Delhaize - Folder van 01.09.2021 tot 31.10.2021 - Pagina 126
Hier is pagina 126 van 132 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 01.09.2021 tot 31.10.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
Seg,
Gener vanne ewaurerr
Sz,
Gemervannızwaurren
Recepten met Europees rundvlees,
EN MAUR VANEUR OPA
Recepten met Europees rundvlees,
door Jean-Philippe Watteyne.
&
door Jean-Philippe Watteyne.
ESA VANIEREPA
tora
=
ta
KLEIN ZENUWSTUK VAN RUND
GEBAKKEN LENDENBIEFSTUK MET KNOFLOOK,
GEMARINEERD MET BLOND BIER
ZUN VLEESJUS EN SALADE VAN SLAHARTEN
30 MIN + 3 U BAKTUD + GEMIDDELD « € « 4 PERS.
20 MIN « GEMAKKELIJK + € + 4 PERS.
1 kg Klein zenuwstuk van het ras Belgisch witblauw - Peper en zout
4 dikke stukken lendenbiefstuk van het ras Belgisch witblauw + 4 gepelde
Voor de marinade: 1 fles blond bier, type tripel 2 el graanmosterd -
knoflooktenen « 100 g boter + 1 takje rozemarijn - 1 eierdooier + 1 el mosterd -
Lel kominzaadjes « peperbollen - 1 ui + 1 wortel + 2 knoflooktenen
2 dl zonnebloemolie - 1 scheut azijn + 4 slaharten - 3 el wijnazijn +
Voor de pickles: 1 paksoi + 100 g kristalsuiker + 2 dl azijn
Gel olijfolie « 1 kg aardappelen (type bintje) - Peper en zout
=
Voor de stoemp: 500 g vastkokende aardappelen + 80 g boter + 3 knoflooktenen
Kruid de lendenbiefstukken 30 min voor het bakken met zout en bak ze
Bereid de marinade: kruid het zenuwstuk aan alle kanten, doe het in
een plastic zak voor levensmiddelen, samen met de in stukken gesneden
In een hete pan met olijfolie. Van zodra ze gebakken zijn, al naargelang
Jouw voorkeur, voeg de knoflooktenen, rozemarijn en boter toe,
wortel, ui en de fijngehakte knoflook. Doe # van het bier erbij, de mosterd,
waardoor het vlees extra smaak krijgt
komijnzaadjes, peperbollen, trek vacuüm en laat 1 nacht rusten (of doe
Bereid de mayonaise: klop de eierdooier los met de mosterd en voeg er
alle ingrediënten in een schotel, dek af en plaats 1 nacht in de koelkast).
beetje bij beetje de zonnebloemolie aan toe. Doe de scheut azijn erbij en
Verwarm de barbecue of oven op 70°C. Haal het zenuwstuk uit de zak of
schotel, leg het op een ovenschotel en laat minstens 3 u in de oven garen.
breng op smaak met peper en zout.
Bereid de salade: vermeng de olijfolie met de wijnazijn en kruid met
Bereid de pickles: snijd de stelen van de paksoi. Breng de rest van
peper en zout. Giet dit over de fijngesneden slaharten
5
het bier aan de kook en voeg de suiker en azijn erbij. Giet dit over de
paksoistelen en houd opzij.
Bereid de frieten: snijd de aardappelen in frieten en bak ze voor de
eerste keer op 140°C in ossenwit. Laat ze afkoelen en bak ze net voor het
Bereid de stoem p: schil en snijd de aardappelen in stukken, doe ze in
serveren op 190°C in ossenwit
een kookpot samen met de paksolbladeren en geplette knoflook, doe
er water bij tot alles onder staat en breng aan de kook. Eens gaar, laat
uitlekken, doe de boter erbij en vermeng.
Leg het vlees op een groot bord, doe de stoemp erbij en leg er de
pickles bij
à
De Belgische rundsector beantwoordt aan de strengste normen en
2®- ten van de sterke punten van rundvlees van bij ons zijn detalijke
a
bereidingen. De culinaire mogelijkheden ervan zijn vrijwel oneindig,
strikte regels op het vlak van kwaliteit, voedselveiligheid en
dierenwelzijn, en staat model voor de Europese vleesproductie,
es hangt af van de creativit
it van de chef! Zowel in traditionel
de meest veeleisende wereldwijd.
recepten als eigentijdse bereidingen heeft rundvlees zijn plaats.
