Spar - Folder van 01.05.2021 tot 31.05.2021 - Pagina 49




Hier is pagina 49 van 108 pagina's van de Spar folder, geldig van 01.05.2021 tot 31.05.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

mijn keuken @

Ee

3

66 Hilde: “Ik heb eens een

<

overheerlijke bouillabaisse

|

gegeten in het zuiden van

Al



Frankrijk. Als ik eraan terugdenk,

\

)

krijg ik er opnieuw zin in. Ik

ii

|

dacht altijd dat het moeilijk was

ze

er

om zelf te maken. Maar deze

snelle versie durf ik wel aan.”

Wil ik maken

Bouillabaisse ‘vitesse’

4personen + lu

Lui

4 el bladpeterselie

500 g rauwe gamba's

1 venkel

4 teentjes look

(met kop)

1prei

1 takje tijm

Boni

ijfolie

1 rode paprika

1 blaadje laurier

24 Spar mosselen

1 doosje saffraan

zel tomatenpuree

zeste van 1 sinaasappel

rouille:

1groot blik gepelde tomaten

25 cl droge witte wijn

2 visbouillon (van blokjes)

500 g mengeling van vaste,

6 el mayonaise

1 el kokend water

witte visfilet

2,5 el harissa

it

Rouille: maak een snelle rouille door 2 el harissa

en de saffraan toe aan de groenten en breng

door de mayonaise te mengen.

aan de kook. Zet het vuur lager en laat 10 min

Pel de gamba's, verwijder het darmkanaal en

pruttelen tot de groenten zacht zijn.

hou de kop en schalen bij

10.

Maak de mosselen schoon.

Roerbak de koppen en schalen in 2 el olijfolie,

11.

Voeg de visfilet, gamba's en mosselen toe aan

tot ze mooi roze kleuren. Blus met de witte wijn.

de groenten. Dek af en laat even meekoken tot

Laat inkoken tot % en voeg de bouillon toe. Laat

de gamba's net gaar en de mosselen open zijn.

12.

even doorkoken en giet door een zeef.

Hak de bladpeterselie fijn en roer door de

Snij de venkel in dunne reepjes en de prei in

bouillabaisse.

ringetjes.

13.

Serveer in diepe borden met de rouille

Verwijder de zaadlijsten en steelaanzet van de

en versgebakken brood.

paprika en hak het vruchtvlees fijn.

Pel de ui en look. Snipper alles fijn.

Verhit een ruime pan op een middelhoog vuur.

Voeg wat olie en de fijngesneden venkel, ui, prei

en rode paprika toe en fruit enkele min. Roer er

% el harissa en de sinaasappelzeste door.

Doe de saffraan in een vuurvast kommetje en

overgiet met het kokende water. Laat 5 min

Westmalle tripel (9,5%)

rusten.

« zachte trappist

Voeg het blik gepelde tomaten, de look, de

+ bittere natoets van het fruitaroma

tomatenpuree, de bouillon, de tijm, de laurier

« gist 3 weken naop fles

Ons vakmanschap drink je met verstand