Delhaize - Folder van 01.09.2021 tot 31.10.2021 - Pagina 37
Hier is pagina 37 van 132 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 01.09.2021 tot 31.10.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
VANDAAG Koop IK ... HPA
Verwerk
LAMSBOUT MET KNOFLOOK,
PRINSESSENBOONTJES EN
de gehalveerde,
E
=
GEKARAMELLISEERDE UIEN
Inalink
in
ga
PUS
en heerlijke dip.
800
+ Llamsbout (1 kg)
+ 3eloljfolie
+ Atakfestiim
+ Averse
Peper
« Zel balsamicoazijn
Knoflookbollen
+ Fleur de sel
+ Lelkristalsuiker
+ 2tahjes rozemarin
Voor de groenten:
+ 3eloljflie
+ 2'tahjes verse
+ 400 g extra fijne
+ Peperen zout
oregano
prinsessenboontjes
+ Atakjes tim
+ Zuien
eN
© Verwarm de oven voor op 240°C. Doe de lamsbout
in een ovenschaal en masseer hem met 2 el olijfolie en
fleur de sel. Snijd het vlees hier en daar in, prik kleine
IN
teentjes knoflook in de inkepingen en bedek alles
met de takjes rozemarijn, oregano en tijm. Snijd de
knoflookbollen horizontaal in 2, smeer ze lichtjes in
À
met olijfolie en schik ze rond de lamsbout. Kruid met
|
N
peper en schuif in de oven. Verlaag de temperatuur
na 15 min tot 180°C en laat naar eigen smaak nog
20 à 25 min braden (10 à 12 min/kg, bovenop de
\
u
eerste 15 min).
A
@ Maak de groenten: fruit de fijngesnipperde uien,
hed
[2
de tijm en de olijfolie 2 min in een braadpan. Zet het
Le
deksel op de pan en laat 15 min op een zacht vuurtje
slinken. Haal het deksel van de pan en laat nog 10 min
garen, tot de uien goudbruin en zacht zijn. Bestrooi met
7
4
suiker, besprenkel met azijn en laat karamelliseren.
Kruid met peper en zout.
k
© Kook intussen de prinsessenboontjes + 5 min in
kokend gezouten water (ze moeten al dente zijn) en
|
laat ze meteen in ijskoud water schrikken. Voeg ze net
9
voor het opdienen aan de uien toe en fruit alles om de
>
groenten even op te warmen.
4
© Leg de lamsbout op een plank, bedek hem met
aluminiumpapier en laat hem 5 à 10 min rusten. Snijd
‚gi
}
het vlees evenwijdig met de bout in sneetjes en serveer
het met de groenten. Geef er krieltjes uit de oven bij of
Li
een gratin dauphinois.
ON
IS
Draai de lamsbout 1 keer om tijdens de rusttijd, zo kunnen
PS
de sappen zich mooi homogeen verdelen en is het vlees
lekker sappig.
VOEDINGSWAARDEN PER 100 6
ENERGIE 4T KJ /113KCAL | VETTEN5,96 | VERZAOIGDE VETZUREN 16
KOOLHYORATEN3,96 | SUIKERS2,66 | VEZELS166 | EWITTEN 10,76 | ZOUTO,26
av
37