Carrefour - Folder van 27.09.2021 tot 31.10.2021 - Pagina 21
Hier is pagina 21 van 72 pagina's van de Carrefour folder, geldig van 27.09.2021 tot 31.10.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
UITDAGING
VEGGIESCHOTELS DIE
AU
ERUIT SPRINGEN
2m
}
Fr
5
Lunch time
%
‘s Middags heeft het gezin
gekozen voor falafelsalade.
“Ideaal voor de lunch omdat je
je achteraf licht voelt, zonder
de typische namiddagdip of
:
mi
loomheid. Hetzelfde gevoel
hadden we na de bruine rijst
Pe
Apero time
met pittige groenten. Met de
Ee
hd à
Juiste dosis specerijen en een
Op het menu? Auberginekaviaar,
beetje olijfolie kri
je een ui-
cashewnotenspread met bieslook, en
hummus. Een gegarandeerd succes
terst smakelijke en licht verteer-
Breakfast time
bare maaltijd.”
met grissini en rauwe groentestaafjes
Thibaut en zijn gezin hebben in de
erbij. “We kregen vrienden op bezoek,
testweek verschillende vegetarische
en die waren dol op ons vegetarisch
recepten uitgeprobeerd. En dat begint
alternatief. De veggiedips, die zitten
natuurlijk bij een goed ontbijt! “We
boordevol smaak en scherpen de
hebben twee recepten afwisselend
eetlust echt aan… en het is een prima
geprobeerd. Het eerst was een
manier om het aperitief ongemerkt
schaaltje kokosyoghurt met rode
4
gezonder te maken”
vruchten, Het tweede een kom
Pe
havermout met amandelmelk en
stukjes banaan. De kinderen vonden
LA
a?
het heel lekker, en wij ook. Het is
Uri
eens iets anders dan boterhammen
4
met choco, en we hebben nu minder
=,
hongertjes in de loop van de dag.”
n
“Hou je van boterhammen
‘Ss en
Be
D
Les,
nn
E
Dinner time
SLOTSOM
“s Avonds hebben we eerst en vooral ve-
En, hoe was deze plantaardige week? Behoorli
geslaagd voor Thibaut, Magali
getarische couscous geprobeerd. Daarvoor
‘en de kinderen. “We gaan niet stoppen met dierlijk voedsel eten, maar het valt
hebben we groenten gekozen die de kin-
ons op dat minder vlees en vis eten ons geen enkele moeite of opoffering kost.
deren lekker vinden, in ons geval wortelen,
De plantaardige alternatieven zijn echt heel lekker! We waarderen de ontdek-
courgette en tomaat. Ze vonden het niet zo
king van andere recepten en andere manieren van eten. Bovendien voelen
lekker als wij, maar waren gek op een ander
we ons na een vegetarische maaltijd lichter. Omdat we geen gemis hebben
recept, de taco's met veggienuggets. Dat
gevoeld, gaan we proberen minder vlees te blijven eten, zonder druk of beper-
was inderdaad heerlijk! Met een honing-mos-
kingen. Waar we zeker over gaan nadenken, is de plaats die we aan groenten
terdsausje, veel rauwe groenten en geraspte
geven in onze maaltijden: die zullen de hoofdrol krijgen.”
‘cheddar: er bleef geen kruimel van over!”
Carrefour Food Magazine | oktober 2021 24