Carrefour - Folder van 27.09.2021 tot 31.10.2021 - Pagina 17




Hier is pagina 17 van 72 pagina's van de Carrefour folder, geldig van 27.09.2021 tot 31.10.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

HET GEBRUIK

HERFST FRUIT

VAN

PESTICIDEN

[VERMINDEREN

IE:

Polentataart met

gekaramelliseerde

peer en glazuur met

Elixir d'Anvers

10 personen - Voorbereiding 35 min

Bereiding 40 min - Makkelijk - €

VOOR HET GEBAK



200 mi milde olijfolie extra vierge |

125 g suiker | 200 g amandelpoeder 100 g

fijne polenta 1,5 tl bakpoeder | 3 eieren |zout |

4 peer Conference

VOOR DE VULLING

4 peer Conference | boter | 1el suiker | 200 g

roomkaas 125 g bloemsuiker| 20 ml Elixir

d'Anvers | amandelschiffers

« A

D) verwarm de oven voor op 180°C. Giet

de olie in de kom van de keukenrobot en

voeg de suiker, het amandelpoeder, de

polenta, het bakpoeder, de eieren en een

flink snufje zout toe. Meng tot een soepel,

homogeen deeg. Schil de peer, sni ze in

kleine blokjes en schep ze onder het deeg

Vet een ronde springvorm (18 à 20 cm

Á

diameter) in met olijfolie. Schep er het deeg

3

VE

in en bak ongeveer 40 min in de oven. Dek

halverwege af met aluminiumfolie zodat de

bovenkant niet kan verbranden.

*/

@) Haal de cake uit de oven en laat volle-

dig afkoelen. Snij de peer voor de vulling

Me

in stukken en verwijder het klokhuis. Laat

een Kontje boter smelten in een braadpan.

Bestrooi de stukken peer met de suiker

en laat in de boter karamelliseren. Laat

volledig afkoelen.

@) Meng de roomkaas met de bloemsui-

ker en de Elixir d'Anvers tot een glad, romig

mengsel. Rooster de amandelschilfers in

een pan zonder vetstof Besmeer de coke

met een dun laagje van het roomkaas-

NIET DOL OP

mengsel, bestrooi met amandelschilfers

ELIXIR D'ANVERS?

en schik er de stukken gekaramelliseerde

it

Je Kan voor

KIES JE PEREN GOED

peer op.

Controleer hoe rijp de peren zijn, rond

erecht ook een andere

likeur gebruiven, zoals

het steeltje en onderaan. Daar moet de

PER PORTIE

geur uitgesproken zijn#het vruchtvlees

GSOKCAL

limoncello of amaretto.

a

A3 GVETEN

moet licht meegeven als je erop duwt.

®

46 GSUIRERS

556 KOOLHYORATEN

En het is ook heerlijk

Weet dat peren snel rijpen en dat je ze

NUTR SCORE

29 0Wzas

zonder lixeurl

niet langer dan een week kan bewaren.

®

87 GENWIIEN

Carrefour Food Magazine | oktober 2021 47