Delhaize - Folder van 01.09.2021 tot 31.10.2021 - Pagina 37




Hier is pagina 37 van 132 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 01.09.2021 tot 31.10.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

VANDAAG Koop IK ... HPA

Verwerk

LAMSBOUT MET KNOFLOOK,

PRINSESSENBOONTJES EN

de gehalveerde,

E

=

GEKARAMELLISEERDE UIEN

Inalink

in

ga

PUS

en heerlijke dip.

800

+ Llamsbout (1 kg)

+ 3eloljfolie

+ Atakfestiim

+ Averse

Peper

« Zel balsamicoazijn

Knoflookbollen

+ Fleur de sel

+ Lelkristalsuiker

+ 2tahjes rozemarin

Voor de groenten:

+ 3eloljflie

+ 2'tahjes verse

+ 400 g extra fijne

+ Peperen zout

oregano

prinsessenboontjes

+ Atakjes tim

+ Zuien

eN

© Verwarm de oven voor op 240°C. Doe de lamsbout

in een ovenschaal en masseer hem met 2 el olijfolie en

fleur de sel. Snijd het vlees hier en daar in, prik kleine

IN

teentjes knoflook in de inkepingen en bedek alles

met de takjes rozemarijn, oregano en tijm. Snijd de

knoflookbollen horizontaal in 2, smeer ze lichtjes in

À

met olijfolie en schik ze rond de lamsbout. Kruid met

|

N

peper en schuif in de oven. Verlaag de temperatuur

na 15 min tot 180°C en laat naar eigen smaak nog

20 à 25 min braden (10 à 12 min/kg, bovenop de

\

u

eerste 15 min).

A

@ Maak de groenten: fruit de fijngesnipperde uien,

hed

[2

de tijm en de olijfolie 2 min in een braadpan. Zet het

Le

deksel op de pan en laat 15 min op een zacht vuurtje

slinken. Haal het deksel van de pan en laat nog 10 min

garen, tot de uien goudbruin en zacht zijn. Bestrooi met

7

4

suiker, besprenkel met azijn en laat karamelliseren.

Kruid met peper en zout.

k

© Kook intussen de prinsessenboontjes + 5 min in

kokend gezouten water (ze moeten al dente zijn) en

|

laat ze meteen in ijskoud water schrikken. Voeg ze net

9

voor het opdienen aan de uien toe en fruit alles om de

>

groenten even op te warmen.

4

© Leg de lamsbout op een plank, bedek hem met

aluminiumpapier en laat hem 5 à 10 min rusten. Snijd

‚gi

}

het vlees evenwijdig met de bout in sneetjes en serveer

het met de groenten. Geef er krieltjes uit de oven bij of

Li

een gratin dauphinois.

ON

IS

Draai de lamsbout 1 keer om tijdens de rusttijd, zo kunnen

PS

de sappen zich mooi homogeen verdelen en is het vlees

lekker sappig.

VOEDINGSWAARDEN PER 100 6

ENERGIE 4T KJ /113KCAL | VETTEN5,96 | VERZAOIGDE VETZUREN 16

KOOLHYORATEN3,96 | SUIKERS2,66 | VEZELS166 | EWITTEN 10,76 | ZOUTO,26

av

37