Delhaize - Folder van 01.09.2021 tot 31.10.2021 - Pagina 126




Hier is pagina 126 van 132 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 01.09.2021 tot 31.10.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Seg,

Gener vanne ewaurerr

Sz,

Gemervannızwaurren

Recepten met Europees rundvlees,

EN MAUR VANEUR OPA

Recepten met Europees rundvlees,

door Jean-Philippe Watteyne.

&

door Jean-Philippe Watteyne.

ESA VANIEREPA

tora

=

ta

KLEIN ZENUWSTUK VAN RUND

GEBAKKEN LENDENBIEFSTUK MET KNOFLOOK,

GEMARINEERD MET BLOND BIER

ZUN VLEESJUS EN SALADE VAN SLAHARTEN

30 MIN + 3 U BAKTUD + GEMIDDELD « € « 4 PERS.

20 MIN « GEMAKKELIJK + € + 4 PERS.

1 kg Klein zenuwstuk van het ras Belgisch witblauw - Peper en zout

4 dikke stukken lendenbiefstuk van het ras Belgisch witblauw + 4 gepelde

Voor de marinade: 1 fles blond bier, type tripel 2 el graanmosterd -

knoflooktenen « 100 g boter + 1 takje rozemarijn - 1 eierdooier + 1 el mosterd -

Lel kominzaadjes « peperbollen - 1 ui + 1 wortel + 2 knoflooktenen

2 dl zonnebloemolie - 1 scheut azijn + 4 slaharten - 3 el wijnazijn +

Voor de pickles: 1 paksoi + 100 g kristalsuiker + 2 dl azijn

Gel olijfolie « 1 kg aardappelen (type bintje) - Peper en zout

=

Voor de stoemp: 500 g vastkokende aardappelen + 80 g boter + 3 knoflooktenen

Kruid de lendenbiefstukken 30 min voor het bakken met zout en bak ze

Bereid de marinade: kruid het zenuwstuk aan alle kanten, doe het in

een plastic zak voor levensmiddelen, samen met de in stukken gesneden

In een hete pan met olijfolie. Van zodra ze gebakken zijn, al naargelang

Jouw voorkeur, voeg de knoflooktenen, rozemarijn en boter toe,

wortel, ui en de fijngehakte knoflook. Doe # van het bier erbij, de mosterd,

waardoor het vlees extra smaak krijgt

komijnzaadjes, peperbollen, trek vacuüm en laat 1 nacht rusten (of doe

Bereid de mayonaise: klop de eierdooier los met de mosterd en voeg er

alle ingrediënten in een schotel, dek af en plaats 1 nacht in de koelkast).

beetje bij beetje de zonnebloemolie aan toe. Doe de scheut azijn erbij en

Verwarm de barbecue of oven op 70°C. Haal het zenuwstuk uit de zak of

schotel, leg het op een ovenschotel en laat minstens 3 u in de oven garen.

breng op smaak met peper en zout.

Bereid de salade: vermeng de olijfolie met de wijnazijn en kruid met

Bereid de pickles: snijd de stelen van de paksoi. Breng de rest van

peper en zout. Giet dit over de fijngesneden slaharten

5

het bier aan de kook en voeg de suiker en azijn erbij. Giet dit over de

paksoistelen en houd opzij.

Bereid de frieten: snijd de aardappelen in frieten en bak ze voor de

eerste keer op 140°C in ossenwit. Laat ze afkoelen en bak ze net voor het

Bereid de stoem p: schil en snijd de aardappelen in stukken, doe ze in

serveren op 190°C in ossenwit

een kookpot samen met de paksolbladeren en geplette knoflook, doe

er water bij tot alles onder staat en breng aan de kook. Eens gaar, laat

uitlekken, doe de boter erbij en vermeng.

Leg het vlees op een groot bord, doe de stoemp erbij en leg er de

pickles bij

à

De Belgische rundsector beantwoordt aan de strengste normen en

2®- ten van de sterke punten van rundvlees van bij ons zijn detalijke

a

bereidingen. De culinaire mogelijkheden ervan zijn vrijwel oneindig,

strikte regels op het vlak van kwaliteit, voedselveiligheid en

dierenwelzijn, en staat model voor de Europese vleesproductie,

es hangt af van de creativit

it van de chef! Zowel in traditionel

de meest veeleisende wereldwijd.

recepten als eigentijdse bereidingen heeft rundvlees zijn plaats.

