Carrefour - Folder van 27.09.2021 tot 31.10.2021 - Pagina 17
Hier is pagina 17 van 72 pagina's van de Carrefour folder, geldig van 27.09.2021 tot 31.10.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
HET GEBRUIK
HERFST FRUIT
VAN
PESTICIDEN
[VERMINDEREN
IE:
Polentataart met
gekaramelliseerde
peer en glazuur met
Elixir d'Anvers
10 personen - Voorbereiding 35 min
Bereiding 40 min - Makkelijk - €
VOOR HET GEBAK
‘
200 mi milde olijfolie extra vierge |
125 g suiker | 200 g amandelpoeder 100 g
fijne polenta 1,5 tl bakpoeder | 3 eieren |zout |
4 peer Conference
VOOR DE VULLING
4 peer Conference | boter | 1el suiker | 200 g
roomkaas 125 g bloemsuiker| 20 ml Elixir
d'Anvers | amandelschiffers
« A
D) verwarm de oven voor op 180°C. Giet
de olie in de kom van de keukenrobot en
voeg de suiker, het amandelpoeder, de
polenta, het bakpoeder, de eieren en een
flink snufje zout toe. Meng tot een soepel,
homogeen deeg. Schil de peer, sni ze in
kleine blokjes en schep ze onder het deeg
Vet een ronde springvorm (18 à 20 cm
Á
diameter) in met olijfolie. Schep er het deeg
3
VE
in en bak ongeveer 40 min in de oven. Dek
halverwege af met aluminiumfolie zodat de
bovenkant niet kan verbranden.
*/
@) Haal de cake uit de oven en laat volle-
dig afkoelen. Snij de peer voor de vulling
Me
in stukken en verwijder het klokhuis. Laat
een Kontje boter smelten in een braadpan.
Bestrooi de stukken peer met de suiker
en laat in de boter karamelliseren. Laat
volledig afkoelen.
@) Meng de roomkaas met de bloemsui-
ker en de Elixir d'Anvers tot een glad, romig
mengsel. Rooster de amandelschilfers in
een pan zonder vetstof Besmeer de coke
met een dun laagje van het roomkaas-
NIET DOL OP
mengsel, bestrooi met amandelschilfers
ELIXIR D'ANVERS?
en schik er de stukken gekaramelliseerde
it
Je Kan voor
KIES JE PEREN GOED
peer op.
Controleer hoe rijp de peren zijn, rond
erecht ook een andere
likeur gebruiven, zoals
het steeltje en onderaan. Daar moet de
PER PORTIE
geur uitgesproken zijn#het vruchtvlees
GSOKCAL
limoncello of amaretto.
a
A3 GVETEN
moet licht meegeven als je erop duwt.
®
46 GSUIRERS
556 KOOLHYORATEN
En het is ook heerlijk
Weet dat peren snel rijpen en dat je ze
NUTR SCORE
29 0Wzas
zonder lixeurl
niet langer dan een week kan bewaren.
®
87 GENWIIEN
Carrefour Food Magazine | oktober 2021 47