Delhaize - Folder van 01.09.2021 tot 31.10.2021 - Pagina 53
Hier is pagina 53 van 132 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 01.09.2021 tot 31.10.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
ONZE PRODUCENTEN ACHTERNA Pi
CLAFOUTIS MET PLADIJS, BLOEMKOOL
E)
ZEETONG MEUNIÈRE, GEPANEERDE
Bl
EN VERSE GEITENKAAS
P129
WORTELEN EN TARTAARSAUS
P129
(en
dE ©
6 dl room
+ 400 g pladijsflets
125 g crottin van
+ Aschoongemaakte
100 g bloem
% bussel bladpeterselie
+ 8eieren
geitenkaas natuur
120 bloem
tongen kaliber 4
120 boter
100 g natuuryoghurt
Ya bloemkool
Le Larry
2. oliflie
3eieren
4 el olifolie
100 g mayonaise
- 8 takjes tijm
100 g parmigiano
Peper en zout
600 g wortelen
Peper en zout
40 g augurken
1 citroen
Voor de tartaarsaus:
15 g kappertjes
@ Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de bloemkool met de
150 g panko
+ % bussel lente-uitjes
Peper en zout
mandoline in fijne plakjes. Fruit ze 10 min op een matig vuurtje,
in een braadpan met de olijfolie, de geriste tijm, peper en zout.
@ Maak de tartaarsaus: hak de lente-uitjes, de peterselie,
@ Meng de bloem beetje bij beetje met de room. Roer er dan de
de augurken en de kappertjes fijn. Meng er de yoghurt en de
eieren, de geraspte parmigiano, peper en zout onder.
mayonaise onder en breng verder op smaak. Houd apart.
© Leg de helft van de vis op de bodem van een grote
© Verwarm de oven voor op 220°C. Meng de eieren met peper
ovenschaal en bedek hem met de helft van de bloemkool.
en zout. Snijd de wortelen in 4 tot dikke staafjes. Rol ze door
Herhaal dezelfde stappen. Bestrooi met grofverkruimelde
de bloem, dompel ze in de losgeklopte eieren en haal ze ten
geitenkaas en giet er de room met eieren bovenop. Schuif
slotte door de panko. Bedek de ovenplaat met bakpapier, schik
50 min in de oven.
erde wortelen op, besprenkel ze met olijfolie en bak ze 15 min
@ Dien warm op met een slaatje.
goudbruin in de oven.
© Haal de tongen door de bloem en schud er de overtollige
% Restjes gekookte groenten in de koelkast? Gebruik ze gerust in plaats van
5
bloem af. Bak ze goudbruin in grote braadpannen met de helft
de bloemkool.
van de hete boter. Draai ze na 3 à 4 min om en voegde rest van
VOEDINGSWAARDEN PER 100 6
de boter toe. Kruid met peper, zout en bak nog 3 à 4 min.
ENERGIE 807 KJ/ 194 KCAL | VETTEN 15,26 | VERZADIGDE VETZUREN 776
@ Serveer de zeetongen met de wortelen, de tartaarsaus
KOOLHYDRATEN 5,36 | SUIKERS 1,36 | VEZELS 086 | EIWITTEN 8,76 | ZOUT 0,36
en citroenpartjes. Geef er eventueel natuuraardappelen of
puree bij.
Haal de vis altijd op het allerlaatst door de bloem,
anders wordt de bloem vochtig.
RILLETTES VAN ROG MET KAASWRONGEL
E)
VOEDING SWAARDEN PER 100 6
ENERGIE 840 KJ / 202KCAL | VETTEN 13,56 | VERZADIGDE VETZUREN 4,96
25 MIN
GEMAKKELIJK © €£
4 À8 PERS.
P12
(as
KOOLHYORATEN 12,56 | SUIKERS2,56 | VEZELS146 | EIWITTEN 6,86 | ZOUT 0,46
eo
+ 400 g rogvleugels
Bakjes bieslook
20 g augurken
+ 2iente-uitjes
250 g Verse
1 el kappertjes
+ % biocitroen
kaas’ Werbomont
2 el olffalie
% bussel dille
(kaaswrongel)
Peper en zout
@ Dompel de rogvleugels in een grote pot kokend water.
Haal de pan meteen van het vuur en laat 3 à 4 min rusten
(naargelang de grootte van de vis). Giet af, spoel onder koud
water en laat afkoelen.
En wat doe je
Wat maak je
@ Hak de lente-uitjes, de zeste van de halve citroen, de dille,
de bieslook, de augurken en de kappertjes fijn. Doe alles in
met de restjes vis?
met de graten?
een slakom.
Verkruimel ze en voeg ze
Je kunt er visfumet mee
© verwijder het vel van de rogvleugels en verkruimel de vis.
toe aan een quiche (met
maken (laat de graten
sudderen in boter met
Meng de verkruimelde vis, de kaaswrongel, het citroensap
prei of spinazie).
(naar eigen smaak), de olijfolie, peper en zout met de andere
Of maak er een brandade
ui en een kruidentuiltje,
ingrediënten in de slakom.
mee (warm de vis op
zet ze onder met Y witte
© Dien koel op als voorgerecht. Geef er geroosterd brood en
in een beetje melk met
wijn en Ys water, laat de
een slaatje bij. Ook leuk als aperitiefhapje, op toasties.
knoflook, voeg gekookte
bouillon tot % reduceren
aardappelen toe en plet
en zeef je fumet).
Schil
oenzeste altijd zo dun mogelijk: het wit gedeelte smaakt bitter
Iles samen). Of maal
en ven
je dus best!
er een vissalade van met
VOEDINGSWAARDEN PER 100 6
een lepel mayonaise.
ENERGIE 483 KJ/ 115 KCAL | VETTEN 6,56 | VERZADIGDE VETZUREN 246
KOOLHYDRATEN 176 | SUIKERS 1,26 | VEZELS 04G | EIWITTEN 12,36 | ZOUT 046
53