Carrefour - Folder van 03.02.2020 tot 31.03.2020 - Pagina 44




Hier is pagina 44 van 68 pagina's van de Carrefour folder, geldig van 03.02.2020 tot 31.03.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

ACTIE 20

VOEDSEL-

VERSPILLING

BEPERKEN

SAMEN PLEZIER MAKEN | tegen verspilling

Op alle fronten. Daarom

hebben we bij Carrefour

4 concrete acties

ingevoerd: e een goed

stockbeheer e het

Geen oversch

Hes

afprijzen van producten

die hun uiterste

race

houdbaarheidsdatum

naderen e gift aan de

ndue of

iefdadigheidsinstel-

lingen e recyclage en

Genoten van een echte fondue

herwaardering van

uit de Savoie, of een heerlijke

onverkochte producten

raclette, en

geweest dan de

Sen zijn groter

ik?

Ak ACHieg

Alsje met de restjes en wat

LEKKER VERWERKEN

Gn

originele ideeën nu eens

et

Een overschotje fondue, raclettekaas, misschien zelfs

gerechtjes in elkaar flanste

charcuterie en aardappelen? Geen probleem! Hier zijn

om nog eens duimen en vingers

een paar lekkere ideeën voor gerechtjes waar je het in

y

bij af te likken?

dit koude seizoen, warm van krijgt en waarmee je tegelijk

00

Ar

die restjes wegwerkt.

gu sen

» Gevulde aardappelen:

Snij de gekookte aardappelen in de lengte in tweeën, Hol

beide helften met een lepeltje wat uit. Meng het uitgeschep-

te kruim met room, kleine blokjes raclettekaas en charcute-

rie, peper en fijngehakte peterselie. Vuler de halve

aardappelen mee en bak 15 min in de oven op 200°C.

» Bruschette:

‘Wrijf met een gepeld teentje knoflook over het oppervlak

ZERO WASTE

van sneden oudbakken boerenbrood. Leg er charcuterie,

TOT EN MET DE

schijfjes tomaat en tot slot raclettekaas op. kruid met peper

VERPAKKING

en zet 10 min in de oven op 200°C.

Om weer een stapje dichter te

komen bij helemaal geen,

*Hartige crumble:

Vuléen ovenschaal met restjes zalm en een mix van

verpakking kun je een

groenterestjes. Strooi er een crumble van bloem, boter en

supercool en herbruikbaar.

parmezaan over en bak goudbruin in de oven.

verpakkingsproduct

uitproberen op basis van

» Cake:

bijenwas. Het is een doekje

Meng in een schaaltje met behulp van een vork 150 g bloem,

van biokatoen dat gedrenkt is

1zakje bakpoeder, 3 eieren, 120 ml melk, 40 ml olie, 200 g

in bijenwas en plasticfolie kan

restjes van fondue (in blokjes) en in stukjes gesneden

vervangen. Je warmt het

charcuterie. Giet in een ingevette cakevorm en bak 40 min in

lichtjes op tussen je handen

GOED BEWAREN

de oven op 200

en brengt het aan op een

schaalofkom, ofverpakter

Kaas heeft de neiging andere geuren opte

x Tartiflette:

een stuk kaas strak in.

nemen, en kaas zelf verspreidt soms ook een,

Fruit gesnipperde ui zachtjes in een klontje boter. Meng met

indringende geur. Een goede raad: bewaar kaas

dikke plakken gekookte aardappel en in blokjes gesneden

in de koelkast, in een afgesloten doos . Zo droogt

charcuterie. Schik alles in een ovenschaal en bedek met

hij niet uit en behoudt hi zijn ideale temperatuur.

sneetjes raclettekaas. Bak 20 min in de oven op 200°C. Voor

Vergeet ook niet dat je raclettekaas perfect kunt

een wat lichtere gratin vervang je de aardappelen door

invriezen, in assieke diepvrieszakjes.

gestoomde bloemkoolroosjes of schijfjes courgette

JE CU

44, gages | februari 2020