Spar - Folder van 01.05.2021 tot 31.05.2021 - Pagina 49


Hier is pagina 49 van 108 pagina's van de Spar folder, geldig van 01.05.2021 tot 31.05.2021.



Spar Folder 01.05.2021

Hier is pagina 49 van 108 pagina's van de Spar folder, geldig van 01.05.2021 tot 31.05.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Spar - Folder van 01.05.2021 tot 31.05.2021 - Pagina 49

mijn keuken @ Ee 3 66 Hilde: “Ik heb eens een < overheerlijke bouillabaisse | gegeten in het zuiden van Al € Frankrijk. Als ik eraan terugdenk, \ ) krijg ik er opnieuw zin in. Ik ii | dacht altijd dat het moeilijk was ze er om zelf te maken. Maar deze snelle versie durf ik wel aan.” Wil ik maken Bouillabaisse ‘vitesse’ 4personen + lu Lui 4 el bladpeterselie 500 g rauwe gamba's 1 venkel 4 teentjes look (met kop) 1prei 1 takje tijm Boni ijfolie 1 rode paprika 1 blaadje laurier 24 Spar mosselen 1 doosje saffraan zel tomatenpuree zeste van 1 sinaasappel rouille: 1groot blik gepelde tomaten 25 cl droge witte wijn 2 visbouillon (van blokjes) 500 g mengeling van vaste, 6 el mayonaise 1 el kokend water witte visfilet 2,5 el harissa it Rouille: maak een snelle rouille door 2 el harissa en de saffraan toe aan de groenten en breng door de mayonaise te mengen. aan de kook. Zet het vuur lager en laat 10 min Pel de gamba's, verwijder het darmkanaal en pruttelen tot de groenten zacht zijn. hou de kop en schalen bij 10. Maak de mosselen schoon. Roerbak de koppen en schalen in 2 el olijfolie, 11. Voeg de visfilet, gamba's en mosselen toe aan tot ze mooi roze kleuren. Blus met de witte wijn. de groenten. Dek af en laat even meekoken tot Laat inkoken tot % en voeg de bouillon toe. Laat de gamba's net gaar en de mosselen open zijn. 12. even doorkoken en giet door een zeef. Hak de bladpeterselie fijn en roer door de Snij de venkel in dunne reepjes en de prei in bouillabaisse. ringetjes. 13. Serveer in diepe borden met de rouille Verwijder de zaadlijsten en steelaanzet van de en versgebakken brood. paprika en hak het vruchtvlees fijn. Pel de ui en look. Snipper alles fijn. Verhit een ruime pan op een middelhoog vuur. Voeg wat olie en de fijngesneden venkel, ui, prei en rode paprika toe en fruit enkele min. Roer er % el harissa en de sinaasappelzeste door. Doe de saffraan in een vuurvast kommetje en overgiet met het kokende water. Laat 5 min Westmalle tripel (9,5%) rusten. « zachte trappist Voeg het blik gepelde tomaten, de look, de + bittere natoets van het fruitaroma tomatenpuree, de bouillon, de tijm, de laurier « gist 3 weken naop fles Ons vakmanschap drink je met verstand

Spar - Folder van 01.05.2021 tot 31.05.2021 - Pagina 49