Spar - Folder van 01.05.2021 tot 31.05.2021 - Pagina 89
Hier is pagina 89 van 108 pagina's van de Spar folder, geldig van 01.05.2021 tot 31.05.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
de uitdaging @
Creatief met
Je kan nog volop genieten van witte asperges. Daarom vroegen
we op Facebook en Instagram wat je meest, originele recept met
de groente is. We ontvingen heel wat, lekkere inzendingen. Heb
—
je asperges al op klassieke wijze gegeten? Kies dan eens voor de
superoriginele versie van onze winnaar.
>
=
WV
4 personen
30 min + koelen: 1 u
500 g witte asperges
20g Boni honing
2 sjalotten
% citroen
1 teentje look
% sinaasappel
Het
ear koos
175 ml Boni melk
% bosje bieslook
200 ml Boni volle room
% venkel
het gerecht van:
50 g Spar zachte geitenkaas
cayennepeper
3 blaadjes gelatine (4,8 g)
30 g geklaarde boter
Marleen
vi Massemen
Week de gelatine in koud water.
Blancheer de aspergekopjes 30 sec in
Pel de sjalotten en look en snipper fijn.
kokend, gezouten water.
Schaaf de venkel flinterdun met
Marleen: “Ikmaak deze panna
Schil de asperges en verwijder het
cotta enkel voor speciale gelegen-
houterige uiteinde. Snij in stukjes.
een mandoline. Hou eventueel wat
heden, zoals een verjaardags-
Hou de kopjes apart.
venkelgroen apart.
feestje of Pasen. Ik serveer het
Smelt de geklaarde boter in een pan.
Pel de sinaasappel met een mes en snij
dan als hapje of voorgerecht en
Wentel de aspergestukjes erdoor. Laat op
de partjes tussen de vliezen uit (= peler
slaag er altijd in er iedereen mee
een zacht vuur 5 min bakken. Blus met
à vif). Snij de partjes in 4 kleinere stukjes.
te verrassen. Nog een voordeel:
de room en melk en breng aan de kook.
Snipper de bieslook fijn.
het is makkelijk op voorhand te
Laat koken tot de asperges zacht zijn.
Haal de panna cotta 15 min voor het
bereiden. Bovendien is het een
Pureer met een staafmixer fijn en giet
serveren uit de koelkast.
originele manier om met een van
door een fijne zeef.
Werk af met enkele sinaasappel-
mijn favoriete groenten aan de
Roer de uitgeknepen gelatine, de
partjes, de geschaafde venkel, wat
slag te gaan én panna cotta ook
geitenkaas en de honing er met een
venkelgroen, de aspergekopjes en de
eens hartig klaar te maken. Ik kook
klopper door. Breng op smaak met
bieslook. Kruid met zwarte peper.
heel graag de gewone dagelijkse
citroensap, cayennepeper en zout.
kost, maar een experiment hier en
Giet in glaasjes en laat 1 u opstijven in
de koelkast.
daar vind ik ook heel fijn.”
Post een foto van je gerecht
met spinazie en schrijf er
Het originele idee en zijn
Like Spar Colruyt Group op
kort bij hoe je het maakt.
bedenker krijgen een
Het kookteam kiest er een
en
plaatsje in deze rubriek en
Daar zie je elke maand de nieuwe
lekkere inzending uit om er
bedanken we met een Spar
uitdaging staan.
zelf een variant op te maken
aankoopbon van