Carrefour - Folder van 03.02.2020 tot 31.03.2020 - Pagina 31
Hier is pagina 31 van 68 pagina's van de Carrefour folder, geldig van 03.02.2020 tot 31.03.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
Lokale
roducenten
ANDERS KOKEN | 100% lokaal
in de kijker
In al onze winkels is een
rek voorbehouden voor
roducten van lokale,
ardwerkende
producenten. Producten
Lokaal gestookte
waar vaak een mooi,
verhaal achter schuilt.
Ontdek er hier twee…
gin en jenever
e
moed
van topchef Vr
Topchef Michaël Vrijmoed heeft nauwelijks
nog introductie nodig. Hij leerde het vak
van grootheden zoals Guy Van Cauteren
(tLaurierblad) en Peter Goossens (Hof van
Cleve). In maart 2013 opende hij zijn
restaurant Vrijmoed in Gent en werkt daar
nauw samen met maître en sommelier
Benjamin De Buck. Nu heeft dit succesvolle
B
duo een eigen gin en jenever gecreëe
De appel valt niet ver van de boom, zo blijkt, want
de ooms van Michaël Vrijmoed's grootvader had-
den decennia geleden al een jeneverstokerij in
una
Schiedam. “In het restaurant zijn we dag in, dag
4
uit bezig met het creëren van nieuwe dingen. Een
eigen gin en jenever was een logische stap voor
Benjamin en mezelf. Een van onze absolute
voorwaarden daarbij was dat die zouden worden
gemaakt door iemand met kennis van zaken’ aldus
Michaël.
» OPENDE RESTAURANT VRIJMOEDIN 2013
speelt die ecologische duurzaamheidsfactor zeer
» BEKROOND TOT“JONGE TOPCHEF
VAN VLAANDEREN” DOOR GAULT & MILLAU
LOKALE STOKERIJ
zeker, wij werken zo veel mogelijk met lokale
IN 2015
Dat ze daarvoor vrij snel terechtkwamen bij The
groenten, vis en vlees. Alles draait om ‘terroir
» "BESTE VEGGIE MENU BENELUX EN "BESTE
Bassets Craft Distillery in het West-Vlaamse
Die zorg vonden we terug bij Bas, die al heel wat
DESSERT VAN HET JAAR 2017 DOOR
Ruiselede hoeft niet te verwonderen. Aan het roer
watertjes heeft doorzwommen en nog zijn tijd
GAULT &MILLAU IN 2016-2017
» 2MICHELIN-STERREN.
van deze stokerij staat namelijk Bas Van Ostaden,
neemt om ambachtelijk te werk te gaan. Het hele
» 17120 N GAULT MILLAU
een autoriteit ter zake in België. “Benjamin en ik
proces, van verkennende gesprekken tot botte-
zijn na verkennende gesprekken met Bas en en-
ling, nam zo’n 6 maanden in beslag. Voor kwaliteit
kele proefsessies vrij snel tot een consensus geko-
moet je je tijd nemen, we waren niet gehaast.
mer”, aldus Michaël. “We gingen gericht op zoek
naar een specifiek fris smaakpatroon met toetsen
HEERLIJK EINDRESULTAAT
van koriander en citroengras. De gin is drie keer
In restaurant Vrijmoed staan de gin en jenever
gedistilleerd en heeft daardoor een fijne smaak en
natuurlijk op het menu. “We gebruiken onze gin
geeft geen branderig gevoel in de keel”
of jenever zéér frequent in cocktails, maar hij kan
natuurlijk ook gewoon puur natuur gedronken
PLAATSELIJKE GRONDSTOFFEN
worden. In een gin-tonic kiezen we voor tonics
Niet alleen de expertise van de stoker speelde
zonder uitgesproken smaak. De gin is van zo'n
een doorslaggevende rol, ook de keuze om zo veel
hoge kwaliteit dat die nauwelijks extra opsmuk
5
mogelijk lokaal geteelde biologische grondstoffen
nodig heeft. Gewoon wat limoenzeste is meer dan
p
voldoende’ besluit Michaël.
te gebruiken was belangrijk. “In het restaurant
ae A net ce a
februari 2020 | Shoes 131