Sa

KA

Recepten met Europees rundvlees,

Gemer vanne xwaurrerm

Recepten met Europees rundvlees,

MARK VANEUR OMR

CES

door Jean-Philippe Watteyne.

Brian vansunora

wi

door Jean-Philippe Watteyne.

ns

a

Hoya

ECHTE EN ANDERE

GEMARINEERD RUNDVLEES

AZIATISCHE STIJL

TARTAAR VAN RUND

25 MIN « GEMIDDELD + € « 4 PERS.

15 MIN (+ 2 U MARINEREN) - GEMAKKELIJK + € + 4 PERS.

400 grosbief van het ras Belgisch witblauw + 400 g vacuüm gekookte rode biet -

800 g rundvlees van het ras Belgisch witblauw + 1 knoflookteen + 1 stuk gember +

80 g kappertjes « 1 eierdooier « 1 el mosterd + 200 ml zonnebloemolie +

1flesje sojasaus (15 cl) » Lel honing - 1 el aardappelzetmeel « 1 bos jonge uien +

1 scheut azijn « fijngesnipperde sjalot + 1 ode ui « 4 radijzen « 100 g suiker +

olijfolie + Peper en zout

Voor de salade: 1 wortel « 1 handvol sojascheuten » 1 handvol sluimererwten +

2 dl azijn » 3 dl water

Bel rijstazijn

1. Snijd het rundvlees met een scherp mes in kleine dobbelsteentjes

en doe hetzelfde met de rode biet, houd beide apart.

1. Snijd de gember en knoflook in zeer kleine blokjes en giet er

Bereid de mayonaise: klop de eierdooier los met de mosterd en

de sojasaus bij.

voeg er beetje bij beetje de olie aan toe. Voeg de scheut azijn, de

2. Snijd het rundvlees in repen en bak ze kort aan in een pan met

antiaanbaklaag. Leg ze vervolgens minstens 2 uur in de marinade.

kappertjes en de fijngesnipperde sjalot erbij. breng op smaak met

peper en zout.

3. Leg de jonge uien heel even op de barbecue of kleur ze met een

Bereid de pickles: breng het water met de azijn en suiker aan de

brander. Plaats ze vervolgens 10 min in een oven op 180°C.

kook. Giet dit over de fijngesneden groenten.

4, Haal het rundvlees uit de marinade, giet de rest door een puntzeef

2. Leg de tartaar van rund op een bord met daarnaast de tartaar van

en bak de reepjes rundvlees kort aan in een beetje olijfolie.

rode biet, werk af met dezelfde smaakmakers.

5. Voeg de honing en de gezeefde marinade eraan toe. Vermeng het

aardappelzetmeel met de sojasaus en doe dit ook bij deze mengeling.

Bereid de salade: snijd de sluimererwten in reepjes en de wortel in

-@- Rundvlees van bij ons is perfect voor een gevarieerde en evenwichtige

flinterdunne plakken. Voeg de sojascheuten eraan toe en kruid met

peper en zout.

voeding. Bovendien doen onze kwekers er dagelijks alles aan om te

beantwoorden aan de uitdagingen die ons dierbaar zijn: gezondheid,

6. Snijd het vlees in stukjes en leg op een bord, met daarnaast

de salade.

duurzame ontwikkeling,

zijn, kängloopeconomie en de tevredenheid

ve

van Europa's meest veeleisende consumenten.

In deze recepten komt enkel het runderras Belgisch witblauw aan

bod, erzijn natuurlijk nog andere rassen di

m aanmerking komen

voor het bereiden van al deze gerechten. Dit zijn alvast enkele

EE

x

runderrassen die bij ons warden gekweekt: Belgisch vitblauw,

x

5:

Ontdek meer recepten op

Limousin, blonde d'Aquitaine, charolais, angus, Oostbelgisch

=

=

www.momentsauthentiques.eu

roodbont, salers …