Delhaize - Folder van 01.09.2021 tot 31.10.2021 - Pagina 43
Hier is pagina 43 van 132 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 01.09.2021 tot 31.10.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
VANDAAG Koop ik … B
GEBRADEN KIP MET CURRY, PRUIMENCOMPOTE
KABELJAUWHAASJE MET GEROOSTERDE
EN KRIELTJES MET PARMIGIANO
GROENTEN, ANSJOVIS, APPELKAPPERTJES
© 30MIN © GEMAKKELIJK © EE:
A 4 PERS.
Bl
P.129
oo
oa
+ kp ‘CogArdenne’
Voor de pruimencompote:
Voor de krieltjes met
+ 600 gkabeljaunhaasje
+ 2takjes rozemarin
+ 2takjes rozemarijn
« Lg pruimen
parmigiano:
+ 30 g ansjovisfilets in olie
+ Atakjes tim
+ 6takjes tm
+ Zrode uien
« Lkg kleine krietjes
« el olijfolie
+ Atakjes tim
+ 60 g parmigiano
+ courgettes
+ 3 olifolie
» 4el kristalsuiker
+ 1 venkelknol
+ 50 boter
+ 3el ‘Curry Madras’ Market
+ Atakjes tim
+ 75 g zwarte kalamonoliven
+ Peper en zout
Fresh
+ 2elolffolie
+ 2elohjfolie
+ Peper enzout
- Paper
+ 50 g appelkappertjes
© Verwarm de oven voorop 220°C. Meng de olijfolie met de curry, peper
© Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de
courgettes overlangs in 4 en de venkel in fijne
en zout. Smeer de kip in met dit mengsel, masseer ze en voeg dan de tijmen
de rozemarijn toe. Schuif de kip 30 min in de oven, verlaag de temperatuur
partjes. Bedek een ovenplaat met bakpapier, schik
er de groenten op, smeer ze in met de helft van de
tot 180°C en laat nog verder braden naargelang het gewicht van de kip:
olijfolie en bestrooi ze met tijm en rozemarijn. Bak
reken in totaal 1 u braadtijd/kg.
© Bedek een ovenplaat met bakpapier, verdeel er de krieltjes over en meng
25 min goudbruin in de oven.
@ Warm derest van de olijfolie in een grote
ze met de olijfolie. Bestrooi ze met de geraspte parmigiano en de geriste
tijm. Schuif ze bij de kip in de oven op 180°C en bak ze 30 min mee.
antiaanbakpan op en baker de kabeljauw 3 min
goudbruin in, op een vrij hoog vuur. Draai de vis
® Snijd de pruimen in 2 en ontpit ze. Breng ze samen met de
fijngesnipperde rode uien, de tijm, de suiker en de olijfolie zachtjes aan de
om en bak hem nog 2 min extra, Kruid met peper
en houd op een warme schotel apart. Verwarm de
kook in een stoofpan. Zet het deksel op de pan en laat 15 min op een zacht
vuurtje pruttelen.
boter, de appelkappertjes, de olijven en de ansjovis
kort in dezelfde braadpan, tot de boter gesmolten is.
O Verkruimel het parmigianokorstje dat zich op de krieltjes heeft gevormd
en kruid met peper. Serveer met de kip in stukken en de pruimencompote.
Overgiet de vis met de saus.
© Serveer de kabeljauw met de geroosterde
>W- paseventueel de kooktijd en de hoeveelheid suiker oan, naargelang het type pruimen en
groenten (breng ze verder op smaak) en geef er
hun stevigheid. Is de compote te vloeibaar? Haal op het einde van de kooktijd het dekse
natuurrijst of quinoa bij.
van de pan, zodat het water kan verdampen.
u
VOEDINGSWAARDEN PER 100 6
= De ansjovis, de oliven en de appelkappertjes zijn voldoende
gezouten, je hoeft de kabeljauw dus niet extra te zouten.
ENERGIE 439 KJ/ 104 KCAL | VETTEN 3,5 G | VERZADIGDE VETZUREN 0,96
KOOLIVDRATEN 10,56 | SUIKERS 4,96 | VEZELS 1,56 | EIWITTEN 6,56 | ZOUT 010
VOEDINGSWAARDEN PER 100 G
ENERGIE 404 KJ / 97 KCAL | VETTEN 6,46 | VERZADIGDE VETZUREN 2,46
KOOLHYDRATEN 1,36 | SUIKERS 0,8 G | VEZELS 1,26
EIWITTEN 7,9 G | ZOUT 0,86
VARKENSGEBRAAD MET KRUIDEN, KOKOSMELKSAUS EN ZOETE AARDAPPELEN UIT DE OVEN
GET]
EEE:
4 PERS.
© Verwarm de oven voor op 180°C. Meng 3 el olijfolie, de paprika, de komijn, de
aa
mosterdzaadjes en de kurkuma. Smeer het gebraad met dit mengsel in en masseer het.
Bedek het vlees met de tijm, de oregano, de rozemarijn en bak het 50 min in de oven
+ 850 gvarkensfiletgebraad
Voor de kokosmelksaus:
+ 1 bussel koriander
+ Zuien
(Lu braadtijd/kg).
@ Schuif : 30 min voor het einde van de braadtijd van het gebraad ook de zoete
+ 2takjes rozemarijn
+ 400 g tomatenpulp
« 2 takjes verse oregano
+ 4 cm gember
aardappelen in de oven: snijd ze in partjes, bedek een ovenplaat met bakpapier, verdeel er de
+ Atakjes tim
+ K citroen
aardappelpartjes over en smeer ze in met olijfolie. Kruid ze op het einde van de braadtijd met
« 2dl kokosmelk
+ 800 g zoete aardappelen
peper en zout.
+ 5el olifeie
» 2el kokosbloesemsuiker
© Maak de saus fruit de gesnipperde uien in een stoofpan, met de olijfolie, de koriander en
+ Lel paprika
+ 2 el difolie
de komijn. Zet het deksel op de pan en laat de uien 10 min op een zacht vuurtje slinken. Voeg
« Lel komijnpoeder
« Lel lorianderpoeder
de tomatenpulp, de kokosmelk, de kokosbloesemsuiker, het citroensap en de kurkuma toe.
+ el mosterdzaadies
« Kelkomijnpoeder
« Kel kurkuma
« Lel kurkuma
Rasp de ongeschilde gember grof en pers het sap uit de pulp, boven de stoofpan. Laat 10 min
+ Kelzachte chilivlokken
op een zacht vuurtje pruttelen en breng verder op smaak.
+ Peper en zout
+ Peper enzout
© Serveer het gebraad in sneetjes, met de saus en de zoete aardappelen. Werk af met de
.
verse koriander en bestrooi met wat zachte chilivlokken.
Overgiet het gebraad met een beetje water als
VOEDINGSWAARDEN PER 100 G
het tijdens het bakken uitdroogt: je hoeft geen
ENERGIE 479 KJ / 17 KCAL | VETTEN 5,16 | VERZADIGDE VETZUREN 1,86
vetstoffen toe te voegen …
KOOLHYDRATEN BAG | SUIKERS 366 | VEZELS1,5G | EIWITTEN 856 | ZOUTO26
43