Delhaize - Folder van 01.09.2021 tot 31.10.2021 - Pagina 53




Hier is pagina 53 van 132 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 01.09.2021 tot 31.10.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

ONZE PRODUCENTEN ACHTERNA Pi

CLAFOUTIS MET PLADIJS, BLOEMKOOL

E)

ZEETONG MEUNIÈRE, GEPANEERDE

Bl

EN VERSE GEITENKAAS

P129

WORTELEN EN TARTAARSAUS

P129

(en

dE ©

6 dl room

+ 400 g pladijsflets

125 g crottin van

+ Aschoongemaakte

100 g bloem

% bussel bladpeterselie

+ 8eieren

geitenkaas natuur

120 bloem

tongen kaliber 4

120 boter

100 g natuuryoghurt

Ya bloemkool

Le Larry

2. oliflie

3eieren

4 el olifolie

100 g mayonaise

- 8 takjes tijm

100 g parmigiano

Peper en zout

600 g wortelen

Peper en zout

40 g augurken

1 citroen

Voor de tartaarsaus:

15 g kappertjes

@ Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de bloemkool met de

150 g panko

+ % bussel lente-uitjes

Peper en zout

mandoline in fijne plakjes. Fruit ze 10 min op een matig vuurtje,

in een braadpan met de olijfolie, de geriste tijm, peper en zout.

@ Maak de tartaarsaus: hak de lente-uitjes, de peterselie,

@ Meng de bloem beetje bij beetje met de room. Roer er dan de

de augurken en de kappertjes fijn. Meng er de yoghurt en de

eieren, de geraspte parmigiano, peper en zout onder.

mayonaise onder en breng verder op smaak. Houd apart.

© Leg de helft van de vis op de bodem van een grote

© Verwarm de oven voor op 220°C. Meng de eieren met peper

ovenschaal en bedek hem met de helft van de bloemkool.

en zout. Snijd de wortelen in 4 tot dikke staafjes. Rol ze door

Herhaal dezelfde stappen. Bestrooi met grofverkruimelde

de bloem, dompel ze in de losgeklopte eieren en haal ze ten

geitenkaas en giet er de room met eieren bovenop. Schuif

slotte door de panko. Bedek de ovenplaat met bakpapier, schik

50 min in de oven.

erde wortelen op, besprenkel ze met olijfolie en bak ze 15 min

@ Dien warm op met een slaatje.

goudbruin in de oven.

© Haal de tongen door de bloem en schud er de overtollige

% Restjes gekookte groenten in de koelkast? Gebruik ze gerust in plaats van

5

bloem af. Bak ze goudbruin in grote braadpannen met de helft

de bloemkool.

van de hete boter. Draai ze na 3 à 4 min om en voegde rest van

VOEDINGSWAARDEN PER 100 6

de boter toe. Kruid met peper, zout en bak nog 3 à 4 min.

ENERGIE 807 KJ/ 194 KCAL | VETTEN 15,26 | VERZADIGDE VETZUREN 776

@ Serveer de zeetongen met de wortelen, de tartaarsaus

KOOLHYDRATEN 5,36 | SUIKERS 1,36 | VEZELS 086 | EIWITTEN 8,76 | ZOUT 0,36

en citroenpartjes. Geef er eventueel natuuraardappelen of

puree bij.

Haal de vis altijd op het allerlaatst door de bloem,

anders wordt de bloem vochtig.

RILLETTES VAN ROG MET KAASWRONGEL

E)

VOEDING SWAARDEN PER 100 6

ENERGIE 840 KJ / 202KCAL | VETTEN 13,56 | VERZADIGDE VETZUREN 4,96

25 MIN

GEMAKKELIJK © €£

4 À8 PERS.

P12

(as

KOOLHYORATEN 12,56 | SUIKERS2,56 | VEZELS146 | EIWITTEN 6,86 | ZOUT 0,46

eo

+ 400 g rogvleugels

Bakjes bieslook

20 g augurken

+ 2iente-uitjes

250 g Verse

1 el kappertjes

+ % biocitroen

kaas’ Werbomont

2 el olffalie

% bussel dille

(kaaswrongel)

Peper en zout

@ Dompel de rogvleugels in een grote pot kokend water.

Haal de pan meteen van het vuur en laat 3 à 4 min rusten

(naargelang de grootte van de vis). Giet af, spoel onder koud

water en laat afkoelen.

En wat doe je

Wat maak je

@ Hak de lente-uitjes, de zeste van de halve citroen, de dille,

de bieslook, de augurken en de kappertjes fijn. Doe alles in

met de restjes vis?

met de graten?

een slakom.

Verkruimel ze en voeg ze

Je kunt er visfumet mee

© verwijder het vel van de rogvleugels en verkruimel de vis.

toe aan een quiche (met

maken (laat de graten

sudderen in boter met

Meng de verkruimelde vis, de kaaswrongel, het citroensap

prei of spinazie).

(naar eigen smaak), de olijfolie, peper en zout met de andere

Of maak er een brandade

ui en een kruidentuiltje,

ingrediënten in de slakom.

mee (warm de vis op

zet ze onder met Y witte

© Dien koel op als voorgerecht. Geef er geroosterd brood en

in een beetje melk met

wijn en Ys water, laat de

een slaatje bij. Ook leuk als aperitiefhapje, op toasties.

knoflook, voeg gekookte

bouillon tot % reduceren

aardappelen toe en plet

en zeef je fumet).

Schil

oenzeste altijd zo dun mogelijk: het wit gedeelte smaakt bitter

Iles samen). Of maal

en ven

je dus best!

er een vissalade van met

VOEDINGSWAARDEN PER 100 6

een lepel mayonaise.

ENERGIE 483 KJ/ 115 KCAL | VETTEN 6,56 | VERZADIGDE VETZUREN 246

KOOLHYDRATEN 176 | SUIKERS 1,26 | VEZELS 04G | EIWITTEN 12,36 | ZOUT 046

53