Carrefour - Folder van 27.09.2021 tot 31.10.2021 - Pagina 11




Hier is pagina 11 van 72 pagina's van de Carrefour folder, geldig van 27.09.2021 tot 31.10.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

HERFSTGROENTEN

Gnocchi van

butternut met

salieboter



4 personen - Voorbereiding 40 min

Bereiding 30 min - Makkelijk - €

BUTTERNUTPOMPOEN

12 buttemut (ongeveer 400 g) 100 g

Je herkent ze aan de peervorm, maar ook aan de beige schil

en aan het oranje, niet dradige vruchtvlees, In vergelijking

bloem (+ extra) | Zeidooiers 250 g ricotta |

50 g geraspte Parmezaanse kaas (+ extra)

met andere pompoensoorten bevat butternut vrij weinig

pitten. Ze is makkelijk te bereiden en heeft een milde, heel

| gemalen nootmuskaat | 100 g boter | 15

blaadjes salie | 200 g gerookte spekblokjes |

licht zoete smaak. In soep, een gratin of zelfs in een dessert:

olijfolie | zout, peper

butternut past zich vlot aan en is dus geschikt voor veel

N,

soorten recepten.

Verwarm de oven voor op 180°C.

NN

Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Schil de buttemut, verwijder de pitten

en snij het vruchtvlees in grove blokjes.

\

7

Verdeel ze over de bakplaat, bespren-

1

kel ze met olijfolie en kruid met zout en

peper. Rooster ze 20 min in de oven,

iN

laat afkoelen en plet dan tot fijne puree

à

(ie hebt ongeveer 250 g puree nodig)

=

Zeef de bloem bij de puree en voeg

7

>

de losgeklopte eidooiers, de ricotta, de

Parmezaanse kaas en een snuifje noot-

muskaat toe. Kruid met zouten peper

en meng kort tot een homogeen deeg.

CE

„>

©Bestuifhetwerkviak, een mes en

:

je handen royaal met bloem. Schep

A:

een grote eetlepel van het deeg en rol

het met je handen tot een sigaar zo dik

5

als je duim. Snij met het mes in stukjes,

A

van {cm en druk er lichtjes op met een

dn

vork, zodat je een streepjeseffect krijgt.

Y

Breng een grote pan gezouten water

ja

Le

aan de kook. Kook hierin de gnocchi in

L

porties tot ze komen bovendrijven. Roer

af en toe. Schep ze met een schuim-

an

N

d”

spaan uit het water en laat ze uitlekken.

a

Ll

Bewaar een beetje kookwater.

Se

afz

AR

f

@) Laat de boter op een laag vuur



ra: scone

smetten in een braadpan. Snij de salie in



dunne reepjes en bak ze samen met de

>

spekblokjes in de boter. Kruid met zout

en peper en laat 2 min bakken. Voeg

x)

J

de gnocchi en een paar eetlepels van

KCAL

het kookwater toe, breng op smaak met

Cot

En

35 GVETEN

52 GKOOLHYORATEN

zout en peper en schep om. Bestrooi

N

SAGVEELS

57 GSUKERS

met de extra Parmezaanse kaas en

-

166 EMITTEN

serveer meteen.

=

| Food Magazine | oktober 2021 11