Carrefour - Folder van 01.02.2021 tot 28.02.2021 - Pagina 15
Hier is pagina 15 van 68 pagina's van de Carrefour folder, geldig van 01.02.2021 tot 28.02.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
ACTIE10
DUURZAME
VISVANGST
ONDER-
STEUNEN
Y
koni
it
ng
B
ee
(Ts
Gi
FOOD,
van de kabeljauw y pe
Es
A
—
Ken je skrei al? Deze winterse kabeljauw uit
Noorwegen wordt erg gewaardeerd door alle
gastronomen. En hij is maar beschikbaar van-
==
eind januari tot begin april
id
Skrei is groter en minder bekend
Ke Eef
dan zijn neef de kabeljauw. Zijn
naam komt uit het Oud-Noors en
betekent ‘reiziger. Elk jaar onder-
neemt hij tussen januari en maart
cu
namelijk een trip van 1000 km
Visballetjes
naar iets warmer water om er zich
voort te planten, Hij wordt ook wel
12 balletjes
Voorbereiding 15 min
‘mirakelvis’ genoemd, of ‘liefdesvis’,
gi
Bereiding 30 min -
‘omdat alleen de sterkste exem-
plaren (of de meest verliefde) de
a
Makkelijk - €
eindbestemming veilig bereiken.
2
250 9 skreifilets | 472 rode ui |zeste
van het
van limoen | {handvol verse
Topproduct
koriander | V2 dein rood pepertje |
seizoen
fre
2 eieren| 3 el panko of paneermeel
Tijdens die harde reis voedt de
14 scheutje melk | of
skrei zich anders, voornamelijk
met lodde (kleine vi
s) en kril
@) Stoom de vis of bak hem
De combinatie van dat afwijkende
menu en de uitzonderlijke inspan-
in een pan met een beetje
olijfolie. Verwarm de oven voor
ning zorgt voor zijn vast vlees,
op 180°c.
gr
strakker maar smeuiger dan dat
van kabeljauw, en een smaak die
@) Leg de vis in de kom van
wereldwijd geprezen wordt:
“
de keukenrobot en voeg de ui,
de limoenzeste, de koriander
f
-_
Tip
23
en het pepertje toe: Mix tot een
©
>
gladde massa. Voeg 1 ei en de
ler ve
‘dan tot halfweg débat
ie
ek
2
panko toe en mix verder tot
een stevig mengsel. Voeg nog
=
— kruiden met zout, zodat de vis nie,
aan de pan kan plakken.
wat extra panko toe als het
mengsel te vochtig is. Rol er
balletjes van en leg ze op een
EE
met bakpapier beklede
Mens
bakplaat. Klop het tweede ei
rc org
2)
los met de melk en sprenkel
over de balletjes.
De skrei bij Carrefour, afkomstig.
=
A
van duurzame, gereglementeerde.
PERPORNE
@) Bak de balletjes in de oven
=
vangst, draagt het MSC-label,
A8KCAL
tot ze goudbruin zijn
116 veren
(#25 min) en draai ze halfweg
dat een respectvolle, traceerbare
®
116 KOOLWDRATEN
visvangst garandeert.
Osewzis
2.06 SUKERS
een keer om.
®
SAGEMMTEN
m
Carrefour-Food Magazine | februar 202115 — —