Delhaize - Folder van 01.09.2021 tot 31.10.2021 - Pagina 43




Hier is pagina 43 van 132 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 01.09.2021 tot 31.10.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

VANDAAG Koop ik … B

GEBRADEN KIP MET CURRY, PRUIMENCOMPOTE

KABELJAUWHAASJE MET GEROOSTERDE

EN KRIELTJES MET PARMIGIANO

GROENTEN, ANSJOVIS, APPELKAPPERTJES

© 30MIN © GEMAKKELIJK © EE:

A 4 PERS.

Bl

P.129

oo

oa

+ kp ‘CogArdenne’

Voor de pruimencompote:

Voor de krieltjes met

+ 600 gkabeljaunhaasje

+ 2takjes rozemarin

+ 2takjes rozemarijn

« Lg pruimen

parmigiano:

+ 30 g ansjovisfilets in olie

+ Atakjes tim

+ 6takjes tm

+ Zrode uien

« Lkg kleine krietjes

« el olijfolie

+ Atakjes tim

+ 60 g parmigiano

+ courgettes

+ 3 olifolie

» 4el kristalsuiker

+ 1 venkelknol

+ 50 boter

+ 3el ‘Curry Madras’ Market

+ Atakjes tim

+ 75 g zwarte kalamonoliven

+ Peper en zout

Fresh

+ 2elolffolie

+ 2elohjfolie

+ Peper enzout

- Paper

+ 50 g appelkappertjes

© Verwarm de oven voorop 220°C. Meng de olijfolie met de curry, peper

© Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de

courgettes overlangs in 4 en de venkel in fijne

en zout. Smeer de kip in met dit mengsel, masseer ze en voeg dan de tijmen

de rozemarijn toe. Schuif de kip 30 min in de oven, verlaag de temperatuur

partjes. Bedek een ovenplaat met bakpapier, schik

er de groenten op, smeer ze in met de helft van de

tot 180°C en laat nog verder braden naargelang het gewicht van de kip:

olijfolie en bestrooi ze met tijm en rozemarijn. Bak

reken in totaal 1 u braadtijd/kg.

© Bedek een ovenplaat met bakpapier, verdeel er de krieltjes over en meng

25 min goudbruin in de oven.

@ Warm derest van de olijfolie in een grote

ze met de olijfolie. Bestrooi ze met de geraspte parmigiano en de geriste

tijm. Schuif ze bij de kip in de oven op 180°C en bak ze 30 min mee.

antiaanbakpan op en baker de kabeljauw 3 min

goudbruin in, op een vrij hoog vuur. Draai de vis

® Snijd de pruimen in 2 en ontpit ze. Breng ze samen met de

fijngesnipperde rode uien, de tijm, de suiker en de olijfolie zachtjes aan de

om en bak hem nog 2 min extra, Kruid met peper

en houd op een warme schotel apart. Verwarm de

kook in een stoofpan. Zet het deksel op de pan en laat 15 min op een zacht

vuurtje pruttelen.

boter, de appelkappertjes, de olijven en de ansjovis

kort in dezelfde braadpan, tot de boter gesmolten is.

O Verkruimel het parmigianokorstje dat zich op de krieltjes heeft gevormd

en kruid met peper. Serveer met de kip in stukken en de pruimencompote.

Overgiet de vis met de saus.

© Serveer de kabeljauw met de geroosterde

>W- paseventueel de kooktijd en de hoeveelheid suiker oan, naargelang het type pruimen en

groenten (breng ze verder op smaak) en geef er

hun stevigheid. Is de compote te vloeibaar? Haal op het einde van de kooktijd het dekse

natuurrijst of quinoa bij.

van de pan, zodat het water kan verdampen.

u

VOEDINGSWAARDEN PER 100 6

= De ansjovis, de oliven en de appelkappertjes zijn voldoende

gezouten, je hoeft de kabeljauw dus niet extra te zouten.

ENERGIE 439 KJ/ 104 KCAL | VETTEN 3,5 G | VERZADIGDE VETZUREN 0,96

KOOLIVDRATEN 10,56 | SUIKERS 4,96 | VEZELS 1,56 | EIWITTEN 6,56 | ZOUT 010

VOEDINGSWAARDEN PER 100 G

ENERGIE 404 KJ / 97 KCAL | VETTEN 6,46 | VERZADIGDE VETZUREN 2,46

KOOLHYDRATEN 1,36 | SUIKERS 0,8 G | VEZELS 1,26

EIWITTEN 7,9 G | ZOUT 0,86

VARKENSGEBRAAD MET KRUIDEN, KOKOSMELKSAUS EN ZOETE AARDAPPELEN UIT DE OVEN

GET]

EEE:

4 PERS.

© Verwarm de oven voor op 180°C. Meng 3 el olijfolie, de paprika, de komijn, de

aa

mosterdzaadjes en de kurkuma. Smeer het gebraad met dit mengsel in en masseer het.

Bedek het vlees met de tijm, de oregano, de rozemarijn en bak het 50 min in de oven

+ 850 gvarkensfiletgebraad

Voor de kokosmelksaus:

+ 1 bussel koriander

+ Zuien

(Lu braadtijd/kg).

@ Schuif : 30 min voor het einde van de braadtijd van het gebraad ook de zoete

+ 2takjes rozemarijn

+ 400 g tomatenpulp

« 2 takjes verse oregano

+ 4 cm gember

aardappelen in de oven: snijd ze in partjes, bedek een ovenplaat met bakpapier, verdeel er de

+ Atakjes tim

+ K citroen

aardappelpartjes over en smeer ze in met olijfolie. Kruid ze op het einde van de braadtijd met

« 2dl kokosmelk

+ 800 g zoete aardappelen

peper en zout.

+ 5el olifeie

» 2el kokosbloesemsuiker

© Maak de saus fruit de gesnipperde uien in een stoofpan, met de olijfolie, de koriander en

+ Lel paprika

+ 2 el difolie

de komijn. Zet het deksel op de pan en laat de uien 10 min op een zacht vuurtje slinken. Voeg

« Lel komijnpoeder

« Lel lorianderpoeder

de tomatenpulp, de kokosmelk, de kokosbloesemsuiker, het citroensap en de kurkuma toe.

+ el mosterdzaadies

« Kelkomijnpoeder

« Kel kurkuma

« Lel kurkuma

Rasp de ongeschilde gember grof en pers het sap uit de pulp, boven de stoofpan. Laat 10 min

+ Kelzachte chilivlokken

op een zacht vuurtje pruttelen en breng verder op smaak.

+ Peper en zout

+ Peper enzout

© Serveer het gebraad in sneetjes, met de saus en de zoete aardappelen. Werk af met de

.

verse koriander en bestrooi met wat zachte chilivlokken.

Overgiet het gebraad met een beetje water als

VOEDINGSWAARDEN PER 100 G

het tijdens het bakken uitdroogt: je hoeft geen

ENERGIE 479 KJ / 17 KCAL | VETTEN 5,16 | VERZADIGDE VETZUREN 1,86

vetstoffen toe te voegen …

KOOLHYDRATEN BAG | SUIKERS 366 | VEZELS1,5G | EIWITTEN 856 | ZOUTO26

43