourovallei. Vila Nova de Gaia, ten

et

x:

zuiden van Porto en aan de oevers van

|

+

de Douro, is het centrum van de port-

fn

productie. De oogst gebeurt van augus-

/

re

tus tot oktober. Daarna komt de persing,

de maceratie of het weken, de gisting en

Dn

de mutatie die de porto zijn kenmerken-

|

de uiterlijk, geur en smaak geeft.”

dj

mj

“We onderbreken de gisting door eau

de vie, een sterk alcoholisch goedje

gemaakt van verschillende vruchten,

Kap

Pe Eila):

Er

toe te voegen. Zo behouden de druiven

Md

ti

|

hun natuurlijke suiker en krijgt de port

en

een hoog alcohol- en suikergehalte. De

‘gemuteerde’ wijnen worden getrans-

porteerd naar Vila Nova de Gaia om

te rijpen. Elke wijn wordt geselecteerd

voor een specifieke rijping in een klein

of groot vat, citerne of fles. De kelders

3

1

hebben een constante temperatuur. Elk

vat wordt geanalyseerd. De wijn gaat

in oude eiken vaten om te verouderen.

Afhankelijk van de soort port, blijft hij

langer in de vaten.”