Delhaize - Folder van 01.09.2021 tot 31.10.2021 - Pagina 21
Hier is pagina 21 van 132 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 01.09.2021 tot 31.10.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
PROEF HET SEIZOEN HPA
LASAGNEROLLETJES
Bl
RÜSTI'S MET COURGETTES
COURGETTEGRATIN MET BRIE
E)
EN GEROOKTE FOREL
W
© 20 MIN + 30 MIN BAKTIJD
EMAKKELUK
MET COURGETTES EN RAUWE HAM 7.177
P.121
P12
eoa
ós) ® &
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd
Snijd 4 courgettes met de mandoline of
Schil 2 grote bloemige aardappelen.
4 courgettes met de mandoline in
een dunschiller in heel fijne, lange plakjes.
fijne, lange plakjes. Snijd 400 g brie in
Smeer ze in met olijfolie (4 el), kruid
Rasp ze op een natte en goed
uitgewrongen keukendoek. Rasp ook
sneetjes. Maak de gratin: schik afwisselend
ze met peper en zout. Gril ze kort op een
2 kleine courgettes. Sluit de keukendoek
een laag brie en een laag courgettes
hete grill. Kook 12 verse lasagnevellen
gedurende 3 min in kokend gezouten
tot een strakke bundel en pers er zoveel
(lichtjes gezouten en gepeperd) in een
mogelijk vocht uit. Doe alles in een slakom,
grote ovenschaal. Meng 2 eidooiers
water met 2 el olijfolie. Giet ze af en spoel
ze onder koud water. Snijd 3 lasagnevellen
voeg 2 eidooiers, 1 gehakte bussel
met 2 dl room, peper, zout en geraspte
bieslook en 50 g geraspte parmigiano
nootmuskaat. Overgiet er de gratin mee,
in 2. Schik ze lichtjes overlappend op
een rijtje om een lange strook te vormen.
toe. Kruid royaal met peper, met zout en
bestrooi hem met 4 el ‘Zout & azijn’
meng Verdeel de bereiding in 4 porties.
zadenmix en bak hem 30 min in de oven.
Bedek de lasagnestrook volledig met
Dien warm op, als hoofdgerecht, en geef er
gegrilde courgetteplakjes, besmeer ze met
leg elke portie in een met olijfolie
(4x3 el) geoliede kleine antiaanbakpan
een slaatje bij.
M van 400 g formaggio tapenade en
VOEDINGSWAARDEN PER 100 G
leg er van 300 g prosciutto crudo
en druk goed aan om rôstis te vormen.
Bak ze 10 min goudbruin op een zacht
ENERGIE 651 KJ /157 KCAL | VETTEN 1350
artigianale Rosa dell'Angelo bovenop.
VERZADIGDE VETZUREN 8,46 | KOOLHYDRATEN 2,46
Voeg basilicumblaadjes toe en rol op.
vuurtje, draai ze om en bak ze nog 5 min.
SUIKERS 26 | VEZELS126 | EIWITTEN 5,86 | ZOUT 046
Dresseer de rösti's op de borden, verdeel
Maak 4 rolletjes op dezelfde manier en
dresseer ze op de borden. Bestrooi met
er 250 g gerookte forelfilets over en
schep er een toefje mierikswortel met
50 g grofgeraspte parmigiano, werk
room bovenop (pot van 100 g). Werk af
af met basilicum, besprenkel met een
scheutje olijfolie en serveer.
met partjes citroen, takjes tijm en roze
peper. Dien meteen op.
fi
:
Liever de warme versie? Leg de rolletjes in een
ZOETE COURGETTECAKE
8)
ovenschaal, bedek ze met bakpapier en schuit
Y- Heb je maar kleine braadpan? Houd de
eerste rösti’s in de oven warm terwijl je
EN CITROENGLAZUUR
P.129
ze 15 min in de oven, op 180°C.
VOEDINGSWAARDEN PER 100 6
de volgende bake.
VOEDINGSWAARDEN PER 100 6
ENERGIE 764 KJ / 184 KCAL | VETTEN 13,96
ENERGIE 539 KJ /129 KCAL | VETTEN 856
VERZADIGDE VETZUREN 36 | KOOLHYDRATEN 76
SUIKERS 1,36 | VEZELS1,56 | EIWITTEN 6,96 | ZOUT 0,96
VERZADIGDE VET ZUREN 246 | KOOLHYDRATEN 4,76
SUIKERS 136 | VEZELS 16 | HWITTEN 2,66 | ZOUT 076
Verwarm de oven voor op 180°C.
Meng 200 g malse boter met 200 g
kristalsuiker en voeg er dan 4 eieren,
300 g zelfrijzende bloem en 1 snufje
GEVULDE COURGETTES MET LAM, RIJST EN FETA
W
zout aan toe. Meng alles met een garde
© 20 MIN + 35 MIN BAKTIJD © GEMAKKELIJK © €€
4 PERS.
P.121
tot een homogeen deeg. Rasp 1 courgette
op een natte en goed uitgewrongen
om © ©
keukendoek. Sluit de keukendoek tot een
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd 2 grote courgettes overlangs in 2. Hol ze
strakke bundel en pers er zoveel mogelijk
vocht uit. Schep de geraspte courgette
met een (parisiennellepel uit en hak het vruchtvlees grof. Voeg 600 g lamsgehakt
zonder kruiden, 250 g voorgekookte langkorrelrijst Uncle Ben's, 1 ei,
bij het deeg, samen met de fijngeraspte
200 g verkruimelde feta, 1 zakje kruidenmix ‘Pitta’ van het gamma WORLD
zeste van % biocitroen. Bekleed een
van Delhaize (20 g) en de gehakte blaadjes van 4 takjes munt toe. Kneed grondig en
cakevorm met bakpapier giet er het deeg
breng verder op smaak. Verdeel de bereiding over de halve courgettes, druk ze goed aan
in en bak lu in de oven. Ontvorm de cake
en schuif 35 min in de oven. Rasp 1 kleine courgette en meng ze met 500 g Griekse
en laat hem op een taartrooster afkoelen.
yoghurt, 1 geperst teentje knoflook, / gehakte bussel koriander, peper en zout.
Meng 1 potje citroenyoghurt (125 g) en
Bestrooi de gevulde courgettes met de overgebleven Y» gehakte bussel koriander,
100 g bloemsuiker. Voeg naar eigen
besprenkel ze met een scheutje olijfolie en serveer ze. Geef er wat saus bij, werk af met
smaak een beetje vers citroensap en/of
takjes munt en partjes citroen.
fijngeraspte zeste van een biocitroen toe.
Overgiet de cake net voor het opdienen
Snijd het bolle deel van de halve courgettes een beetje weg vóór je ze vult,
7
met glazuur.
zo blijven ze mocî stabiel.
VOEDINGSWAARDEN PER 100 6
VOEDING SWAARDEN PER 100 6
ENERGIE 1209 KJ / 28BKCAL | VETTEN 1350
ENERGIE 610 KJ /146 KCAL | VETTEN BG | VERZADIGDE VETZUREN 3,36
VERZADIGDE VETZUREN 8,36 | KOOLHYDRATEN 36,16
KOOLHYDRATEN 10,66 | SUIKERS 0,66 | VEZELSO,6G | EIWITTEN 8,26 | ZOUT 0,56
SUIKERS 226 | VEZELS 0,96 | EIWITTEN 4,86 | ZOUT 0,56
21