Carrefour - Folder van 03.02.2020 tot 31.03.2020 - Pagina 32
Hier is pagina 32 van 68 pagina's van de Carrefour folder, geldig van 03.02.2020 tot 31.03.2020.

Hier is pagina 32 van 68 pagina's van de Carrefour folder, geldig van 03.02.2020 tot 31.03.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.Carrefour - Folder van 03.02.2020 tot 31.03.2020 - Pagina 32
ACTIE 5 STEUN VOOR Lokale KLEINE, roducenten LOKALE in de kijker PRODUCENTEN We hebben een charter ontwikkel dat onze procedures Van een ‘foutje’ aanpast aan de kleine structuren en werkwijzen tot bekroond bier. van meer dan 700 okale producenten. 7 74 lij krijgen meer Zo'n vijftien jaar geleden besloot André zichtbaarheid in de Grolet in Z'n eentje achterinde / winkels om hun familieboerderij met een paar potten en producten aan te pannen zijn eigen bier te ontwikkelen. Hoe bieden in hun regio. succesvol dat zou worden, kon hij toen nog N, niet vermoeden. Nuis zijn bieralmeermaals REE Alies bekroond, heeft het baby's gekregen enis het beroemd tot ver buiten de regio Luik. ES FA En, Dit verhaal begint bij André Grolet. Alsjonge man 00 werkt hij als slager /charcutier in een supermarkt. Dat rs” doet hij met plezier 18 jaar lang, maar al snel beseft hij wat hem écht boeit: het omtoveren van ruwe pro- ; a; ducten tot iets nieuws. é oi ENEN GEDE ld "En daarnaast was bier een echte passie. In Canada KAL IE. ZU gET, MT STONE AT hebikmaandenlangdicht bij mijn familie de basis VERSCHEEN, OP 1 MEI, IN HET IUT" COUR van het brouwen geleerd." Terug in België verwerft at ME hij naeen doorgedreven opleiding het diplomavan as 1# brouwer. We zijn dan 2004. André werkt weer als slager en wijdt zich in bijberoep aan het lanceren van. hij deze winter opde markt bracht. De werkplek is zijn eigen bier. dan wel groter, André houdt vast aan zijn ambach- telijke knowhow. En bovenal denkt hij lokaal: "De ZOALS DE ZUSSEN TATIN... grondstoffen komen grotendeels uit deze regio. “Ik ben begonnen in onze familieboerderij en heb ‘Alle mouten komen van de mouterij hier vlakbij, mijn eerste bier gemaakt in. kookpannen. Ik ging en het water - gefilterd en strikt gecontroleerd - vooreen blond biertje, maar het mengsel brandde haal ik uit de eigen waterputten op de brouwerij” aan. Om het niet te moeten weggooien, heb ik be- PASSIE VOOR KORTE KETEN DE AMBACHTELIJKE BELGISCHE sloten het toch op te drinken, al was het mislukt....' BIEREN VAN BROUWERIJ En het bleek overheerlijk! Ditamberkleurige bier, Dat de bieren van Elfique nu al 2 à 3 jaarin de ELFIQUE ZUN SPECIAALBIEREN, GEBROUWEN OP TRADITIONELE ontstaan als gevolg van een flater van een beginnende winkelrekken bij Carrefour staan, is een pluspunt WIJZE EN MET ZOVEEL MOGELIJK brouwer, wordt algemeen gewaardeerd. En hetis voor de brouwerij. "We zijn trots dat ons bier PLAATSELIJKE INGREDIËNTEN. niet alleen een succes bij gewone bierdrinkers, het daar staat, in het rek 'lokale producenten! Dat HET SUCCES REIKT NU VEEL VERDER DAN DE EIGEN REGIO. is intussen ook officieel erkend als delicatesse. Het is heel positief, en hetis belangrijk dat ook werd al drie keer bekroond en maakt nu 60% uit van supermarkten de korte keten promoten en het detotale verkoop van de brouwerij. Als gevolg van het werk van lokale producenten in de kijker zetten. snelle succes laat André zijn job schieten en wordt Veel mensen bezoeken nu onze brouwerij omdat hij voltijds brouwer. Hij trekt ook weg uit de familie- ze het bier in de winkel hebben ontdekt." En die boerderij, die te klein is geworden, en installeert zich bezoekers kunnen André horen praten over zijn ineen fabriek vlakbij: Brouwerij Elfique is geboren. passie, als eerste officiële zhytoloog (bierkenner) Hij investeert in nieuw materiaal en gaat door op zijn van België. Waar droomt André nog van? Dat elan. Hetamberbier krijgt al snel het gezelschap van. bieren zij aan zij staan met sommige wijnen op 5 andere speciaalbieren. Daaronder een kerstbier dat het menu van gastronomische restaurants. bh 32] gages | februari 2020
Carrefour - Folder van 03.02.2020 tot 31.03.2020 - Pagina 32