Carrefour - Folder van 27.09.2021 tot 31.10.2021 - Pagina 16




Hier is pagina 16 van 72 pagina's van de Carrefour folder, geldig van 27.09.2021 tot 31.10.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Deze heerlijke op en top

Belgische herfstdessert

zijn instant on fi

Appel uit de oven

met rozijnen en

havermout

»

4 personen - Voorbereiding 25 min

Bereiding 20 min - Makkelijk - €

zelrozijnen

IN

4 appels Jonagold

4el havermout

tel bruine suiker

50 g pecannoten, fijngehakt

VEN

el olie met neutrale smaak

4 kaneelstokjes

boter

200 mil volle room

(@) verwarm de oven voor op 180°C.

Laat de rozijnen 10 min weken in een

schaaltje water en giet ze daama af.

Verwijder het klokhuis uit de appels met

»

een appelboor en snij elke appel dan

horizontaal in tweeën.

@) Meng de havermout met de

rozijnen, de bruine suiker, de noten en

de dlie, Hol de onderste helft van de

appels lichtjes uit met een lepelije. Prik

re.

een kaneelstokje door de bovenkant

van de appels en vul de andere heift

met het rozijnenmengsel. Sluit af met de

bovenkanten. Beboter een ovenschaal

en zet er de appels in. Leg op elke ap-

pel een kontje boter en bak ze 20 min

in de oven.

2

7

@) Klop de room stijf Haal de appels

uit de oven en laat ze wat afkoelen.

Serveer de gevulde appels lauw met

een toef slagroom (I el per appel)

EEN APPEL PER DAG...

Veel studies hebben al aangetoond hoe

groot het effect van appels is op het

beheersen van het cholesterolgehalte

+

‚en de bloedsuikerspiegel, maar ook dat

je er beter van gaat ademen. De vezels

3

worden goed verdragen, en appels zijn

2

qe

ook rijk aan antioxidanten.

“x

=

=

Eh

46 Carrefour Food Magazine | oktober 2021