Carrefour - Folder van 03.02.2020 tot 31.03.2020 - Pagina 39
Hier is pagina 39 van 68 pagina's van de Carrefour folder, geldig van 03.02.2020 tot 31.03.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
Fondue en raclette
En
FONDUE
d
VOOR DUMMIES
.
Fondueis av van die supergezellige maaltijden b
uit-
stek. Een fonduestel. Vo
fe
as. Witte wijn. Een bende
be
vrienden. En kijk, je huis lijkt prompt een
alet…
Dé basis voor fondue:
Wat? Zorg voor voldoende afwisseling
Broodkrans
Voorzie 4 à 5 soorten kaas en kies vooral
A PERSONEN
gekookte soorten met geperste korst, zoals
VOORBEREIDING 45 MIN
emmentaler, gruyère, Comté, Beaufort,
5
BEREIDING 30 MIN
Sommige fans voegen ook wat Reblochon
MAKKELUK-€
of vacherin toe, voor een extra romige toets.
Le
80gboter
Snij vooraf de korst weg en rasp de kaas of.
240ml melk
snij hem in heel kleine blokjes.
ál
LA
E
500gbloem
Hoeveel? Reken 250 g kaas per persoon.
l
1 zakje gedroogde gist
Hoe? Smeer eerst de pan in met een teentje
509 geraspte Parmezaanse kaas
knoflook (datje er daarna ook in kan laten)
70gsuiker
Giet er een glas witte wijn in en verwarm tot
1ei
net onder het kookpunt Voeg geleidelijk
1snuifjelookpoeder
kaas toe en roer met een houten lepel in de
1snuifjezout
1scheutjeolijolie
vorm van het cijfer 8, Voeg een scheutje
Brochettes op z'n Italiaans
Kirsch en een beetje nootmuskaat toe.
16 BROCHETTES
© verwarm de boter en de melk in een
Het is vrij gebruikelijk om wat maïszetmeel
VOORBEREIDING 15 MIN
kookpan. Doe de bloem, de gist, de helft
toe te voegen, maar puristen zullen je
BEREIDING 3 MIN
MAKKELIJK-€
van de Parmezaanse kaas, de suiker, het
vertellen dat het volstaat om iets minder wijn
ei, het zout en het lookpoeder in de kom
te gebruiken om de ideale romigheid te
krijgen entegelijk zeker te zijn van die rijke
250 gverse ravioli met basilicum
van de keukenrobot en kneed ongeveer
250 gtortellini met rauwe ham
10 min. Vorm daarna een bal van het
kaassmaak. Een fondue bereiden is een
olijfolie
kwestie van geduld. Neem dus de tijd, en laat
16kerstomaten
deeg en leg in een ingevette mengkom,
Borstel een beetje olijfolie over de
het mengsel zeker nooit koken.
1 grootbosjebasilicum
bovenkant. Dek de kom af met een
16sneden coppa di parma of prosciutto crudo
vochtige handdoek en laat 1 uur rusten
16zwarte olijven
bij kamertemperatuur.
ES
© kantel het deeg op het met bloem
@ Breng een grote pan water aande
)
2
kook en kook de twee soorten pasta
bestoven werkvlak en verdeel in balletjes
volgens de aanwijzingen op de verpak-
van ongeveer 35 om, Schik die als een,
O7 À.
king. Laat ze uitlekken, besprenkel ze met
krans op een ingevette bakplaat. Bestrooi
olijfolie en laat afkoelen.
met de rest van de Parmezaanse kaas,
dek af met plasticfolie en laat 30 min
I
K
© was en droog de tomaten. Pluk de
rijzen. Verwarm de oven voor op 180°C.
blaadjes van het basilicum. Rol de
à €:
sneetjes coppa of prosciutto op en
© Bak ongeveer 20 min in de oven, tot
halveer ze, zodat je 32 rolletjes hebt.
de korst mooi goudbruin is. Dien op met
pesto of een dipsaus naar keuze, of
EEN REGENBOOG VAN RAUWKOST
© Prik op elk brochettestokje achtereen
‘dompel stukjes brood in de kaasfondue.
volgens 1 olijf, 1 ravioli, 1 rolletje coppa,
Leetje op een grate houten plank uit met het schikken van
tomaatje, 1 blaadje basilicum, 1 tortelini
en opnieuw een rolletje coppa
ingrediënten per kleur odat je een regenboog- effect krijt. Speel
dearbij ook met tussntinten en schakeringen. Maak o.m. deze
groenten en vruchten schoon, snipper waar nodig en schik ze op de
plank: radicchio, rode biet, chioggia-biet, rode ui, peer, rode krieltjes
radijzen, dadels, kerstomaten, warten, witloof, waterkers
‘PERPOR
Zet de plank in het midden van de tafel en voorzie ook een mooie
‘aq VETTEN 549 KÖOLHIORATENI 759
selectie brood en noten.
SUIKERS | 44 VEZELS 125 9 EMATTEN
februari2020 | Shoes 139