Delhaize - Folder van 01.09.2021 tot 31.10.2021 - Pagina 95




Hier is pagina 95 van 132 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 01.09.2021 tot 31.10.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

KOMEN ETEN |

E)

GREEN ENERGY DRINK

SPINAZIEQUICHE MET YOGHURT, W&

pis

P.129

TOFU EN HAZELNOTEN

En

\

20 MIN + 30 MIN KOOKTIJD

GEMAKKELIJK

ce

4 PERS.

8000

Ge

« 1+% biokomkommer

+ 4 takjes munt

wi 8

©

+ 6 bio granny smithappelen

+ 200 g gember

« 4 limoenen

+ 250 g biotofu met curry

+ 100 g geroosterde hazelnoten

+ Usbiokes

» 2eieren

+ 1 plak kruimeldeeg

+ 600 g spinazie

+ 500 g Griekse yoghurt met 0% v.g.

© Houd % komkommer apart voor de afwerking en snijd hem

» I rode ui

+ 3 lolifolie

in 4 lange stukken. Rasp de rest van de komkommer op een

+ 1 teentje knoflook

- Peper en zout

natte en uitgewrongen keukendoek. Rasp ook de appelen en

de gember (zonder ze te schillen). Maak een bundel met de

© Verwarm de oven voor op 180°C. Breng een grote kookpot

keukendoek en pers er zoveel mogelijk vocht uit boven een

gezouten water aan de kook en dompel er de spinazie in.

slakom. Voeg het sap van de limoenen toe.

Reken 2 min kooktijd zodra het water weer begint te koken.

@ Giet de bereiding in glazen met ijsblokjes, werk af met takjes

Giet de spinazie af en laat 2 min in ijskoud water schrikken.

munt en een stuk komkommer. Dien meteen op.

Giet opnieuw af en pers er met de vingers zoveel mogelijk

VOEDING SWAARDEN PER 100 6

water uit. Hak de spinazie grof.

ENERGIE 168 KJ / 40 KCAL | VETTEN 0,36 | VERZADIGDE VETZUREN 0,26

© Hak de rode ui fijn en pers het teentje knoflook. Fruit ze

KOOLHYDRATEN 8,66 | SUIKERS 5,86 | VEZELS 1,76 | EIWITTEN 0,66 | ZOUT OG

2 min in een braadpan met 2 el olijfolie. Voeg de spinazie en de

grofgehakte hazelnoten toe. Fruit 2 min op een vrij hoog vuur,

kruid met peper en zout. Snijd de tofu in kleine blokjes en bak ze

met de rest van de olijfolie in een braadpan.

® Klop de yoghurt met de eieren. Meng er de tofu en de spinazie

onder en breng verder op smaak. Bekleed een taartvorm met het

kruimeldeeg. Verdeel er de bereiding over en schuif 30 min in de

TOAST MET MAKREELCRÈME WE

oven. Serveer met een slaatje.

EN VENKELPICKLES

P12

VOEDINGSWAARDEN PER 100 G

ENERGIE 499 KJ / 255 KCAL | VETTEN 226 | VERZADIGDE VETZUREN 26

KOOLHYDRATEN 796 | SUIKERS 2,36 | VEZELS 1,66 | EIWITTEN 6,86 | ZOUT0,3G

fs)

9

+ Zout

+ 240 g gegrilde makreelflets in olijfolie

Rio Mare

Voor de venkelpickles:

FRITTATA MET CHAMPIGNONS WEy

+ 400 g kerstomaten

+ 1 grote venkelknol

P.121

EN SALIE

+ 50 g rucola

+ 1 limoen

25 MIN + 10 MIN BAKTIJD

EMAKKELIJK

4 PERS.

+ % meergranen houthakkersbrood

+ 2,5 dinatuuraziin

+ 2,5 di room

+ 200 g kristalsuiker

+ Aelolifolie

« Lel karwijzaadjes

«

mora

+ Kruidenmolen ‘Lime Pepper' Santa

Peper en zout

« Beieren

+ 200 g vastkokende aardappelen

Maria

+ 250 g witte champignons

+ 7elolifolie

I rode ui

- Peper en zout

@ Maak de pickles: snijd de venkel met de mandoline in heel

+ 6 grote salieblaadjes

fijne sneetjes. Doe ze met de karwijzaadjes in een grote slakom

en kruid met peper en zout. Schil de limoen à vif en snijd de

© Schil de aardappelen, snijd ze in kleine blokjes en fruit

partjes tussen de vliezen uit. Snijd ze in kleine stukken en voeg

ze 10 min met 6 el olijfolie op een matig vuurtje, in een grote

ze toe in de slakom. Breng 2,5 dl water, de azijn en de suiker aan

ovenvaste braadpan.

de kook. Overgiet er de venkel mee, meng en laat minstens 30

@ Klop de eieren los met peper en zout. Houd apart. Snipper de

min in de koelkast rusten.

rode ui en de salieblaadjes

„ snijd de champignons in stukken.

@ Klop de room even op tot yoghurtdikte. Meng er de lichtjes

Voeg ze toe in de braadpan en laat nog 10 min extra op een zacht

uitgelekte en verkruimelde makreelfilets onder, samen met ‘Lime

vuurtje bakken. Kruid met peper en zout. Verwarm de oven voor

Pepper’ naar eigen smaak en zout. Zet in de koelkast.

op 180°C.

© Snijd net voor het opdienen het brood in 2 en snijd elke helft

© Giet de eieren in de braadpan, zodra alle ingrediënten zacht

nog eens horizontaal in 2, tot 4 dikke sneetjes. Smeer ze in met

zijn. Laat de onderkant 1 min stollen en schuif de braadpan nog

olijfolie en gril ze.

10 min in de oven.

@ Laat de venkel uitlekken en snijd de kerstomaten in 4.

@ Besprenkel de frittata met Lel olijfolie en werk eventueel af

Beleg elke toast royaal met makreelcrème en werk af met

met salie. Serveer zo of met een slaatje, voor een brunch. Koud is

venkelpickles, kerstomaatjes en rucola.

het ook heel lekker, dus perfect voor in je lunchbox.

VOEDINGSWAARDEN PER 100 6

VOEDINGSWAARDEN PER 100 6

ENERGIE 615 KJ /148 KCAL | VETTEN 9,36 | VERZADIGDE VET ZUREN 3,86.

ENERGIE 618 KJ/ 149 KCAL | VETTEN 126 | VERZADIGDE VETZUREN 246

KOOLHYDRATEN 9,26 | SUIKERS 3,76 | VEZELS 1,66 | EIWITTEN 66 | ZOUT 0,56

KOOLHYDRATEN 3,86 | SUIKERS 1G | VEZELS 0,86 | EWITTEN 66 | ZOUT 0,36

95