Spar - Folder van 01.10.2020 tot 31.10.2020 - Pagina 28




Hier is pagina 28 van 108 pagina's van de Spar folder, geldig van 01.10.2020 tot 31.10.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Aangezien het wel wat tijd vraagt, maak

je bladerderg best in grotere hoeveelheden.

Vries he daama in Heineve porties in.

Zo maak je

bladerdeeg

Zelf bladerdeeg maken vraagt wel wat tijd en

kneedwerk. De moeilijkheid zit ’'m in het ‘toeren’,

oftewel het inkneden van de boter. Dat gebeurt in

stappen. Zo wordt de boter heel gelijkmatig verdeeld

over het deeg. Het resultaat mag er zijn: die verse boter

doet het bladerdeeg smaken als nooit tevoren!

Bladerdeeg

voor +1,5 kg bladerdeeg © 3 u 30 min

extra:

500 g Boni bloem

280 g water

deegrol

10 g zout

100 g Spar malse boter

+400 g extra om te ‘toeren’

Maak een glad deeg door de bloem,

lang is als het breed is. Vouw de plak

het water, het zout en de malse boter

in 3. Leg koel in de koelkast.

te kneden.

Haal uit de koelkast. Draai de plak

Vorm een deegbol, steek in plasticfolie

deeg een kwartslag en rol nu de

en laat goed koelen in de koelkast.

andere kant uit. Vouw dit deeg ook

Snij de boter om te toeren in fijne

weer in 3 en pak in in plasticfolie.

schijven, verpak in plasticfolie en koel

Leg in de koelkast en laat min. 30 min

ook.

rusten.

Rol het deeg uit in een vierkant en

Herhaal stap 6 nog 2 keer en laat

schik alle boter in het midden.

telkens rusten in de koelkast.

Plooi dicht zoals een enveloppe. Rol

Na de 4de toer is het bladerdeeg klaar

rechthoekig uit totdat het 3 keer zo

om te gebruiken.