Spar - Folder van 01.05.2021 tot 31.05.2021 - Pagina 89




Hier is pagina 89 van 108 pagina's van de Spar folder, geldig van 01.05.2021 tot 31.05.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

de uitdaging @

Creatief met

Je kan nog volop genieten van witte asperges. Daarom vroegen

we op Facebook en Instagram wat je meest, originele recept met

de groente is. We ontvingen heel wat, lekkere inzendingen. Heb



je asperges al op klassieke wijze gegeten? Kies dan eens voor de

superoriginele versie van onze winnaar.

>

=

WV

4 personen

30 min + koelen: 1 u

500 g witte asperges

20g Boni honing

2 sjalotten

% citroen

1 teentje look

% sinaasappel

Het

ear koos

175 ml Boni melk

% bosje bieslook

200 ml Boni volle room

% venkel

het gerecht van:

50 g Spar zachte geitenkaas

cayennepeper

3 blaadjes gelatine (4,8 g)

30 g geklaarde boter

Marleen

vi Massemen

Week de gelatine in koud water.

Blancheer de aspergekopjes 30 sec in

Pel de sjalotten en look en snipper fijn.

kokend, gezouten water.

Schaaf de venkel flinterdun met

Marleen: “Ikmaak deze panna

Schil de asperges en verwijder het

cotta enkel voor speciale gelegen-

houterige uiteinde. Snij in stukjes.

een mandoline. Hou eventueel wat

heden, zoals een verjaardags-

Hou de kopjes apart.

venkelgroen apart.

feestje of Pasen. Ik serveer het

Smelt de geklaarde boter in een pan.

Pel de sinaasappel met een mes en snij

dan als hapje of voorgerecht en

Wentel de aspergestukjes erdoor. Laat op

de partjes tussen de vliezen uit (= peler

slaag er altijd in er iedereen mee

een zacht vuur 5 min bakken. Blus met

à vif). Snij de partjes in 4 kleinere stukjes.

te verrassen. Nog een voordeel:

de room en melk en breng aan de kook.

Snipper de bieslook fijn.

het is makkelijk op voorhand te

Laat koken tot de asperges zacht zijn.

Haal de panna cotta 15 min voor het

bereiden. Bovendien is het een

Pureer met een staafmixer fijn en giet

serveren uit de koelkast.

originele manier om met een van

door een fijne zeef.

Werk af met enkele sinaasappel-

mijn favoriete groenten aan de

Roer de uitgeknepen gelatine, de

partjes, de geschaafde venkel, wat

slag te gaan én panna cotta ook

geitenkaas en de honing er met een

venkelgroen, de aspergekopjes en de

eens hartig klaar te maken. Ik kook

klopper door. Breng op smaak met

bieslook. Kruid met zwarte peper.

heel graag de gewone dagelijkse

citroensap, cayennepeper en zout.

kost, maar een experiment hier en

Giet in glaasjes en laat 1 u opstijven in

de koelkast.

daar vind ik ook heel fijn.”

Post een foto van je gerecht

met spinazie en schrijf er

Het originele idee en zijn

Like Spar Colruyt Group op

kort bij hoe je het maakt.

bedenker krijgen een

Het kookteam kiest er een

en

plaatsje in deze rubriek en

Daar zie je elke maand de nieuwe

lekkere inzending uit om er

bedanken we met een Spar

uitdaging staan.

zelf een variant op te maken

aankoopbon van