Carrefour - Folder van 03.02.2020 tot 31.03.2020 - Pagina 39




Hier is pagina 39 van 68 pagina's van de Carrefour folder, geldig van 03.02.2020 tot 31.03.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Fondue en raclette

En

FONDUE

d

VOOR DUMMIES

.

Fondueis av van die supergezellige maaltijden b

uit-

stek. Een fonduestel. Vo

fe

as. Witte wijn. Een bende

be

vrienden. En kijk, je huis lijkt prompt een

alet…

Dé basis voor fondue:

Wat? Zorg voor voldoende afwisseling

Broodkrans

Voorzie 4 à 5 soorten kaas en kies vooral

A PERSONEN

gekookte soorten met geperste korst, zoals

VOORBEREIDING 45 MIN

emmentaler, gruyère, Comté, Beaufort,

5

BEREIDING 30 MIN

Sommige fans voegen ook wat Reblochon

MAKKELUK-€

of vacherin toe, voor een extra romige toets.

Le

80gboter

Snij vooraf de korst weg en rasp de kaas of.

240ml melk

snij hem in heel kleine blokjes.

ál

LA

E

500gbloem

Hoeveel? Reken 250 g kaas per persoon.

l

1 zakje gedroogde gist

Hoe? Smeer eerst de pan in met een teentje

509 geraspte Parmezaanse kaas

knoflook (datje er daarna ook in kan laten)

70gsuiker

Giet er een glas witte wijn in en verwarm tot

1ei

net onder het kookpunt Voeg geleidelijk

1snuifjelookpoeder

kaas toe en roer met een houten lepel in de

1snuifjezout

1scheutjeolijolie

vorm van het cijfer 8, Voeg een scheutje

Brochettes op z'n Italiaans

Kirsch en een beetje nootmuskaat toe.

16 BROCHETTES

© verwarm de boter en de melk in een

Het is vrij gebruikelijk om wat maïszetmeel

VOORBEREIDING 15 MIN

kookpan. Doe de bloem, de gist, de helft

toe te voegen, maar puristen zullen je

BEREIDING 3 MIN

MAKKELIJK-€

van de Parmezaanse kaas, de suiker, het

vertellen dat het volstaat om iets minder wijn

ei, het zout en het lookpoeder in de kom

te gebruiken om de ideale romigheid te

krijgen entegelijk zeker te zijn van die rijke

250 gverse ravioli met basilicum

van de keukenrobot en kneed ongeveer

250 gtortellini met rauwe ham

10 min. Vorm daarna een bal van het

kaassmaak. Een fondue bereiden is een

olijfolie

kwestie van geduld. Neem dus de tijd, en laat

16kerstomaten

deeg en leg in een ingevette mengkom,

Borstel een beetje olijfolie over de

het mengsel zeker nooit koken.

1 grootbosjebasilicum

bovenkant. Dek de kom af met een

16sneden coppa di parma of prosciutto crudo

vochtige handdoek en laat 1 uur rusten

16zwarte olijven

bij kamertemperatuur.

ES

© kantel het deeg op het met bloem

@ Breng een grote pan water aande

)

2

kook en kook de twee soorten pasta

bestoven werkvlak en verdeel in balletjes

volgens de aanwijzingen op de verpak-

van ongeveer 35 om, Schik die als een,

O7 À.

king. Laat ze uitlekken, besprenkel ze met

krans op een ingevette bakplaat. Bestrooi

olijfolie en laat afkoelen.

met de rest van de Parmezaanse kaas,

dek af met plasticfolie en laat 30 min

I

K

© was en droog de tomaten. Pluk de

rijzen. Verwarm de oven voor op 180°C.

blaadjes van het basilicum. Rol de

à €:

sneetjes coppa of prosciutto op en

© Bak ongeveer 20 min in de oven, tot

halveer ze, zodat je 32 rolletjes hebt.

de korst mooi goudbruin is. Dien op met

pesto of een dipsaus naar keuze, of

EEN REGENBOOG VAN RAUWKOST

© Prik op elk brochettestokje achtereen

‘dompel stukjes brood in de kaasfondue.

volgens 1 olijf, 1 ravioli, 1 rolletje coppa,

Leetje op een grate houten plank uit met het schikken van

tomaatje, 1 blaadje basilicum, 1 tortelini

en opnieuw een rolletje coppa

ingrediënten per kleur odat je een regenboog- effect krijt. Speel

dearbij ook met tussntinten en schakeringen. Maak o.m. deze

groenten en vruchten schoon, snipper waar nodig en schik ze op de

plank: radicchio, rode biet, chioggia-biet, rode ui, peer, rode krieltjes

radijzen, dadels, kerstomaten, warten, witloof, waterkers

‘PERPOR

Zet de plank in het midden van de tafel en voorzie ook een mooie

‘aq VETTEN 549 KÖOLHIORATENI 759

selectie brood en noten.

SUIKERS | 44 VEZELS 125 9 EMATTEN

februari2020 | Shoes 139