Carrefour - Folder van 01.02.2021 tot 28.02.2021 - Pagina 24




Hier is pagina 24 van 68 pagina's van de Carrefour folder, geldig van 01.02.2021 tot 28.02.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

on, dim

s en

Garnalendumplings

met pikante saus

30 stuks - Voorbereiding 30 min - Bereiding 22 min

Rusten 30 min - Vrij makkelijk - €

VOOR HET DEEG: 300 g bloem 1200 ml warm water | {snuifje zout |

‘arachideolie

VOOR DE VULLING: 150 g rauwe gamalen |2 lente-uien, gesnipperd |

lem verse gember, geraspt | 1 teentje knoflook, geperst! 150 g gemengd

gehakt! 1tl maïszetmeel |4 # suiker 3 el koud water | 2 t1 sojasaus |

2tlsesamolie | zout, peper

VOOR DE SAUS: 1 el sesamolie | 2el sojasaus | {tl sambal oelek |

Atlsesamzaadjes

@ Maak het deeg: meng in de kom van de keukenrobot de

bloem met het warme water en het zout. Laat iets afkoelen en

kneed het deeg dan 10 mintot een soepele textuur Verdeel in

twee deegballen, verpak ze in plasticfolie en laat 30 min rusten.

Maak intussen de vuling: hak de gamalen fijn en meng met alle

ingrediënten tot een homogene massa (leg wel een beetje len-

te-ui opzij voor de afwerking). Maak de saus door de sesamolie te

mengen met de sojasaus, de sambal oelek en de sesamzaadjes.

a

@) rol op het met bloem bestoven werkvlak één deegbal zo

dun mogelijk uit met de deegrol. Snij er met een uitsteekvorm

>)

(8 cm diameter) ongeveer 15 cirkels uit. Doe hetzelfde met de

A

tweede deegbal Leg in het midden van elk schijfje deeg tl

x)

vulling. Bevochtig de rand van het deeg met wat water en sluit de

js

#

JE =

dumplings tot halve maantjes. Knijp de randen goed dicht, duw er

tegelijk de lucht uit en plooi tot een accordeon

Ed

Werk nu in twee porties. Verhit op een matig vuur een scheut

je arachideolie in een braadpan. Bak de helft van de dumplings

Cr

À

2 min, of tot ze licht goudbruin kleuren. Voeg 100 ml koud water

RE

toe en zet een deksel op de pan. Laat 8 min koken. Verwijder het

Lied

deksel en laat nog 1 min verder garen. Haal de dumplings voor-

zichtig uit de pan en hou ze warm. Herhaal met de tweede portie

Co

dumplings. Schik alle dumplings op een serveerschaal. Bestrooi

7

met de opzij gehouden lente-ui en serveer met de saus

Surf naar

Carrefour.eu en

PER PORTE

ontdek nog

GS KCAL

25 GVETIEN

meer oosterse

7,86 KOOLRYDRATEN

Italië, Molise, Pinot

056 SES

Grigio Sottoriva “Terre

recepten

036 VHS

27 GEMITTEN

Degli Osci”, wit

5

©

24 Carrefour Food Magazine | februari 2021