Spar - Folder van 01.10.2020 tot 31.10.2020 - Pagina 86




Hier is pagina 86 van 108 pagina's van de Spar folder, geldig van 01.10.2020 tot 31.10.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

ONS LIEVELINGSGERECHT

Christelle: “We houden van alle soorten keukens, maar

hebben een zwak voor de mediterrane keuken en zijn

5

vooral gek van de Italiaanse keuken.”

=

4 personen

35 min

300 grisottorijst

stuk Parmezaanse kaas

2 pakjes champignonmix

Boni bio olijfolie

100 g Spar coppa chiffonades

platte peterselie

=

n=

1 dl witte wijn (Ziobaffa)

1 sjalot

serveërrinig (® 8à 10 cm)

60 cl warme kippenbouillon

Bedek een bakplaat met bakpapier en leg de sneetjes coppa open op het

bakpapier.

vw

Steek in de oven onder de grill en laat bakken tot de coppa krokant is. Blijf

=.

erbij en check regelmatig.

ES

Haal uit de oven en laat afkoelen. Bewaar 4 sneetjes apart en verkruimel

a

de rest van de gedroogde coppa.

ekjes: bedek een bakplaat met bakpapier en zet er een

(4

#.

Hr

serveerring op. Steek een stukje kaas in een molentje en rasp de kaas

over de serveerring tot je een mooi laagje van % cm bekomt. Haal de

serveerring weg. Herhaal dit 4 keer.

hae

Zet de bakplaat in de oven onder de grill en laat bakken tot je goudgele

koekjes bekomt. Haal uit de oven en laat afkoelen.

Pel de sjalot en snipper fijn. Warm wat olijfolie op in een kookpot en laat

de sjalotsnippers glazig worden, ze mogen niet kleuren.

Giet de rijst bij de sjalotten en roer goed. Kruid met peper en zout. Laat

even bakken.



Deglaceer met witte wijn. Laat de rijst de wijn eerst absorberen.

Giet een deel van de warme bouillon erbij en laat de rijst de bouillon

opnemen. Roer regelmatig.

Laat ondertussen in een wok wat olijfolie opwarmen. Voeg de

- A

champignonmix toe en laat bakken. Kruid met peper en zout.

Als de rijst al het vocht heeft opgenomen, giet je er nog wat bouillon bij.

Roer regelmatig. Herhaal dit tot al de bouillon is opgenomen en de rijst al

J

dente is.

Rasp er nog wat Parmezaanse kaas over en meng.

Werk af met de stukjes gedroogde coppa.

Giet de risotto bij de gebakken champignonmengeling. Meng goed.

5

Zet een serveerring in een diep bord en vul met de risotto.

Christelle: "Risotto kan met heel wat

groenten, zo maken we het ook vaak. met

El

»

asperges, overheerlijk tijdens het seizoen.