Delhaize - Folder van 01.09.2021 tot 31.10.2021 - Pagina 45




Hier is pagina 45 van 132 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 01.09.2021 tot 31.10.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

VANDAAG Koop ik … B

AZIATISCHE SPARERIBS EN SLAATJE

GEBAKKEN ZALM, GROENE GROENTEN

VAN KROKANTE GROENTEN

EN PISTACHENOTENPESTO

%

P123

ea

eo

» 1,2 kg kleine varkensribben

Voor de salade:

» 600 g zalmfilet zonder vel

Voor de pesto:

natuur

+ 2 grote wortelen

=

=

+ 200 g extra fine

+ 25 grucola

« sojasaus (naar elzen smaak)

« 1 komkommer

prinsessenboontjes

1 bussel basilicum

Voor de marinade:

+ a bussel radijzen

=

« L bussel groene asperges

+ 50 g gepelde pistachenoten

+ Acitroengrasstengels

+ 2lente-uites

Bourne

« L courgette

+ 50 g parmigiano

+ Lrode peper

+ 1 limoen

+ 100 g kerstomaten

+ 8clolifolie

+ 8cm gember

+ 50 mik van geroosterde

« 1 kleine rode ui

+ Peperen zout

« 4 limoenen

‘en gezouten pinda's en

+ Selolfdie

+ del honing

cashewnoten

- Peper en zout

+ 4el barbecuesaus

+ 1 bussel koriander

FINESSE

CHARDONNAY

+ del ketchup

+ 2elolifolie

Zuid-Afrika

@ Breng een grote kookpot gezouten water

« Lel mosterd

Danie De Wet wordt ook wel

aan de kook. Breek het harde uiteinde van de

« Gel ‘Sweetened chilisaus’

de chardonnaypaus’ van

asperges en schil ze (optioneel). Snijd de courgette

+ Gel sojasaus

Zuid-Afrika genoemd. Met recht

overlangs in 4, ontpit en snijd in stukken. Maak de

en reden, want deze droge,

prinsessenboontjes schoon. Kook alle groenten

© Maak de marinade: verwijder de 2 buitenste

frisse en fruitige chardonnay

3 à 5 min in kokend water (ze moeten al dente zijn)

lagen van de citroengrasstengels en snijd het hart

met een licht limoenaroma is

in fijne schijfjes. Hak de ontpitte rode peper fijn.

een echte verwennerij Een eng

en laat ze meteen in ijskoud water schrikken.

@ Maak de pesto: hak de pistachenoten in de

Doe alles in een grote ovenschaal, met het sap van

verfijnde verwennerij bovendien,

beker van de hakmolen tot kruimels. Mixer dan

de limoenen. Rasp de ongeschilde gember grof en

voor een groot gezelschap!

de olijfolie, het basilicum en de rucola onder.

pers met de vingers het sap uit de pulp, boven de

schaal. Voeg de andere ingrediënten toe en meng.

Giet het mengsel in een kom, doe er de geraspte

parmigiano bij, meng en breng verder op smaak.

Bestrijk het vlees langs alle kanten met marinade,

© snijd de rode ui in plakjes en snijd de

dek de schaal af en laat minstens 1 u in de koelkast

marineren.

kerstomaten in 2.

© Verwarm een antiaanbakpan op een vrij hoog

@ Verwarm de oven voor op 220°C. Schuif de

vuur. Smeer de zalm met 2 el olijfolie in en leg hem,

spareribs in de oven, verlaag de temperatuur

in de hete braadpan. Draai de vis na 2 min om en

na 10 min tot 150°C en laat nog 25 min bakken.

bak hem nog 1 min. Kruid met peper en zout.

Besprenkel het vlees intussen af en toe en draai

@ Fruit de groenten intussen kort met de rest van

het om.

Snijd de komkommer en de wortelen met een

rn.

de olijfolie in een grote braadpan, om ze even op te

antie

warmen. Kruid met peper en zout.

dunschiller in fijne plakjes, Snijd de radijzen in

CHARDONNAT

fijne schi

jes. Snipper de afgesneden lente-uitjes

@ Serveer de zalm met de groenten, werk af met

de tomaten en de plakjes ui (+ eventueel enkele

in fijne lange slierten. Meng ze voorzichtig met de

olijfolie. Voeg de korianderblaadjes toe, samen met

blaadjes rucola en basilicum). Geef er geprakte

aardappelen met olijfolie bij en zet de pesto apart

de mix van pinda's en cashewnoten.

@ Serveer de spareribs met het slaatje en partjes

US

optafel.

limoen. Geef er basmatirijst bij en zet sojasaus op

®- taat de zalm 30 min op voorhand uit de koelkast voor

tafel zodat ieder naar eigen wens de rijst en het

CHARDONNAY 2019

een perfecte garing.

ALESSANDRO BERSELLI

halië

VOEDINGSWAARDEN PER 100 G

slaatje op smaak kan brengen.

Harmonieue wite wijn

- Bestrooi alles eventueel met zachte chilivokken en/of

ENERGIE 626 KJ/ 151 KCAL | VETTEN 11,96 | VERZADIGDE VETZUREN 2,36

op basis van chardonnay

KOOLIVDRATEN 246 | SUKERS1AGG | VEZELS1,66 | EMITTEN 85 G | ZOUT 0/16

gehakte verse rode peper.

uit Trentino, tal. Zijn

minerale, kuidige aroma's

VOEDINGSWAARDEN PER 100 G

ENERGIE 527 KI /127KCAL | VETTENB1G | VERZADIGDE VETZUREN 1,66

doen het perfect bij

KOOLHYDRATEN 4,16 | SUKERS28 6 | VEZELS1G | EIWITTEN 916 | ZOUT0,46

(gegrilde) vis en pasta.

ONS VAKMANSCHAP DRINK JE MET VERSTAND.

45