Carrefour - Folder van 27.09.2021 tot 31.10.2021 - Pagina 51




Hier is pagina 51 van 72 pagina's van de Carrefour folder, geldig van 27.09.2021 tot 31.10.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

LOKALE PRODUCENT | bij Carrefour

“Het klimaat, de specifieke

Én

plantengroei! op de

AR



en

weilanden en jarenlan

knowhow zijn de

Kat

Nn à

pluspunten van onze stree

Vail

I

à

sel

Een mooi familieverhaal is het! De grootouders van

Jean-Marc Cabay, zowel aan moeders- als aan vaderskant,

MILE

maaktenal Hervekaas. Die knowhow werd voorgezet door

nd

6,

GR

de vader en ooms van Jean-Marc, voor hij zelf in 1993 inde

2

)

kaasmakerij stapte als bedrijfsleider: Hij is de gids die ons

CN

rondleidt naar het zenuwcentrum vande productie van

die drie kazen die trots België én de tradities van hun eigen

regio vertegenwoordigen.

=

BELGISCHE BRIE

KWALITEITSKETEN

TRADITIE EN AUTHENTICITEIT

Pd

CARREFOUR

De basis van deze uitzonderlijke kazen zijn de

Een exclusief recept, gemaakt

productiemethodes van zijn voorouders, en de

met gepasteuriseerde melk

ingrediënten die al millennialang niet veranderd zijn: melk,

en zonder enig bewaarmid-

zout, stremsel, gist. Voor Jean-Marc zitten er geen

del. Nadat het stremsel is

toegevoegd, stremt de melk

geheimen aan eengoede kaas. Je hebt gewoon goede melk

tot een dikke massa, die wordt

nodig:“Wij halen melk op bij de beste boerderijen in de

es

versneden, in vormen gelegd

streek, die met het label ‘Marguerite Happy Cow’. Dat

en in de rustzaal gezet. Die

betekent dat alle boeren die deze melk leveren een

worden regelmatig met de

lastenboek respecteren met vooral de vereiste dat de

hand gedraaid. Dan zijn ze

klaar om te worden gezouten

koeien minimaal 180 dagen per jaar grazen op de wei”

en afgeript, een proces dat

3 weken duurt.

ALLES VOOR DIERENWELZIJN

Kwestie van ze die unieke

Maar geen goede melk zonder gelukkige koeien. Zowel op

zachte romigheid te geven,

de wei als in de stal wordt het aantal koeien beperkt

maar ook de niet erg uitge-

sproken smaak, precies zoals

gehouden, en de melkkoeien worden met de beste zorgen

A

Belgen het graag hebben.

omringd. “Op de wei hebben ze voldoende

bewegingsruimte om in alle rust rond te wandelen: er

j

Met melk van graaskoeien

staan niet meer dan vier koeien per hectare. Opde uren

(min. 180 dagen/jaar)

dat ze gemolken worden, doen we er alles aan om de stress

Y Traditioneel recept zonder

bewaarmiddelen

te beperken, en we zorgen dat ze in het algemeen inde

beste omstandigheden leven. Dat is beter voor de dieren,

Y Extra lang afgerijpt

:

en dus beter voor de smaak”

>>

À

La

Carrefour Food Magazine | oktober 2021 54