Carrefour - Folder van 27.09.2021 tot 31.10.2021 - Pagina 51
Hier is pagina 51 van 72 pagina's van de Carrefour folder, geldig van 27.09.2021 tot 31.10.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
LOKALE PRODUCENT | bij Carrefour
“Het klimaat, de specifieke
Én
plantengroei! op de
AR
—
en
weilanden en jarenlan
knowhow zijn de
Kat
Nn à
pluspunten van onze stree
Vail
I
à
sel
Een mooi familieverhaal is het! De grootouders van
Jean-Marc Cabay, zowel aan moeders- als aan vaderskant,
MILE
maaktenal Hervekaas. Die knowhow werd voorgezet door
nd
6,
GR
de vader en ooms van Jean-Marc, voor hij zelf in 1993 inde
2
)
kaasmakerij stapte als bedrijfsleider: Hij is de gids die ons
CN
rondleidt naar het zenuwcentrum vande productie van
die drie kazen die trots België én de tradities van hun eigen
regio vertegenwoordigen.
=
BELGISCHE BRIE
KWALITEITSKETEN
TRADITIE EN AUTHENTICITEIT
Pd
CARREFOUR
De basis van deze uitzonderlijke kazen zijn de
Een exclusief recept, gemaakt
productiemethodes van zijn voorouders, en de
met gepasteuriseerde melk
ingrediënten die al millennialang niet veranderd zijn: melk,
en zonder enig bewaarmid-
zout, stremsel, gist. Voor Jean-Marc zitten er geen
del. Nadat het stremsel is
toegevoegd, stremt de melk
geheimen aan eengoede kaas. Je hebt gewoon goede melk
tot een dikke massa, die wordt
nodig:“Wij halen melk op bij de beste boerderijen in de
es
versneden, in vormen gelegd
streek, die met het label ‘Marguerite Happy Cow’. Dat
en in de rustzaal gezet. Die
betekent dat alle boeren die deze melk leveren een
worden regelmatig met de
lastenboek respecteren met vooral de vereiste dat de
hand gedraaid. Dan zijn ze
klaar om te worden gezouten
koeien minimaal 180 dagen per jaar grazen op de wei”
en afgeript, een proces dat
3 weken duurt.
ALLES VOOR DIERENWELZIJN
Kwestie van ze die unieke
Maar geen goede melk zonder gelukkige koeien. Zowel op
zachte romigheid te geven,
de wei als in de stal wordt het aantal koeien beperkt
maar ook de niet erg uitge-
sproken smaak, precies zoals
gehouden, en de melkkoeien worden met de beste zorgen
A
Belgen het graag hebben.
omringd. “Op de wei hebben ze voldoende
bewegingsruimte om in alle rust rond te wandelen: er
j
Met melk van graaskoeien
staan niet meer dan vier koeien per hectare. Opde uren
(min. 180 dagen/jaar)
dat ze gemolken worden, doen we er alles aan om de stress
Y Traditioneel recept zonder
bewaarmiddelen
te beperken, en we zorgen dat ze in het algemeen inde
beste omstandigheden leven. Dat is beter voor de dieren,
Y Extra lang afgerijpt
:
en dus beter voor de smaak”
>>
À
La
Carrefour Food Magazine | oktober 2021 54