Carrefour - Folder van 03.02.2020 tot 31.03.2020 - Pagina 25




Hier is pagina 25 van 68 pagina's van de Carrefour folder, geldig van 03.02.2020 tot 31.03.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

de uitdaging

de onvermijdelijke falafels

“Falafels, dat is het helemaal! Zeker voor mensen die graag

Falafels met gedroogde tomaten

vegetarisch willen eten. Dit is mijn versie van falafels. Ik doe

en avocadosaus

er een scheutje esdoornsiroop bij: heerlijk! Je proeft dat niet

echt in de balletjes, maar het maakt ze wat minder scherp.

4 PERSONEN - VOORBEREIDING 30 MIN

BEREIDING 25 MIN- MAKKELIJK-€

Opgediend met een avocadosausje met yoghurt is het een

echte delicatesse!

Voor defalafels:

360 gkikkererwten, geweekt en uitgelekt | 1609 gedroogde

tomaten,in dunnereepjes | 4teentjesknoflook, gepelden

gesnipperd | 1 dikke rode ui, gepeld en gesnipperd | sap van

wo

2limoenen | 60g amandelpoeder | 20talges peterselie,

fijngehakt | 20 takjes koriander, fijngehakt | 2 opgehoopteel

tahin | zel olijfolie +10ml om te bakken | 2tl esdoornsiroop |

1àz2tlkomijn | out, peper

Voor de avocadosaus

100 gsejayoghurt natuur | 1 rijpe avocado, zonder de pit |

a

1teentje knoflook, fingesnipperd | sap van % citroen |

1el olijfolie | 5 sprietjes bieslook, fijngehakt | zout, peper

Cem

Pd

@ zet een avond van tevoren de kikkererwten te week

ve.

in drie keer hun volume water. Giet ze de volgende dag

af normaal zijn ze in omvang verdubbeld. Verwarm de



F

oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met bak-

Falafels met

papier. Doe alle ingrediënten voor de falafels in de kom

gedroogde tomaten

van de blender en mix ze tot een gladde, homogene

en avocadosaus

massa. Voeg gerust 2 à 3 el water toe indien nodig,

© schep het mengsel in een kom. Rol met de handen

-

u se

»

balletjes van telkens1 el van het mengsel en leg ze op

de bakplaat. Besprenkel de falafels met olijfolie en bak

ze 5 min in de oven. Draai ze dan om en bak ze nog

«LT

eens10 min.

© Maak intussen de saus. Meng in de blender de

EZ

yoghurt met het vruchtvlees van de avocado, de

Ene

knoflock, het citroensap, de olijfolie en de bieslook

&

Kruid met zout en peper en mix tot een romige saus.

Zet ze in de koelkast. Serveer de falafels goed warm

Be,

went

met de gekoelde avocadosaus.

+

=

=

u

LIEFST DROGE KIKKERERWTEN

3

BL

Voor falafels is het raadzaam te werken met gedroogde kikkererwten.

>

De varianten in blik of bokaal zijn al gaar en dus malser, waardoor het

it

moelijker is er balletjes van te rollen. De gedroogde kikerenwten moet

SE

A

je niet koken, maar je hebt wel geduld nodig: daor ze een nacht te laten

AN

AES

SE

weken in water worden ze net mals genoeg.

ZERO WASTE

je

Heb je kikkererwten te veel? Kook ze dan en vries ze zo in! Ze bewaren

tt 4 maanden in de diepvriezer! Met dit revept maak je trouwens

IOT

15falafels.

157 gKOOLMDRATEN 779

februari 2020 | guy 125