Spar - Folder van 01.05.2021 tot 31.05.2021 - Pagina 49
Hier is pagina 49 van 108 pagina's van de Spar folder, geldig van 01.05.2021 tot 31.05.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
mijn keuken @
Ee
3
66 Hilde: “Ik heb eens een
<
overheerlijke bouillabaisse
|
gegeten in het zuiden van
Al
€
Frankrijk. Als ik eraan terugdenk,
\
)
krijg ik er opnieuw zin in. Ik
ii
|
dacht altijd dat het moeilijk was
ze
er
om zelf te maken. Maar deze
snelle versie durf ik wel aan.”
Wil ik maken
Bouillabaisse ‘vitesse’
4personen + lu
Lui
4 el bladpeterselie
500 g rauwe gamba's
1 venkel
4 teentjes look
(met kop)
1prei
1 takje tijm
Boni
ijfolie
1 rode paprika
1 blaadje laurier
24 Spar mosselen
1 doosje saffraan
zel tomatenpuree
zeste van 1 sinaasappel
rouille:
1groot blik gepelde tomaten
25 cl droge witte wijn
2 visbouillon (van blokjes)
500 g mengeling van vaste,
6 el mayonaise
1 el kokend water
witte visfilet
2,5 el harissa
it
Rouille: maak een snelle rouille door 2 el harissa
en de saffraan toe aan de groenten en breng
door de mayonaise te mengen.
aan de kook. Zet het vuur lager en laat 10 min
Pel de gamba's, verwijder het darmkanaal en
pruttelen tot de groenten zacht zijn.
hou de kop en schalen bij
10.
Maak de mosselen schoon.
Roerbak de koppen en schalen in 2 el olijfolie,
11.
Voeg de visfilet, gamba's en mosselen toe aan
tot ze mooi roze kleuren. Blus met de witte wijn.
de groenten. Dek af en laat even meekoken tot
Laat inkoken tot % en voeg de bouillon toe. Laat
de gamba's net gaar en de mosselen open zijn.
12.
even doorkoken en giet door een zeef.
Hak de bladpeterselie fijn en roer door de
Snij de venkel in dunne reepjes en de prei in
bouillabaisse.
ringetjes.
13.
Serveer in diepe borden met de rouille
Verwijder de zaadlijsten en steelaanzet van de
en versgebakken brood.
paprika en hak het vruchtvlees fijn.
Pel de ui en look. Snipper alles fijn.
Verhit een ruime pan op een middelhoog vuur.
Voeg wat olie en de fijngesneden venkel, ui, prei
en rode paprika toe en fruit enkele min. Roer er
% el harissa en de sinaasappelzeste door.
Doe de saffraan in een vuurvast kommetje en
overgiet met het kokende water. Laat 5 min
Westmalle tripel (9,5%)
rusten.
« zachte trappist
Voeg het blik gepelde tomaten, de look, de
+ bittere natoets van het fruitaroma
tomatenpuree, de bouillon, de tijm, de laurier
« gist 3 weken naop fles
Ons vakmanschap drink je met verstand