Carrefour - Folder van 01.02.2021 tot 28.02.2021 - Pagina 24
Hier is pagina 24 van 68 pagina's van de Carrefour folder, geldig van 01.02.2021 tot 28.02.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
on, dim
s en
Garnalendumplings
met pikante saus
30 stuks - Voorbereiding 30 min - Bereiding 22 min
Rusten 30 min - Vrij makkelijk - €
VOOR HET DEEG: 300 g bloem 1200 ml warm water | {snuifje zout |
‘arachideolie
VOOR DE VULLING: 150 g rauwe gamalen |2 lente-uien, gesnipperd |
lem verse gember, geraspt | 1 teentje knoflook, geperst! 150 g gemengd
gehakt! 1tl maïszetmeel |4 # suiker 3 el koud water | 2 t1 sojasaus |
2tlsesamolie | zout, peper
VOOR DE SAUS: 1 el sesamolie | 2el sojasaus | {tl sambal oelek |
Atlsesamzaadjes
@ Maak het deeg: meng in de kom van de keukenrobot de
bloem met het warme water en het zout. Laat iets afkoelen en
kneed het deeg dan 10 mintot een soepele textuur Verdeel in
twee deegballen, verpak ze in plasticfolie en laat 30 min rusten.
Maak intussen de vuling: hak de gamalen fijn en meng met alle
ingrediënten tot een homogene massa (leg wel een beetje len-
te-ui opzij voor de afwerking). Maak de saus door de sesamolie te
mengen met de sojasaus, de sambal oelek en de sesamzaadjes.
a
@) rol op het met bloem bestoven werkvlak één deegbal zo
dun mogelijk uit met de deegrol. Snij er met een uitsteekvorm
>)
(8 cm diameter) ongeveer 15 cirkels uit. Doe hetzelfde met de
A
tweede deegbal Leg in het midden van elk schijfje deeg tl
x)
vulling. Bevochtig de rand van het deeg met wat water en sluit de
js
#
JE =
dumplings tot halve maantjes. Knijp de randen goed dicht, duw er
tegelijk de lucht uit en plooi tot een accordeon
Ed
Werk nu in twee porties. Verhit op een matig vuur een scheut
je arachideolie in een braadpan. Bak de helft van de dumplings
Cr
À
2 min, of tot ze licht goudbruin kleuren. Voeg 100 ml koud water
RE
toe en zet een deksel op de pan. Laat 8 min koken. Verwijder het
Lied
deksel en laat nog 1 min verder garen. Haal de dumplings voor-
zichtig uit de pan en hou ze warm. Herhaal met de tweede portie
Co
dumplings. Schik alle dumplings op een serveerschaal. Bestrooi
7
met de opzij gehouden lente-ui en serveer met de saus
Surf naar
Carrefour.eu en
PER PORTE
ontdek nog
GS KCAL
25 GVETIEN
meer oosterse
7,86 KOOLRYDRATEN
Italië, Molise, Pinot
056 SES
Grigio Sottoriva “Terre
recepten
036 VHS
27 GEMITTEN
Degli Osci”, wit
5
©
24 Carrefour Food Magazine | februari 2021