Carrefour - Folder van 03.02.2020 tot 31.03.2020 - Pagina 32




Hier is pagina 32 van 68 pagina's van de Carrefour folder, geldig van 03.02.2020 tot 31.03.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

ACTIE 5

STEUN VOOR

Lokale

KLEINE,

roducenten

LOKALE

in de kijker

PRODUCENTEN

We hebben een

charter ontwikkel

dat onze procedures

Van een ‘foutje’

aanpast aan de

kleine structuren

en werkwijzen

tot bekroond bier.

van meer dan 700

okale producenten.

7 74

lij krijgen meer

Zo'n vijftien jaar geleden besloot André

zichtbaarheid in de

Grolet in Z'n eentje achterinde

/

winkels om hun

familieboerderij met een paar potten en

producten aan te

pannen zijn eigen bier te ontwikkelen. Hoe

bieden in hun regio.

succesvol dat zou worden, kon hij toen nog

N,

niet vermoeden. Nuis zijn bieralmeermaals

REE Alies

bekroond, heeft het baby's gekregen enis

het beroemd tot ver buiten de regio Luik.

ES

FA

En,

Dit verhaal begint bij André Grolet. Alsjonge man

00

werkt hij als slager /charcutier in een supermarkt. Dat

rs”

doet hij met plezier 18 jaar lang, maar al snel beseft

hij wat hem écht boeit: het omtoveren van ruwe pro-

;

a;

ducten tot iets nieuws.

é

oi

ENEN

GEDE

ld

"En daarnaast was bier een echte passie. In Canada

KAL

IE.

ZU gET,

MT

STONE

AT

hebikmaandenlangdicht bij mijn familie de basis

VERSCHEEN, OP 1 MEI, IN HET IUT" COUR

van het brouwen geleerd." Terug in België verwerft

at ME

hij naeen doorgedreven opleiding het diplomavan

as

1#

brouwer. We zijn dan 2004. André werkt weer als

slager en wijdt zich in bijberoep aan het lanceren van.

hij deze winter opde markt bracht. De werkplek is

zijn eigen bier.

dan wel groter, André houdt vast aan zijn ambach-

telijke knowhow. En bovenal denkt hij lokaal: "De

ZOALS DE ZUSSEN TATIN...

grondstoffen komen grotendeels uit deze regio.

“Ik ben begonnen in onze familieboerderij en heb

‘Alle mouten komen van de mouterij hier vlakbij,

mijn eerste bier gemaakt in. kookpannen. Ik ging

en het water - gefilterd en strikt gecontroleerd -

vooreen blond biertje, maar het mengsel brandde

haal ik uit de eigen waterputten op de brouwerij”

aan. Om het niet te moeten weggooien, heb ik be-

PASSIE VOOR KORTE KETEN

DE AMBACHTELIJKE BELGISCHE

sloten het toch op te drinken, al was het mislukt....'

BIEREN VAN BROUWERIJ

En het bleek overheerlijk! Ditamberkleurige bier,

Dat de bieren van Elfique nu al 2 à 3 jaarin de

ELFIQUE ZUN SPECIAALBIEREN,

GEBROUWEN OP TRADITIONELE

ontstaan als gevolg van een flater van een beginnende

winkelrekken bij Carrefour staan, is een pluspunt

WIJZE EN MET ZOVEEL MOGELIJK

brouwer, wordt algemeen gewaardeerd. En hetis

voor de brouwerij. "We zijn trots dat ons bier

PLAATSELIJKE INGREDIËNTEN.

niet alleen een succes bij gewone bierdrinkers, het

daar staat, in het rek 'lokale producenten! Dat

HET SUCCES REIKT NU VEEL

VERDER DAN DE EIGEN REGIO.

is intussen ook officieel erkend als delicatesse. Het

is heel positief, en hetis belangrijk dat ook

werd al drie keer bekroond en maakt nu 60% uit van

supermarkten de korte keten promoten en het

detotale verkoop van de brouwerij. Als gevolg van het

werk van lokale producenten in de kijker zetten.

snelle succes laat André zijn job schieten en wordt

Veel mensen bezoeken nu onze brouwerij omdat

hij voltijds brouwer. Hij trekt ook weg uit de familie-

ze het bier in de winkel hebben ontdekt." En die

boerderij, die te klein is geworden, en installeert zich

bezoekers kunnen André horen praten over zijn

ineen fabriek vlakbij: Brouwerij Elfique is geboren.

passie, als eerste officiële zhytoloog (bierkenner)

Hij investeert in nieuw materiaal en gaat door op zijn

van België. Waar droomt André nog van? Dat

elan. Hetamberbier krijgt al snel het gezelschap van.

bieren zij aan zij staan met sommige wijnen op

5 andere speciaalbieren. Daaronder een kerstbier dat

het menu van gastronomische restaurants.

bh

32] gages | februari 2020