Delhaize - Folder van 01.09.2021 tot 31.10.2021 - Pagina 50


Hier is pagina 50 van 132 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 01.09.2021 tot 31.10.2021.



Delhaize Folder 01.09.2021

Hier is pagina 50 van 132 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 01.09.2021 tot 31.10.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Delhaize - Folder van 01.09.2021 tot 31.10.2021 - Pagina 50

| ONZE PRODUCENTEN ACHTERNA en ” Achter jouw zalige Belgische vis schuilt het noeste werk van onze vissers, maar ook een goed geolied logistiek proces om de versheid te garanderen. Zo wordt de vis aan wal gebracht, gesorteerd en verkocht … in amper een paar uur! Dit proces loopt al eeuwen op wieltjes, zoals we kunnen vaststellen in het gezelschap van Tom Premereur, de directeur van de Vlaamse Visveiling. We hebben op een donderdagavond afgesproken in de haven van Oostende, waar twee boten hun bakken vol vis net aan wal brengen … We gaan nog niet meteen naar bed, dat is zeker. DE PRAKTISCHE “Dag Tom. Is dit maar een klein deel van de vloot die we daar zien?” TOM PREMEREUR: “Inderdaad! Onze Belgische vissersvloot telt een zestigtal boten — kleine, middelgrote en grote schuiten. De meesten zijn nog op zee en anderen De beste maand meren aan in een andere haven. Vanavond en vannacht verwachten we in om hem te eten totaal zes boten hier in Oostende.” me TONG PLADIJS ROG “En was de vangst goed?” = = IER Bral TOM: “Heel goed. Kijk maar eens naar al die bakken vol vis die de vissers op | 72 | 06 de kaai opstapelen. Een middelgrote boot zoals deze kan een paar ton vis aan wal brengen.” OPGEPAST “Jullie vangen veel vis, maar toch houden jullie het visbestand in stand …” TOM: “Het is vitaal om overbevissing tegen te gaan en de vissen de tijd te geven FRAGIEL! om zich voort te planten. Daarom respecteren we rigoureus onze visquota Goed om te weten: het visvlees is (opgelegd door de Europese Unie). Trouwens, we vermijden ook om babytong = en -pladijs te vangen in de winter … zodat ze zorgeloos kunnen groeien. Onze fragiel want het bestaat voor 70 tot 0% uit water (dat de warmte goed boten zijn uitgerust met speciale netten die grote vissen vangen, maar kleine geleidt). Dus bereid de vis op een vissen laten ontsnappen” lage of gematigde temperatuur. “Van alle verse producten kent vis NUTRI-SCORE de kortste koudeketen.” Onze verse vis is een schat aan “Kun je ons meer vertellen over duurzame visvangst?” voedingstoffen: hij bevat weinig TOM: “Elke boot wordt jaarlijks gemonitord wat betreft duurzaamheid. Om vet maar zit boordevol eiwitten het ‘Duurzame Visvangst'-label te krijgen moet hij voldoen aan verschillende en essentiële mineralen. criteria: op het vlak van ecologie (koolstofuitstoot, bescherming van de zeebodem … maar ook wat betreft dierenwelzijn, de verloning van de bemanning en de arbeidsvoorwaarden aan boord.” “Geef me zin om Belgische vis te eten …” bewaar TOM: “De vis die wij vangen is wilde vis. Hij wordt in zijn natuurlijke omgeving je vis? geboren en getogen, en daardoor heeft ie zoveel smaak! Het zijn echte schatten In het ideale geval eet je je vis uit onze zee: proef ze en je wilt niets anders meer!” de dag zelf. Je kunt hem enkele dagen in de koelkast bewaren (max. 4°C) maar houd zeker de “Wat is jouw lieveling uit de zee en hoe bereid je hem?” TOM: “Ik houd van rog. Dat is een vis met een zeer fijne smaak en hij is nog houdbaarheidsdatum in de gate: Je kunt je vis ook in de diepvries makkelijk klaar te maken ook. Ik bak hem — snel — in de pan in een beetje boter steken en er later van genieten — of olijfolie, gewoon met wat peper, zout en een scheutje citroensap. Meer heb je onze vis wordt nooit ingevroren niet nodig. Zo proef je de authentieke smaak van de vis!” voor je ‘m koopt. 50

Delhaize - Folder van 01.09.2021 tot 31.10.2021 - Pagina 50