Carrefour - Folder van 01.02.2021 tot 28.02.2021 - Pagina 27




Hier is pagina 27 van 68 pagina's van de Carrefour folder, geldig van 01.02.2021 tot 28.02.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

CHINEES NIEUWJAAR

Fortune cookies

7

12 à 15 koekjes

Voorbereiding 30 min - Bereiding

7 min - Makkelijk - €

120 gboter

3 eiwitten



ik

md

150 gbloemsuiker

er

a

3elwater

120 gbloem

Ir?

na

‘Ter voorbereiding schrijf je alvast je

boodschapjes op strookjes papier van

Pr

1x6 cm. Voorspellingen, wensen,

spreuken, lieve woorden of een

persoonlijke boodschap.

€ . 2

QD Laat de boter smelten en goed

E:

afkoelen. Verwarm de oven voor op

l

180°C. Bekleed een bakplaat met

bakpapier. Klop de eiwitten met de

u

Re

suiker tot een luchtige, stevige massa.

Voeg terwijl je blijft Koppen eerst de

des

ER le

gesmolten boter en daarna het water

en de bloem toe.

@) schep 1el van het deeg op de

bakplaat en smeer met de bolle kant

van een lepel uit tot een schijf van

2 mm dik en 7 à 8 cm diameter. Leg

slechts 3 koekjes tegelijk op de

bakplaat, want je moet ze na het

bakken heel snel kunnen plooien. Bak

de schijfjes 7 min, of tot de randen net

beginnen te kleuren.

ea tong happijlije

Haal de bakplaat uit de oven en

au velt

maak de schijfjes deeg los meteen

spatel. Leg in het midden van één

koekje een geschreven boodschap en

plooi tot een half maantje zonder het

midden platter te drukken. Plooi nog

eens in tweeën en hang over de rand

van een glas tot het koekje afgekoeld

is en zijn definitieve vorm rijgt. Herhaal

>

met de twee andere warme schijfjes

SNELLE KOEKJES

NIET ZO CHINEES...

deeg en maak op dezelfde manier

Fortune cookies bak je per 3,

verder fortune cookies.

Fortune cookies zijn ook bekend als ‘Chinese

‘omdat het deeg bij het afkoelen heel

koekjes” koekjes met een ‘geheim’ een boodschap,

PAR PORTION

snel hard en breekbaar wordt. Het

spreuk, voorspelling, en soms zelfs een kwinkslag. Ze

185 KCL

136VETTEN

is dus belangrijk het meteen na het

komen wel niet uit China: ze zouden in 1920 bedacht

166 KOOLHYDRATEN

bakken te plooien. Niet wachten,

zijn door David Jung, een bakker van Kantonese

9,66 SUKERS

©


maar je ook niet verbranden!

afkomst die woonde en werkte in... Los Angeles.

166 ETEN

ONS WAKANSCHAP DRINK JE METVERSTAN.

Carrefour Food Magazine | februari 2021 27