Spar - Folder van 01.10.2020 tot 31.10.2020 - Pagina 17




Hier is pagina 17 van 108 pagina's van de Spar folder, geldig van 01.10.2020 tot 31.10.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

1

pr

KE

ne

BE

#

seizoentjes ®

I

ê

k

k

u

à

À

EX

;

5

ik

|

re

-

hi

è

+

x

u men

Oosters geroosterde kip

ke

ou

À

à

à

Fn

rs

ket

Fe

met pastinaak, wortel en

CAE

a

Te

zh

ï

savooikool

Er

?

€ i

4 personen e lu

&

tomatensaus:

AF

4 kippendijen

2 kleine sjalotten

2 el Spar boter

2

F

3 tenen look

4 grote wortels

RE

600 g pastinaak

1 klein blik Boni

ai

EE

Le

% savooikool

gepelde tomaten

LT

er, ue Re pes VAT

ae

Le

1el Spar sesamzaad

2 laurierblaadjes

ha

=

1 Boni bio citroen

2 cm verse gember

Eu

e=

arachideolie

Pi

1;

1 kl gemalen komijn

L

rt

Verwarm de oven voor op 200°C.

4

=

Snij de savooikool in fijne reepjes.

If

=

Schil de wortels en pastinaken. Snij ze in

|

korte dikke frieten.

Pel de sjalotten en snij in plakjes.

if

3

ern en ff"

Meng de kip met de sjalotten, wortels en

® |

pastinaken in een schaal. Besprenkel met

arachideolie en rasp zeste van citroen

erover. Kruid royaal met peper en zout.

Giet 1 el arachideolie in een grote

%

braadslee en kruid met peper en zout. Zet

= 7

in de oven om voor te verwarmen.

»

A

|

Verspreid de sjalotten, wortels en

À

pastinaak over de braadslee en schik de kip

1

\

cs.

erbovenop.

N

|

Zet 15 min in de oven. Schep de groenten

om, leg de kip met de velkant naar boven

Er

en zet nog 20 min terug in de oven.

Tomatensaus: pel de look en snij fijn.

Ne

gon

Roerbak in boter en voeg de gepelde

CL)

tomaten, laurier en komijn toe. Schil de

gember en rasp erover. Kruid met peper en



zout en laat 15 min doorkoken.

2

J

10.

Verwijder de laurierblaadjes, pureer de

saus en hou warm.

11

Rooster de sesamzaadjes goudbruin in een

De

droge koekenpan en strooi samen met de

à

savooikool over de kipschotel.

mg

12

Zet nog 10 min in de oven

hs

f

tot de kip gaar is.

13

Serveer met de tomaten-

saus.

ee

Ei

u

it

ie

Roodeberg wit

a

ta]

Zuid-Afrika

aem

y

en

bh

fs

m |

frisse, droge wijn

|

js

Red

à

hij

bloemen- en muskaatgeur

&

à

4

je

hen:

AE

ook lekker als verkwikkend

MA

À

CL

è



al

aperitief

La

:

LU

Ki

br