Sa
KA
Recepten met Europees rundvlees,
Gemer vanne xwaurrerm
Recepten met Europees rundvlees,
MARK VANEUR OMR
CES
door Jean-Philippe Watteyne.
Brian vansunora
wi
door Jean-Philippe Watteyne.
ns
a
Hoya
ECHTE EN ANDERE
GEMARINEERD RUNDVLEES
AZIATISCHE STIJL
TARTAAR VAN RUND
25 MIN « GEMIDDELD + € « 4 PERS.
15 MIN (+ 2 U MARINEREN) - GEMAKKELIJK + € + 4 PERS.
400 grosbief van het ras Belgisch witblauw + 400 g vacuüm gekookte rode biet -
800 g rundvlees van het ras Belgisch witblauw + 1 knoflookteen + 1 stuk gember +
80 g kappertjes « 1 eierdooier « 1 el mosterd + 200 ml zonnebloemolie +
1flesje sojasaus (15 cl) » Lel honing - 1 el aardappelzetmeel « 1 bos jonge uien +
1 scheut azijn « fijngesnipperde sjalot + 1 ode ui « 4 radijzen « 100 g suiker +
olijfolie + Peper en zout
Voor de salade: 1 wortel « 1 handvol sojascheuten » 1 handvol sluimererwten +
2 dl azijn » 3 dl water
Bel rijstazijn
1. Snijd het rundvlees met een scherp mes in kleine dobbelsteentjes
en doe hetzelfde met de rode biet, houd beide apart.
1. Snijd de gember en knoflook in zeer kleine blokjes en giet er
Bereid de mayonaise: klop de eierdooier los met de mosterd en
de sojasaus bij.
voeg er beetje bij beetje de olie aan toe. Voeg de scheut azijn, de
2. Snijd het rundvlees in repen en bak ze kort aan in een pan met
antiaanbaklaag. Leg ze vervolgens minstens 2 uur in de marinade.
kappertjes en de fijngesnipperde sjalot erbij. breng op smaak met
peper en zout.
3. Leg de jonge uien heel even op de barbecue of kleur ze met een
Bereid de pickles: breng het water met de azijn en suiker aan de
brander. Plaats ze vervolgens 10 min in een oven op 180°C.
kook. Giet dit over de fijngesneden groenten.
4, Haal het rundvlees uit de marinade, giet de rest door een puntzeef
2. Leg de tartaar van rund op een bord met daarnaast de tartaar van
en bak de reepjes rundvlees kort aan in een beetje olijfolie.
rode biet, werk af met dezelfde smaakmakers.
5. Voeg de honing en de gezeefde marinade eraan toe. Vermeng het
aardappelzetmeel met de sojasaus en doe dit ook bij deze mengeling.
Bereid de salade: snijd de sluimererwten in reepjes en de wortel in
-@- Rundvlees van bij ons is perfect voor een gevarieerde en evenwichtige
flinterdunne plakken. Voeg de sojascheuten eraan toe en kruid met
peper en zout.
voeding. Bovendien doen onze kwekers er dagelijks alles aan om te
beantwoorden aan de uitdagingen die ons dierbaar zijn: gezondheid,
6. Snijd het vlees in stukjes en leg op een bord, met daarnaast
de salade.
duurzame ontwikkeling,
zijn, kängloopeconomie en de tevredenheid
ve
van Europa's meest veeleisende consumenten.
In deze recepten komt enkel het runderras Belgisch witblauw aan
bod, erzijn natuurlijk nog andere rassen di
m aanmerking komen
voor het bereiden van al deze gerechten. Dit zijn alvast enkele
EE
x
runderrassen die bij ons warden gekweekt: Belgisch vitblauw,
x
5:
Ontdek meer recepten op
Limousin, blonde d'Aquitaine, charolais, angus, Oostbelgisch
=
=
www.momentsauthentiques.eu
roodbont, salers …