Carrefour - Folder van 03.02.2020 tot 31.03.2020 - Pagina 31




Hier is pagina 31 van 68 pagina's van de Carrefour folder, geldig van 03.02.2020 tot 31.03.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Lokale

roducenten

ANDERS KOKEN | 100% lokaal

in de kijker

In al onze winkels is een

rek voorbehouden voor

roducten van lokale,

ardwerkende

producenten. Producten

Lokaal gestookte

waar vaak een mooi,

verhaal achter schuilt.

Ontdek er hier twee…

gin en jenever

e

moed

van topchef Vr

Topchef Michaël Vrijmoed heeft nauwelijks

nog introductie nodig. Hij leerde het vak

van grootheden zoals Guy Van Cauteren

(tLaurierblad) en Peter Goossens (Hof van

Cleve). In maart 2013 opende hij zijn

restaurant Vrijmoed in Gent en werkt daar

nauw samen met maître en sommelier

Benjamin De Buck. Nu heeft dit succesvolle

B

duo een eigen gin en jenever gecreëe

De appel valt niet ver van de boom, zo blijkt, want

de ooms van Michaël Vrijmoed's grootvader had-

den decennia geleden al een jeneverstokerij in

una

Schiedam. “In het restaurant zijn we dag in, dag

4

uit bezig met het creëren van nieuwe dingen. Een

eigen gin en jenever was een logische stap voor

Benjamin en mezelf. Een van onze absolute

voorwaarden daarbij was dat die zouden worden

gemaakt door iemand met kennis van zaken’ aldus

Michaël.

» OPENDE RESTAURANT VRIJMOEDIN 2013

speelt die ecologische duurzaamheidsfactor zeer

» BEKROOND TOT“JONGE TOPCHEF

VAN VLAANDEREN” DOOR GAULT & MILLAU

LOKALE STOKERIJ

zeker, wij werken zo veel mogelijk met lokale

IN 2015

Dat ze daarvoor vrij snel terechtkwamen bij The

groenten, vis en vlees. Alles draait om ‘terroir

» "BESTE VEGGIE MENU BENELUX EN "BESTE

Bassets Craft Distillery in het West-Vlaamse

Die zorg vonden we terug bij Bas, die al heel wat

DESSERT VAN HET JAAR 2017 DOOR

Ruiselede hoeft niet te verwonderen. Aan het roer

watertjes heeft doorzwommen en nog zijn tijd

GAULT &MILLAU IN 2016-2017

» 2MICHELIN-STERREN.

van deze stokerij staat namelijk Bas Van Ostaden,

neemt om ambachtelijk te werk te gaan. Het hele

» 17120 N GAULT MILLAU

een autoriteit ter zake in België. “Benjamin en ik

proces, van verkennende gesprekken tot botte-

zijn na verkennende gesprekken met Bas en en-

ling, nam zo’n 6 maanden in beslag. Voor kwaliteit

kele proefsessies vrij snel tot een consensus geko-

moet je je tijd nemen, we waren niet gehaast.

mer”, aldus Michaël. “We gingen gericht op zoek

naar een specifiek fris smaakpatroon met toetsen

HEERLIJK EINDRESULTAAT

van koriander en citroengras. De gin is drie keer

In restaurant Vrijmoed staan de gin en jenever

gedistilleerd en heeft daardoor een fijne smaak en

natuurlijk op het menu. “We gebruiken onze gin

geeft geen branderig gevoel in de keel”

of jenever zéér frequent in cocktails, maar hij kan

natuurlijk ook gewoon puur natuur gedronken

PLAATSELIJKE GRONDSTOFFEN

worden. In een gin-tonic kiezen we voor tonics

Niet alleen de expertise van de stoker speelde

zonder uitgesproken smaak. De gin is van zo'n

een doorslaggevende rol, ook de keuze om zo veel

hoge kwaliteit dat die nauwelijks extra opsmuk

5

mogelijk lokaal geteelde biologische grondstoffen

nodig heeft. Gewoon wat limoenzeste is meer dan

p

voldoende’ besluit Michaël.

te gebruiken was belangrijk. “In het restaurant

ae A net ce a

februari 2020 | Shoes 131