Carrefour - Folder van 01.02.2021 tot 28.02.2021 - Pagina 51




Hier is pagina 51 van 68 pagina's van de Carrefour folder, geldig van 01.02.2021 tot 28.02.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

PEPERTJES

ww

=

jet

m

CA

TR

ie

RE

a

=

2

Na

5

In

%

“Ir

De marinade

x

és

x

met yo

maakt

qe rt

ve

zal

heerlijk mals-

KE

=

Laat ze een

5

hele nacht

7

marineren

:

>

„ie

%

fg

Kr

voor heel

ki

Ee

En

zacht en

Er

il

a

it

smakeli

k

dede f

kippenvlees

Re

4

"+

à

#

#

je

v



er

zie

un

GARAM

in

MASALA,

WAT IS DAT?

4

Het is een Indische

er

mix van geroos-

terde specerijen,

bestaande uit

Kip tikka masala

gemalen kerrie-

blad, koriander,

4 personen - Voorbereiding 30 min - Rusten 1u- Bereiding 20 min -Makkelijk- €

nootmuskaat,

kaneel, komijn,

600 g kipfilets, in reepjes | 2 el garam

(D Meng in een grote schaal de garam

en het mengsel van zaden, knof-

masalaf

V2el

masala, currypasta, tandooripasta, de

look en ui toe. Schep om, gieter de

fenegriek, mosterd-

‘tandoori

1400 mi

kokosmelk bij en laat 20 min sudderen

zaad, kruidnagel en

kurkuma en yoghurt Leg er de kip in

kurkuma.

Griekse yoghurt | sap en zeste van

en wentel ze door de marinade. Voeg

tot een smeuïge saus; schep geregeld

het sap en de zeste van de limoen toe,

om.

Alimoen |1 of 2 rode pepertjes | 1/2

komijnzaadjes |1/2 tl venkelzaadjes |

meng opnieuw en laat 1u rusten in de

CURRY OF

V2 tl korianderzaadjes | 3 teentjes knot-

koelkast. Hak de pepertjes fijn, (verwij-

@) Maak nu het bijgerecht: kook de

basmatirijst volgens de aanwijzingen

TANDOORI

look, fijngesnipperd |2 rode uien,

der indien gewenst de zaadjes voor

op de verpakking. Rooster de komijn-

in schijfjes |2 cm verse gember, geschild

een wat minder pikant gerecht). Rooster

Currypasta wordt

en venkelzaadjes in een pan zonder

meestal bereid met

en geraspt | 400 g tomatenblokjes |

de komijnzaadjes, venkelzaadjes en

vetstof en schep ze onder de ijs. Ver-

400 ml ongezoete kokosmelk | V2 bosje

korianderzaadjes in een pan zonder

tomaten, gember,

verse koriander | 4 el arachideolie | zout,

vetstof. Giet er 2 el olie bij en voeg de

deel de rijst over de borden en strooi

knoflook en een

er de limoenzeste over. Schik erde

mix van specerijen

peper

pepertjes, de knoflook, de rode ui en

de geraspte gember toe. Laat een paar

kip tikka masala bij en strooi er royaal

die per land ver-

VOOR HET BIJGERECHT

verse koriander over.

schilt. Tandoori is

minuten al roerend sudderen en zet

200 g basmatirijst | V2 1 komijnzaadjes

opzij

een wat scherpere,

1/2 el venkelzaadjes | zeste van 1 limoen

zuurdere pasta

tom 80

met onder meer

@) Haal de kip uit de marinade. Verhit

PER PORTIE 169 KCAL 133 GVETTEN |

2Zel olie in een pan en bak de kip op

53 KOOLHYDRATEN 18,4 6 SUIKERS |

kaneel, komijn en

een hoog vuur. Voeg de tomatenblokjes

106 VELLSI a GENITTEN

paprikapoeder.

OS VAKMANSCHAP DRIE WET VERSTAND.

Carrefour Food Magazine | februari 2021 51