Carrefour - Folder van 03.02.2020 tot 31.03.2020 - Pagina 44
Hier is pagina 44 van 68 pagina's van de Carrefour folder, geldig van 03.02.2020 tot 31.03.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
ACTIE 20
VOEDSEL-
VERSPILLING
BEPERKEN
SAMEN PLEZIER MAKEN | tegen verspilling
Op alle fronten. Daarom
hebben we bij Carrefour
4 concrete acties
ingevoerd: e een goed
stockbeheer e het
Geen oversch
Hes
afprijzen van producten
die hun uiterste
race
houdbaarheidsdatum
naderen e gift aan de
ndue of
iefdadigheidsinstel-
lingen e recyclage en
Genoten van een echte fondue
herwaardering van
uit de Savoie, of een heerlijke
onverkochte producten
raclette, en
geweest dan de
Sen zijn groter
ik?
Ak ACHieg
Alsje met de restjes en wat
LEKKER VERWERKEN
Gn
originele ideeën nu eens
et
Een overschotje fondue, raclettekaas, misschien zelfs
gerechtjes in elkaar flanste
charcuterie en aardappelen? Geen probleem! Hier zijn
om nog eens duimen en vingers
een paar lekkere ideeën voor gerechtjes waar je het in
y
bij af te likken?
dit koude seizoen, warm van krijgt en waarmee je tegelijk
00
Ar
die restjes wegwerkt.
gu sen
» Gevulde aardappelen:
Snij de gekookte aardappelen in de lengte in tweeën, Hol
beide helften met een lepeltje wat uit. Meng het uitgeschep-
te kruim met room, kleine blokjes raclettekaas en charcute-
rie, peper en fijngehakte peterselie. Vuler de halve
aardappelen mee en bak 15 min in de oven op 200°C.
» Bruschette:
‘Wrijf met een gepeld teentje knoflook over het oppervlak
ZERO WASTE
van sneden oudbakken boerenbrood. Leg er charcuterie,
TOT EN MET DE
schijfjes tomaat en tot slot raclettekaas op. kruid met peper
VERPAKKING
en zet 10 min in de oven op 200°C.
Om weer een stapje dichter te
komen bij helemaal geen,
*Hartige crumble:
Vuléen ovenschaal met restjes zalm en een mix van
verpakking kun je een
groenterestjes. Strooi er een crumble van bloem, boter en
supercool en herbruikbaar.
parmezaan over en bak goudbruin in de oven.
verpakkingsproduct
uitproberen op basis van
» Cake:
bijenwas. Het is een doekje
Meng in een schaaltje met behulp van een vork 150 g bloem,
van biokatoen dat gedrenkt is
1zakje bakpoeder, 3 eieren, 120 ml melk, 40 ml olie, 200 g
in bijenwas en plasticfolie kan
restjes van fondue (in blokjes) en in stukjes gesneden
vervangen. Je warmt het
charcuterie. Giet in een ingevette cakevorm en bak 40 min in
lichtjes op tussen je handen
GOED BEWAREN
de oven op 200
en brengt het aan op een
schaalofkom, ofverpakter
Kaas heeft de neiging andere geuren opte
x Tartiflette:
een stuk kaas strak in.
nemen, en kaas zelf verspreidt soms ook een,
Fruit gesnipperde ui zachtjes in een klontje boter. Meng met
indringende geur. Een goede raad: bewaar kaas
dikke plakken gekookte aardappel en in blokjes gesneden
in de koelkast, in een afgesloten doos . Zo droogt
charcuterie. Schik alles in een ovenschaal en bedek met
hij niet uit en behoudt hi zijn ideale temperatuur.
sneetjes raclettekaas. Bak 20 min in de oven op 200°C. Voor
Vergeet ook niet dat je raclettekaas perfect kunt
een wat lichtere gratin vervang je de aardappelen door
invriezen, in assieke diepvrieszakjes.
gestoomde bloemkoolroosjes of schijfjes courgette
JE CU
44, gages | februari 2020