Carrefour - Folder van 27.09.2021 tot 31.10.2021 - Pagina 11
Hier is pagina 11 van 72 pagina's van de Carrefour folder, geldig van 27.09.2021 tot 31.10.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
HERFSTGROENTEN
Gnocchi van
butternut met
salieboter
—
4 personen - Voorbereiding 40 min
Bereiding 30 min - Makkelijk - €
BUTTERNUTPOMPOEN
12 buttemut (ongeveer 400 g) 100 g
Je herkent ze aan de peervorm, maar ook aan de beige schil
en aan het oranje, niet dradige vruchtvlees, In vergelijking
bloem (+ extra) | Zeidooiers 250 g ricotta |
50 g geraspte Parmezaanse kaas (+ extra)
met andere pompoensoorten bevat butternut vrij weinig
pitten. Ze is makkelijk te bereiden en heeft een milde, heel
| gemalen nootmuskaat | 100 g boter | 15
blaadjes salie | 200 g gerookte spekblokjes |
licht zoete smaak. In soep, een gratin of zelfs in een dessert:
olijfolie | zout, peper
butternut past zich vlot aan en is dus geschikt voor veel
N,
soorten recepten.
Verwarm de oven voor op 180°C.
NN
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Schil de buttemut, verwijder de pitten
en snij het vruchtvlees in grove blokjes.
\
7
Verdeel ze over de bakplaat, bespren-
1
kel ze met olijfolie en kruid met zout en
peper. Rooster ze 20 min in de oven,
iN
laat afkoelen en plet dan tot fijne puree
à
(ie hebt ongeveer 250 g puree nodig)
=
Zeef de bloem bij de puree en voeg
7
>
de losgeklopte eidooiers, de ricotta, de
Parmezaanse kaas en een snuifje noot-
muskaat toe. Kruid met zouten peper
en meng kort tot een homogeen deeg.
CE
„>
©Bestuifhetwerkviak, een mes en
:
je handen royaal met bloem. Schep
A:
een grote eetlepel van het deeg en rol
het met je handen tot een sigaar zo dik
5
als je duim. Snij met het mes in stukjes,
A
van {cm en druk er lichtjes op met een
dn
vork, zodat je een streepjeseffect krijgt.
Y
Breng een grote pan gezouten water
ja
Le
aan de kook. Kook hierin de gnocchi in
L
porties tot ze komen bovendrijven. Roer
af en toe. Schep ze met een schuim-
an
N
d”
spaan uit het water en laat ze uitlekken.
a
Ll
Bewaar een beetje kookwater.
Se
afz
AR
f
@) Laat de boter op een laag vuur
€
ra: scone
smetten in een braadpan. Snij de salie in
Là
dunne reepjes en bak ze samen met de
>
spekblokjes in de boter. Kruid met zout
en peper en laat 2 min bakken. Voeg
x)
J
de gnocchi en een paar eetlepels van
KCAL
het kookwater toe, breng op smaak met
Cot
En
35 GVETEN
52 GKOOLHYORATEN
zout en peper en schep om. Bestrooi
N
SAGVEELS
57 GSUKERS
met de extra Parmezaanse kaas en
-
166 EMITTEN
serveer meteen.
=
| Food Magazine | oktober 2021 11