Carrefour - Folder van 01.02.2021 tot 28.02.2021 - Pagina 15




Hier is pagina 15 van 68 pagina's van de Carrefour folder, geldig van 01.02.2021 tot 28.02.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

ACTIE10

DUURZAME

VISVANGST

ONDER-

STEUNEN

Y

koni

it

ng

B

ee

(Ts

Gi

FOOD,

van de kabeljauw y pe

Es

A



Ken je skrei al? Deze winterse kabeljauw uit

Noorwegen wordt erg gewaardeerd door alle

gastronomen. En hij is maar beschikbaar van-

==

eind januari tot begin april

id

Skrei is groter en minder bekend

Ke Eef

dan zijn neef de kabeljauw. Zijn

naam komt uit het Oud-Noors en

betekent ‘reiziger. Elk jaar onder-

neemt hij tussen januari en maart

cu

namelijk een trip van 1000 km

Visballetjes

naar iets warmer water om er zich

voort te planten, Hij wordt ook wel

12 balletjes

Voorbereiding 15 min

‘mirakelvis’ genoemd, of ‘liefdesvis’,

gi

Bereiding 30 min -

‘omdat alleen de sterkste exem-

plaren (of de meest verliefde) de

a

Makkelijk - €

eindbestemming veilig bereiken.

2

250 9 skreifilets | 472 rode ui |zeste

van het

van limoen | {handvol verse

Topproduct

koriander | V2 dein rood pepertje |

seizoen

fre

2 eieren| 3 el panko of paneermeel

Tijdens die harde reis voedt de

14 scheutje melk | of

skrei zich anders, voornamelijk

met lodde (kleine vi

s) en kril

@) Stoom de vis of bak hem

De combinatie van dat afwijkende

menu en de uitzonderlijke inspan-

in een pan met een beetje

olijfolie. Verwarm de oven voor

ning zorgt voor zijn vast vlees,

op 180°c.

gr

strakker maar smeuiger dan dat

van kabeljauw, en een smaak die

@) Leg de vis in de kom van

wereldwijd geprezen wordt:



de keukenrobot en voeg de ui,

de limoenzeste, de koriander

f

-_

Tip

23

en het pepertje toe: Mix tot een

©

>

gladde massa. Voeg 1 ei en de

ler ve

‘dan tot halfweg débat

ie

ek

2

panko toe en mix verder tot

een stevig mengsel. Voeg nog

=

— kruiden met zout, zodat de vis nie,

aan de pan kan plakken.

wat extra panko toe als het

mengsel te vochtig is. Rol er

balletjes van en leg ze op een

EE

met bakpapier beklede

Mens

bakplaat. Klop het tweede ei

rc org

2)

los met de melk en sprenkel

over de balletjes.

De skrei bij Carrefour, afkomstig.

=

A

van duurzame, gereglementeerde.

PERPORNE

@) Bak de balletjes in de oven

=

vangst, draagt het MSC-label,

A8KCAL

tot ze goudbruin zijn

116 veren

(#25 min) en draai ze halfweg

dat een respectvolle, traceerbare

®

116 KOOLWDRATEN

visvangst garandeert.

Osewzis

2.06 SUKERS

een keer om.

®

SAGEMMTEN

m

Carrefour-Food Magazine | februar 202115 — —