Delhaize - Folder van 01.09.2021 tot 31.10.2021 - Pagina 21




Hier is pagina 21 van 132 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 01.09.2021 tot 31.10.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

PROEF HET SEIZOEN HPA

LASAGNEROLLETJES

Bl

RÜSTI'S MET COURGETTES

COURGETTEGRATIN MET BRIE

E)

EN GEROOKTE FOREL

W

© 20 MIN + 30 MIN BAKTIJD

EMAKKELUK

MET COURGETTES EN RAUWE HAM 7.177

P.121

P12

eoa

ós) ® &

Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd

Snijd 4 courgettes met de mandoline of

Schil 2 grote bloemige aardappelen.

4 courgettes met de mandoline in

een dunschiller in heel fijne, lange plakjes.

fijne, lange plakjes. Snijd 400 g brie in

Smeer ze in met olijfolie (4 el), kruid

Rasp ze op een natte en goed

uitgewrongen keukendoek. Rasp ook

sneetjes. Maak de gratin: schik afwisselend

ze met peper en zout. Gril ze kort op een

2 kleine courgettes. Sluit de keukendoek

een laag brie en een laag courgettes

hete grill. Kook 12 verse lasagnevellen

gedurende 3 min in kokend gezouten

tot een strakke bundel en pers er zoveel

(lichtjes gezouten en gepeperd) in een

mogelijk vocht uit. Doe alles in een slakom,

grote ovenschaal. Meng 2 eidooiers

water met 2 el olijfolie. Giet ze af en spoel

ze onder koud water. Snijd 3 lasagnevellen

voeg 2 eidooiers, 1 gehakte bussel

met 2 dl room, peper, zout en geraspte

bieslook en 50 g geraspte parmigiano

nootmuskaat. Overgiet er de gratin mee,

in 2. Schik ze lichtjes overlappend op

een rijtje om een lange strook te vormen.

toe. Kruid royaal met peper, met zout en

bestrooi hem met 4 el ‘Zout & azijn’

meng Verdeel de bereiding in 4 porties.

zadenmix en bak hem 30 min in de oven.

Bedek de lasagnestrook volledig met

Dien warm op, als hoofdgerecht, en geef er

gegrilde courgetteplakjes, besmeer ze met

leg elke portie in een met olijfolie

(4x3 el) geoliede kleine antiaanbakpan

een slaatje bij.

M van 400 g formaggio tapenade en

VOEDINGSWAARDEN PER 100 G

leg er van 300 g prosciutto crudo

en druk goed aan om rôstis te vormen.

Bak ze 10 min goudbruin op een zacht

ENERGIE 651 KJ /157 KCAL | VETTEN 1350

artigianale Rosa dell'Angelo bovenop.

VERZADIGDE VETZUREN 8,46 | KOOLHYDRATEN 2,46

Voeg basilicumblaadjes toe en rol op.

vuurtje, draai ze om en bak ze nog 5 min.

SUIKERS 26 | VEZELS126 | EIWITTEN 5,86 | ZOUT 046

Dresseer de rösti's op de borden, verdeel

Maak 4 rolletjes op dezelfde manier en

dresseer ze op de borden. Bestrooi met

er 250 g gerookte forelfilets over en

schep er een toefje mierikswortel met

50 g grofgeraspte parmigiano, werk

room bovenop (pot van 100 g). Werk af

af met basilicum, besprenkel met een

scheutje olijfolie en serveer.

met partjes citroen, takjes tijm en roze

peper. Dien meteen op.

fi

:

Liever de warme versie? Leg de rolletjes in een

ZOETE COURGETTECAKE

8)

ovenschaal, bedek ze met bakpapier en schuit

Y- Heb je maar kleine braadpan? Houd de

eerste rösti’s in de oven warm terwijl je

EN CITROENGLAZUUR

P.129

ze 15 min in de oven, op 180°C.

VOEDINGSWAARDEN PER 100 6

de volgende bake.

VOEDINGSWAARDEN PER 100 6

ENERGIE 764 KJ / 184 KCAL | VETTEN 13,96

ENERGIE 539 KJ /129 KCAL | VETTEN 856

VERZADIGDE VETZUREN 36 | KOOLHYDRATEN 76

SUIKERS 1,36 | VEZELS1,56 | EIWITTEN 6,96 | ZOUT 0,96

VERZADIGDE VET ZUREN 246 | KOOLHYDRATEN 4,76

SUIKERS 136 | VEZELS 16 | HWITTEN 2,66 | ZOUT 076

Verwarm de oven voor op 180°C.

Meng 200 g malse boter met 200 g

kristalsuiker en voeg er dan 4 eieren,

300 g zelfrijzende bloem en 1 snufje

GEVULDE COURGETTES MET LAM, RIJST EN FETA

W

zout aan toe. Meng alles met een garde

© 20 MIN + 35 MIN BAKTIJD © GEMAKKELIJK © €€

4 PERS.

P.121

tot een homogeen deeg. Rasp 1 courgette

op een natte en goed uitgewrongen

om © ©

keukendoek. Sluit de keukendoek tot een

Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd 2 grote courgettes overlangs in 2. Hol ze

strakke bundel en pers er zoveel mogelijk

vocht uit. Schep de geraspte courgette

met een (parisiennellepel uit en hak het vruchtvlees grof. Voeg 600 g lamsgehakt

zonder kruiden, 250 g voorgekookte langkorrelrijst Uncle Ben's, 1 ei,

bij het deeg, samen met de fijngeraspte

200 g verkruimelde feta, 1 zakje kruidenmix ‘Pitta’ van het gamma WORLD

zeste van % biocitroen. Bekleed een

van Delhaize (20 g) en de gehakte blaadjes van 4 takjes munt toe. Kneed grondig en

cakevorm met bakpapier giet er het deeg

breng verder op smaak. Verdeel de bereiding over de halve courgettes, druk ze goed aan

in en bak lu in de oven. Ontvorm de cake

en schuif 35 min in de oven. Rasp 1 kleine courgette en meng ze met 500 g Griekse

en laat hem op een taartrooster afkoelen.

yoghurt, 1 geperst teentje knoflook, / gehakte bussel koriander, peper en zout.

Meng 1 potje citroenyoghurt (125 g) en

Bestrooi de gevulde courgettes met de overgebleven Y» gehakte bussel koriander,

100 g bloemsuiker. Voeg naar eigen

besprenkel ze met een scheutje olijfolie en serveer ze. Geef er wat saus bij, werk af met

smaak een beetje vers citroensap en/of

takjes munt en partjes citroen.

fijngeraspte zeste van een biocitroen toe.

Overgiet de cake net voor het opdienen

Snijd het bolle deel van de halve courgettes een beetje weg vóór je ze vult,

7

met glazuur.

zo blijven ze mocî stabiel.

VOEDINGSWAARDEN PER 100 6

VOEDING SWAARDEN PER 100 6

ENERGIE 1209 KJ / 28BKCAL | VETTEN 1350

ENERGIE 610 KJ /146 KCAL | VETTEN BG | VERZADIGDE VETZUREN 3,36

VERZADIGDE VETZUREN 8,36 | KOOLHYDRATEN 36,16

KOOLHYDRATEN 10,66 | SUIKERS 0,66 | VEZELSO,6G | EIWITTEN 8,26 | ZOUT 0,56

SUIKERS 226 | VEZELS 0,96 | EIWITTEN 4,86 | ZOUT 0,56

21